Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Νέα δοκιμασία για τις στηρίξεις

Διευρύνεται η πτώση στη Σοφοκλέους. Σε κίνδυνο η πρώτη ζώνη στήριξης του ΓΔ (970-980 μ.). Πτώση για ΕΤΕ, Eurobank, ΔΕΗ, Coca Cola. Άνοδος για ΟΤΕ. Απώλειες έως 23% για το ΕΤΕΔ. Μικρός ο τζίρος.

Διευρύνονται οι απώλειες στο Χ.Α., με τον Γενικό Δείκτη σταθερά χαμηλότερα των 980 μον. και τον Ftse Large Cap να διορθώνει έως τις 330 μονάδες. Η πρώτη στήριξη των 970- 980 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη βρίσκεται σε κίνδυνο

Στην αξία των συναλλαγών μόλις 19 εκατ. ευρώ (λίγο μετά τις 13.30) αποτυπώνεται εύγλωττα η... άπνοια επενδυτικού ενδιαφέροντος, τζίρου και βραχυπρόθεσμης προοπτικής σε αυτήν τη φάση της αγοράς.

Προς τα τελευταία... δέκα μέτρα της διαδρομής αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου οι τράπεζες, το Χ.Α. και το όποιο επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει σε πολύ περιορισμένο επίπεδο.

Ακόμη και πιο συντηρητικοί παράγοντες εκτιμούσαν πως και λόγω του roadshow στη Νέα Υόρκη η κινητικότητα τουλάχιστον σε επιλεγμένες μετοχές θα ήταν πιο αυξημένη. Εάν μάλιστα εξαιρεθεί για ειδικούς λόγους η μετοχή της Alpha Bank, το... ενδιαφέρον των παικτών παραμένει τόσο υποτονικό που προβληματίζει.

Αναφερόμαστε στην Alpha Bank καθώς από τη Δευτέρα ξεκινούν οι νέες μετοχές και τα warrants, με δεδομένη την τιμή συμμετοχής στην προηγηθείσα αύξηση κεφαλαίου. Στο 0,56 ευρώ η τρέχουσα τιμή (στο 0,44 ευρώ η τιμή της ΑΜΚ), με αυξημένες συναλλαγές (3,3 εκατ. τεμαχίων έναντι 2,2 εκατ. ευρώ).

Σημειωτέον πως νωρίτερα η μετοχή υποχώρησε έως το 0,55 ευρώ. Προβληματίζει ωστόσο η Εθνική, καθώς με συναλλαγές 1,3 εκατ. τεμαχίων (αξίας 6,3 εκατ. ευρώ) διορθώνει κατά 4,71% στα 4,45 ευρώ.

Παράλληλα, το δικαίωμα (ΕΤΕΔ) διόρθωνε έως το 0,217 ευρώ (-18,14%), με περισσότερα από 5 εκατ. ΕΤΕΔ. Η Πειραιώς και η Attica Bank επανέρχονται στο... ταμπλό από την ερχόμενη Τρίτη (11/6) με προσαρμοσμένη βέβαια τιμή. Σε σχετικά θεματα του euro2day αναφέρονται όλες οι απαραίτητες λεπτομέρειες που αφορούν τις δύο τράπεζες.

Ενδιαφέρουσες αλλαγές κατ΄αρχάς στη μη τραπεζική τριάδα καθώς η μετοχή του ΟΤΕ γυρίζει ανοδικά, του ΟΠΑΠ σταθεροποιείται και της ΔΕΗ υποχωρεί προς τα 7,72 ευρώ.

Υποτονική η κίνηση για την πλειονότητα των μετοχών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, περιορισμένη και στη μεσαία κατηγορία. Ειδικότερα, η μετοχή του Μυτιληναίου υποχωρεί στα 4,59 έχοντας χαμηλό ημέρας στα 4,55 ευρώ. Ωστόσο, ο μέτριος τζίρος (περί τις 29 χιλιάδες τεμάχια στις 13.35) δεν παραπέμπει σε υπερβάλλουσα προσφορά, δηλαδή σε κίνδυνο μεγαλύτερης πίεσης κι υποχώρησης. Τα 4,50 ευρώ θεωρούνται κρίσιμη τιμή από τεχνικής πλευράς.

Στα 7,20 ευρώ η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων, στα 2,12 της Ελλάκτωρ, στα 2,97 της Τέρνα Ενεργειακής. Για την τελευταία η οπισθοχώρηση χαμηλότερα και των 3 ευρώ ανοίγει ένα μικρό ενδεχόμενο περαιτέρω ταλαιπωρίας προς τα 2,7 και τα 2,5 ευρώ.

Αντιθέτως, για τη μετοχή των Σωληνουργείων Κορίνθου η αντίδραση προς τα 2,12 ενεργοποιεί -βραχυπρόθεσμα- την τάση επαναφοράς πέραν των 2,20 ευρώ. Υποτονική και η μετοχή των ΕΧΑΕ. Αρκετοί περίμεναν περισσότερα σε αυτήν τη συγκυρία, ενώ η ΜΟΗ υποχωρεί προς την τιμή του πακέτου που πραματοποιήθηκε νωρίτερα.

Προσυμφωνημένη συναλλαγή έγινε στη μετοχή του ΟΠΑΠ με 60.219 μετοχές στην τιμή των 6,783 ευρώ (αξίας 408.465 ευρώ).

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v