Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική κίνηση στο Χρηματιστήριο

Αν και ο Γενικός Δείκτης έχει υποχωρήσει σχετικά από το υψηλό ημέρας, το κλίμα παραμένει θετικό στην ελληνική αγορά. Ξεχωρίζουν από τον FTSE Large Cap Intralot, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ. Λίγοι μέχρι στιγμής οι πρωταγωνιστές στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις.

Πράσινα ταμπλό στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, με θετικό βηματισμό από την αρχή της συνεδρίασης κινείται και το Χ.Α.

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι ο Γενικός Δείκτης έχει υποχωρήσει κάπως από το μέχρι στιγμής υψηλό των 879,31 μονάδων.

Ο τζίρος ξεπερνά τα 15 εκατ. και μένει να αποδειχθεί για το υπόλοιπο της συνεδρίασης εάν οι αγοραστές θα συνεχίσουν στο ίδιο τέμπο, ή οι εν δυνάμει πωλητές, εκμεταλλευόμενοι το ανοδικό ξεκίνημα, το θεωρούν ευκαιρία και προχωρούν σε ελεγχόμενες ρευστοποιήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εικόνα για τον Γενικό Δείκτη και τον FTSE Large Cap θα ήταν σαφώς καλύτερη αν ο τίτλος της Coca Cola δεν κινούνταν από την αρχή της συνεδρίασης μόνιμα με αρνητικό πρόσημο (-2,43%).

Μένοντας στις μετοχές του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, σε οριακές απώλειες έχει γυρίσει και ο τίτλος της Εθνικής, αμετάβλητες η MIG και η Eurobank Properties, ενώ σύσσωμος ο υπόλοιπος 25άρης κινείται σε θετικό βηματισμό. Ξεχωρίζει το +3,53% για την Intralot, ενώ με κέρδη μεγαλύτερα των 2 ποσοστιαίων μονάδων κινούνται τα Ελληνικά Πετρέλαια, η ΕΥΔΑΠ, ο ΟΛΠ, ο ΟΠΑΠ και ο ΟΤΕ.

Στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις αξιοπρόσεκτη κινητικότητα σημειώνεται σε Σιδενόρ, Intracom, Νηρέα και Υγεία.

Ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης είναι ει δυνατόν το κλείσιμο του δείκτη κοντά στο υψηλό ημέρας, ενώ οι συναλλαγές θα πρέπει να σημειώσουν και νέα αύξηση σε σχέση με αυτές της Παρασκευής.

Θεωρείται πιθανή η αύξηση των ημερήσιων πρωταγωνιστών αν επικρατήσει η αντίληψη ότι και η πρώτη συνεδρίαση της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας θα κλείσει με θετικό πρόσημο.

Από την άλλη, δεν μπορεί να αποκλειστεί μια «κοιλιά» όσον αφορά την εισροή ρευστότητας στο σύστημα, και εκεί θα φανούν οι μετοχές που έχουν «ενδιαφερόμενες δυνάμεις» ή αυτές που κινούνται ανάλογα με την τάση.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v