«Λαχάνιασαν» γρήγορα οι πρωινοί αγοραστές, ο τζίρος κατέβασε σημαντικά ρυθμούς και επόμενο ήταν ο Δείκτης να υποχωρεί από το μέχρι στιγμής υψηλό ημέρας των 879,31 μονάδων.
Σημαντικό ρόλο στην υποχώρησή του παίζει και το -3,32% για την ΕΕΕ, η οποία επιμένει να κινείται μόνιμα με αρνητικό πρόσημο από την αρχή της συνεδρίασης.
Αν και το πιθανότερο σενάριο είναι οι αγοραστές να επιστρέψουν προς το τέλος, η εικόνα της σημερινής συνεδρίασης, και μετά τον αρχικό «ενθουσιασμό», επιβεβαιώνει όσους υποστηρίζουν ότι η αγορά με αυτούς τους τζίρους δεν μπορεί να έχει ιδιαίτερα μεγάλες προσδοκίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τη συμπλήρωση των πρώτων 3 ωρών και 15 λεπτών η μικτή αξία συναλλαγών ξεπερνά τα 18 εκατ., από τα οποία όμως πρέπει να αφαιρεθούν τα 3,6 εκατ. που αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές, καθώς έχουν αλλάξει χέρια 90.000 τεμάχια του Τιτάνα στα 13,4350 ευρώ και 5,75 εκατ. warrants της Πειραιώς στο 0,41 ευρώ.
Ξεκινώντας από τις μετοχές του FTSE Large Cap και πριν της ΕΕΕ, με αρνητικό πρόσημο κινούνται MIG και Eurobank Properties, ενώ πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος η Εθνική και η Ελλάκτωρ.
Με ιδιαίτερα χαμηλές τις προσδοκίες όσον αφορά το τραπεζικό ταμπλό για μια ακόμα συνεδρίαση το βάρος πέφτει στις μη τραπεζικές δεικτοβαρείς μετοχές.
Με κέρδη μεγαλύτερα των 4 ποσοστιαίων μονάδων ξεχωρίζει η Βιοχάλκο, ενώ κέρδη μεγαλύτερα του 3% σημειώνουν Σωληνουργεία Κορίνθου, Ελληνικά Πετρέλαια και ΕΥΔΑΠ.
Στην περίπτωση της τελευταίας, επανέρχονται τα σενάρια ιδιωτικοποίησής της.
Χαμηλότερα του 25άρη δεν είναι πολλοί οι τίτλοι που συνδυάζουν αξιοσημείωτα κέρδη με ικανοποιητικό όγκο συναλλαγών. Θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι ξεχωρίζουν Forthnet, Προοδευτική, Νηρεύς, Σιδενόρ, Dionic, Υγεία, Χαλκόρ, Intracom και Φουρλής.
Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης παραμένει ζητούμενο το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη κοντά στο υψηλό ημέρας, παρά ταύτα η χαμηλή μικτή αξία συναλλαγών επιβεβαιώνει όλους αυτούς που εκτιμούν ότι η εν εξελίξει ανοδική αντίδραση είναι καθαρά τεχνικού χαρακτήρα και μόνο.