Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σοφοκλέους: Ζητούμενη η επιβεβαίωση των στηρίξεων

"Προβληματίζεται" το ΧΑ για τις τράπεζες, ενώ μπαίνει και στην τελική ευθεία η αύξηση κεφαλαίου των Πειραιώς και Attica Bank. Κλειδί οι μετοχές των Coca Cola και ΟΠΑΠ για τη σημερινή συνεδρίαση. Το βλέμμα και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Σοφοκλέους: Ζητούμενη η επιβεβαίωση των στηρίξεων
Το ότι βρέθηκε αντίβαρο στη χθεσινή τραπεζική διόρθωση, όπως σημείωνε ο Θανάσης Σταυρόπουλος, δεν αποτελεί εχέγγυο τουλάχιστον για τους βραχυπρόθεσμους παίκτες.

Στις 1.009,57 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, στις 343,10 ο FTSE Large Cap, με την Alpha Bank 6,12% χαμηλότερα, αλλά με την Εθνική -ελέω Finansbank- να μετρά διόρθωση 12,26% στα 4,65 ευρώ. Και με το ΕΤΕΔ σε ελεύθερη πτώση 33,75%, στο 0,53 ευρώ.

Αντίβαρο κυρίως ο ΟΠΑΠ, δευτερευόντως η ΔΕΗ και λιγότερο η CCHBC, με 3-5 μη τραπεζικές μετοχές να αντιδρούν. Όμως, όπως αποκαλύπτει ο Φώτης Κόλλιας, η «ιδιωτικοποίηση-σημαία» του Μαξίμου και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης βρίσκεται σε κίνδυνο.

Διαβάζουμε σχετικά πως σφοδρή αντίδραση στην Emma Delta που κέρδισε τον διαγωνισμό προκαλούν νέα στοιχεία για την υπόθεση των λαχείων και τον «τεχνολογικό πάροχο». Αποκαλυπτικό εξώδικο προς ΟΠΑΠ-ΤΑΙΠΕΔ και κίνδυνος ναυαγίου στο... και πέντε.

Τώρα μάλιστα! Με αποτίμηση 2,16 δισ. ευρώ ο ΟΠΑΠ δεν είναι μία αμελητέα ποσότητα του FTSE/ASE και του Χ.Α. Είναι ο Οργανισμός με τον οποίο ως επίκεντρο στήθηκε το μεγαλύτερο μέρος της επικοινωνιακής προσπάθειας των κυβερνώντων πως οι αποκρατικοποιήσεις υλοποιούνται.

Η χθεσινή αντίδραση της μετοχής με 895.121 τεμάχια (περί τα 6 και κάτι εκατ. ευρώ) μένει να φανεί σήμερα εάν κινδυνεύει να εγκλωβίσει βραχυπρόθεσμη ρευστότητα.

Το ότι η ΔΕΗ υπερέβη εκ νέου τα 8 ευρώ με αυξημένες συναλλαγές δεν αλλάζει πολύ την κατάσταση, δεδομένης της στάθμισης της Επιχείρησης. Η CCHBC είναι εκ των πραγμάτων το κλειδί της τάσης για όσους θέλουν να «παίξουν» την αγορά προς τις 1.30 μονάδες.

Ωστόσο, η επιφυλακτικότητα (και λόγω των δραματικών εξελίξεων στην Τουρκία) κι οι ταυτόχρονες αυξήσεις κεφαλαίου στην Εθνική και αμέσως μετά στην Πειραιώς και στην Attica Bank στενεύουν τα περιθώρια ελιγμών σε αυτήν τη φάση.

Για την Πειραιώς όλο το χρονοδιάγραμμα της ΑΜΚ αναφέρεται αναλυτικά σε σχετικό θέμα του euro2day αλλά με τη μετοχή σε πτώση στο 0,182 ευρώ, με ταυτόχρονο εγκλωβισμό της πλειονότητας των μικροεπενδυτών και από αύριο -και για τέσσερεις συνεδριάσεις- προσωρινά εκτός ταμπλό.

Προσωρινή παύση διαπραγμάτευσης και για τη μετοχή της Attica Bank στο ίδιο διάστημα 5-11/6. Στο 0,369 ευρώ ενισχύθηκε η μετοχή της Attica Bank, που φαίνεται πως κερδίζει το στοίχημα της κάλυψης των 200 εκατ. ευρώ (της ιδιωτικής συμμετοχής).

Για μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, τα Πλαστικά Θράκης, σημειώνεται πως από τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013 οι μετοχές της θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος. Στο 1,37 ευρώ εχθές η μετοχή (3,79%) με 28.465 τεμάχια.

Από τεχνική πλευρά, οι 980 μονάδες παραμένουν, μέχρι νεωτέρας, σημείο αναφοράς στις διορθώσεις του Χ.Α. και σημαντική περιοχή στήριξης, δίνοντας μάλιστα προ δύο ημερών μία αντίδραση-επιβεβαίωση. Οι 1.025-1.030 μονάδες ενισχύονται -μετά και τη χθεσινή συνεδρίαση- ως άνω όριο αυτής της φάσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v