Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Το στοίχημα των 980 μονάδων

Παραμένουν υπό πίεση οι τράπεζες, προσωρινά εκτός ταμπλό Πειραιώς και Attica Bank. Κλειδί οι μη τραπεζικές μετοχές (ΟΤΕ,ΟΠΑΠ-ΔΕΗ) και η αναδιαρθρωμένης στάθμισης CCHBC. Να συνεκτιμηθούν οι νέες σταθμίσεις μετοχών «μεγάλης κεφαλαιοποίησης».

Φτάσαμε στη συνεδρίαση όπου θα "μετρηθούν" οι 980 μονάδες για το Χ.Α. Η χθεσινή νέα διόρθωση βασικών δεικτών και μετοχών επέτεινε την ανάγκη άμεσης επιβεβαίωσης ή όχι των πρώτων πολύ σημαντικών περιοχών τιμών. Στις 981,50 ο Γενικός Δείκτης, στις 332,34 ο FTSE Large Cap, χαμηλότερα και πάλι του 0,60 ευρώ η μετοχή της Alpha Bank, με κλίση ο Ft Mid.

Εκτίμησή μας είναι πως πέραν των αντικειμενικών δυσκολιών αλλά και αρρυθμιών που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση έχουμε επανέλθει σε θέση που ορισμένοι ξένοι οίκοι τα γυρίζουν, βλέπουν μισοάδειο το ποτήρι, που λένε. Λίγο οι αδυναμίες της κυβέρνησης, κάτι η αφαίμαξη ρευστότητας λόγω των παράλληλων ΑΜΚ των τραπεζών, εν μέρει οι δραματικές εξελίξεις στην Τουρκία, και το Χ.Α. ξαναβρίσκεται στο σημείο όπου χωρίς δέλεαρ δεν μπορεί να αντιδράσει.

Στόχος μας παραμένει, όπως σημειώναμε πρόσφατα, η επαναφορά του πέραν των 1.080-1.120 μονάδων, με τελικό στόχο προς τις 1.250 μονάδες. Όμως, η τελευταία διόρθωση εμπεριέχει επιμέρους αρνητικούς παράγοντες, που αμέσως θα πρέπει να αρθούν. Οι πολύ χαμηλές τιμές των τραπεζικών μετοχών, ο εγκλωβισμός κυρίως των μικροεπενδυτών κι οι απαράδεκτες τιμές των δικαιωμάτων εντείνουν την επιφυλακτικότητα των παικτών.

Για τις συνέργειες και τις προβλέψεις για το έτος για την Πειραιώς κάνει λόγο ο Γιώργος Α. Σαββάκης, αλλά μέχρι τώρα οι όροι της ΑΜΚ δεν φαίνεται να ενθουσιάζουν ιδιαίτερα το μικροεπενδυτικό κοινό. Χρειάζεται προσοχή και από την πλευρά της Πειραιώς ώστε να μη δημιουργείται η εντύπωση του... αποκλεισμού από τη διαδικασία όσον αφορά κυρίως τους μικρότερους και τους παλαιούς μετόχους. Στην ΑΜΚ της Attica Bank αναφέρεται η Αναστασία Παπαϊωάννου, όπου εκτυλίσσεται ένα ομολογουμένως ενδιαφέρον στοίχημα. Προσοχή, η Πειραιώς και η Attica Bank από σήμερα και για τέσσερις συνεδριάσεις μένουν προσωρινά εκτός ταμπλό.

Από τον κλάδο μας προβλημάτισε εχθές η υποχώρηση της Alpha Bank χαμηλότερα του 0,60 ευρώ ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τα χαμηλότερα επίπεδα του 0,55-0,54 ευρώ όπου έχουμε τοποθετήσει... πάγια- εδώ και 2 εβδομάδες- μία σταθερή εντολή αγοράς. Για να δούμε...

Κρίσιμες οι 980 μονάδες για τον Γ.Δ., κρισιμότερες όμως οι 320 για τον 25άρη. Θυμίζουμε πως στη δοκιμασία της προηγούμενης εβδομάδας η αγορά είχε δώσει μικρή αντίδραση, καθαρά τεχνικής μορφής, με απόδοση έως 6-8% κατά μέσο όρο Για να δούμε...

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v