Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παιχνίδι... κέντρου στο XA

Σταθεροποιητικά κινείται η Σοφοκλέους κι ο τζίρος παραμένει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. Στον FTSE 25 επικεντρώνεται το όποιο ενδιαφέρον. Μικρά κέρδη για Εθνική Τράπεζα, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ. Στο "κόκκινο" ΟΤΕ, ΔΕΗ, Coca Cola.

Διατηρούν τα μικρά αρχικά τους κέρδη οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, σε αντίθεση με το ελληνικό χρηματιστήριο, όπου μετά τις 10:49 ο Γενικός Δείκτης γύρισε σε αρνητικό πρόσημο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χρειάστηκαν 14 ολόκληρα λεπτά για να συμπληρωθεί το πρώτο εκατομμύριο στον τζίρο, άλλη μία σαφής ένδειξη ότι η αγορά δεν περιμένει κάτι εντυπωσιακά διαφορετικό όσον αφορά τη συναλλακτική δραστηριότητα.

Απόλυτη έλλειψη αγοραστικού ενδιαφέροντος στη μεσαία και στη μικρότερη κεφαλαιοποίηση, καθώς μέχρι στιγμής μόνο ο τίτλος της Νηρεύς κατορθώνει να συνδυάζει αξιοπρόσεκτα κέρδη και σχετικά ανεκτές συναλλαγές.

Κινήσεις πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος για τους περισσότερους τίτλους του FTSE Large Cap, όπου με απώλειες μεγαλύτερες του 2% κινείται η Βιοχάλκο και του 1% η Ελλάκτωρ, η Σωληνουργεία Κορίνθου, η Folli Follie Group και η Alpha Bank.

Αντίθετα, ο μοναδικός τίτλος του 25άρη που σημειώνει κέρδη ανώτερα της μιας ποσοστιαίας μονάδας είναι αυτός της ΕΥΔΑΠ.

Απόλυτα τραγική η εικόνα από πλευράς συναλλακτικής δραστηριότητας, καθώς μετά τη συμπλήρωση των πρώτων 40 λεπτών ο τίτλος της ΜΕΤΚΑ παραμένει με μηδενικές συναλλαγές, μόλις 60 κομμάτια έχει διακινήσει η Frigoglass, 277 η Jumbo, 420 η ΕΕΕ, 580 ο ΟΛΠ και 554 η Τιτάν.

Από πλευράς όγκου συναλλαγών, ξεχωρίζει η Alpha Bank με συναλλαγές που πλησιάζουν τις 700.000 τεμάχια, ενώ λίγο πάνω από 100.000 κομμάτια έχουν διακινήσει η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα Πειραιώς.

Περίπου ισοβαρής η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών – καθοδικών μετοχών (24-30), ενώ από τους αρνητικούς πρωταγωνιστές αξιοπρόσεκτες απώλειες με σχετικά αυξημένες συναλλαγές σημειώνουν Ικτίνος, Τράπεζα Αττικής, Alco και Υγεία.

Εντυπωσιακά πράγματα για το warrant της Alpha Bank, καθώς κάποια αρχική «στραβοκλοτσιά» το ώθησε μέχρι το 0,5020 ευρώ (-27,35%) για να ανακάμψει γρήγορα στη συνέχεια.

Απόλυτα ανοικτό παραμένει το ζήτημα του τελικού προσήμου για τον Γενικό Δείκτη. Όμως, ανεξάρτητα από αυτό, δείχνει περίπου βέβαιο ότι και σήμερα η αγορά δεν θα μας εντυπωσιάσει από τις συναλλακτικές της επιδόσεις.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v