Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μάχη στο φίνις για τις 900 μονάδες

Κέρδη για το ΧΑ που προς το τέλος της συνεδρίασης προσεγγίζει τις 900 μονάδες. Με μόνιμα θετικό πρόσημο ο ΟΤΕ, ενώ «γύρισε στο πράσινο» η ΔΕΗ. Επιλεκτικές κινήσεις σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση. Στα 33 εκατ. ο όγκος των συναλλαγών.

Διατηρούν το θετικό πρόσημο οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, αλλά και το ελληνικό χρηματιστήριο, όμως μια προσεκτικότερη ματιά στο Χ.Α. θα μπορούσε εύκολα να διαπιστώσει τη σημαντική μείωση όσον αφορά τη ροή των συναλλαγών.

Είναι απόλυτα ενδεικτικό ότι με τη συμπλήρωση της πρώτης χρηματιστηριακής ώρας ο τζίρος ξεπερνούσε τα 8 εκατ., ενώ οι υπόλοιπες 2,5 ώρες συναλλαγών έχουν προσθέσει περίπου το ίδιο ποσό.

Από την άλλη, και ενώ ο Γενικός Δείκτης πλησίαζε τα χαμηλά ημέρας, σημειώθηκε σχετική ενεργοποίηση αγοραστών σε μη τραπεζικούς δεικτοβαρείς τίτλους, γεγονός που ενισχύει τις ενδείξεις ότι τα λίγα ενεργά χαρτοφυλάκια θέλουν και σήμερα ο Γενικός Δείκτης να κλείνει με θετικό πρόσημο.

Χαμηλότερα του FTSE Large Cap, λίγες οι μετοχές που συνδυάζουν αξιοπρόσεκτα κέρδη και σχετικά ικανοποιητικές συναλλαγές και μεταξύ αυτών οι Revoil, Τράπεζα Αττικής, ΕΛΒΑΛ, Σιδενόρ, Χαλκόρ, ΓΕΚ Τέρνα.

Όσον αφορά τις μετοχές του FTSE Large Cap, ο ΟΠΑΠ συνεχίζει να κατέχει ηγετική θέση όσον αφορά τη διαμόρφωση κλίματος και διαθέσεων, ενώ μετά τις 13:30 που εμφανίστηκαν ίχνη κόπωσης γύρισε σε θετικό πρόσημο και ο τίτλος της ΔΕΗ.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι από την αρχή της συνεδρίασης με θετικό πρόσημο κινείται και ο τίτλος του ΟΤΕ. Δηλαδή οι τρεις χθεσινοί θετικοί πρωταγωνιστές είναι πολύ πιθανό και σήμερα να κρατήσουν τον δείκτη σε θετικό βηματισμό, ενώ με κέρδη μεγαλύτερα από το 1% κινούνται και οι Jumbo, Μυτιληναίος και Βιοχάλκο.

Μένοντας στους θετικούς δεικτοβαρείς πρωταγωνιστές, ασφαλώς και χρήζει ιδιαίτερης υποσημείωσης το +2,69% της ΕΥΔΑΠ που δείχνει διαθέσεις να συμπληρώσει δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση και να πετύχει κλείσιμο ανώτερα από το ψυχολογικό όριο των 6 ευρώ.

Τεχνικά ζητούμενο για τον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης είναι το κλείσιμό του άνω των 303 μονάδων, γεγονός που θα δημιουργήσει τις τεχνικές προϋποθέσεις για κίνηση προς τις 305, 310-312 μονάδες.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v