Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

ΝΥΤ: Πώς η ολιγαρχία εμποδίζει την ανάκαμψη

ΝΥΤ: Πώς η ολιγαρχία εμποδίζει την ανάκαμψη

Με αφορμή την υπόθεση Λαυρεντιάδη, οι New York Times φιλοξενούν εκτενές άρθρο αναφορικά με τις σχέσεις επιχειρηματιών-πολιτικών προσώπων και το πώς αυτές εμποδίζουν την ανάκαμψη της χώρας.

Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία οι περικοπές

Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία οι περικοπές

Τα ελληνικά νοσοκομεία δεν διαθέτουν πλέον ούτε τα βασικά, όπως γάντια και βαμβάκι, διαπίστωσαν αξιωματούχοι της ΕΕ και του ΠΟΥ. Κίνδυνος για αύξηση των ανθεκτικών στα αντιβιοτικά λοιμώξεων.

Οι πολυεθνικές «γυρνάνε την πλάτη» στη Ν. Ευρώπη

Οι πολυεθνικές «γυρνάνε την πλάτη» στη Ν. Ευρώπη

Σε έξοδο πολυεθνικών επιχειρήσεων από τη Νότια Ευρώπη οδηγεί η κρίση στην ευρωζώνη, σύμφωνα με τη Wall Street Journal. Η λιτότητα και η βουτιά στις καταναλωτικές δαπάνες βρίσκονται στη ρίζα του προβλήματος.

BBG: Τα hedge funds κέρδισαν πάλι το

BBG: Τα hedge funds κέρδισαν πάλι το "στοίχημα"

Τα hedge funds που επένδυσαν σε ελληνικά ομόλογα αναμένεται να είναι οι κερδισμένοι. Οι Ευρωπαίοι νομοθέτες οπισθοχώρησαν και αύξησαν την τιμή στην πρόταση επαναγοράς των ελληνικών τίτλων.

"Ιστορικό χρέος Γερμανίας να βοηθήσει Ελλάδα"

Το πρακτορείο Βloomberg θυμίζει όσα έγιναν το 1953 με τη διαγραφή του γερμανικού χρέους, όπου συμμετείχαν και οι Έλληνες. Καλεί άπαντες να αναθεωρήσουν την εντύπωσή τους για "ενάρετους Γερμανούς και ανάξιους Έλληνες".

Bloomberg: Μια από τα ίδια για την Ελλάδα...

Το νέο σχέδιο για την Ελλάδα δεν διαφέρει από τα προηγούμενα καθώς λείπει ένα κρίσιμο στοιχείο, η αρκετή μείωση του κόστους, σχολιάζουν οι συντάκτες του Bloomberg. Τα συν και τα πλην της συμφωνίας.

Οι γκρίζες ζώνες στη μείωση του χρέους

Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, με ανοιχτά όμως αρκετά ερωτήματα θεωρούν οι αναλυτές την απόφαση του eurogroup. Βλέπουν την ανάγκη για νέα μείωση στο χρέος και τονίζουν τη σημασία της επαναγοράς αλλά και της ανάπτυξης.

Αλλάζει η τιμολόγηση του φυσικού αερίου στην ΕΕ

Η συμφωνία Wintershall-Statoil δείχνει μια θεμελιώδη αλλαγή στον τρόπο τιμολόγησης του φυσικού αερίου. Οι επιπτώσεις της συμφωνίας, η απελευθέρωση της αγοράς αερίου και η ομαλοποίηση των τιμών.

Μαθήματα οικονομίας από Bond και... Stones

Μία φόρμουλα επενδυτικής στρατηγικής από δύο απόλυτα επιτυχημένες "μάρκες": τον πράκτορα 007 και τους Rolling Stones. Ποιες είναι οι πέντε συνταγές που κάνουν brands και εταιρείες να κρατούν για... πάντα.

Ελληνικά "success stories" με τα μάτια της τρόικα

Ο τρόπος με τον οποίο τα ΜΜΕ προσεγγίζουν το πρόγραμμα για την Ελλάδα είναι κάποιες φορές προκατειλημμένος, λέει η τρόικα. Ποιους τομείς της δημοσιονομικής προσαρμογής θεωρεί... αξιοσημείωτα επιτεύγματα.

Γιατί το Ισραήλ φλερτάρει Ελλάδα και Κύπρο

Τι κρύβει το ντέρμπι Ομπάμα - Ρόμνεϊ

Νέα εμπλοκή INTRALOT με ρουμανικό ΟΠΑΠ

Reuters: Οι τρεις δρόμοι για Πραγματική ΟΝΕ

"Παρένθεση" κινδυνεύει να γίνει το ευρώ

Σφίγγει ο κλοιός της «αξιοποίησης» πλούτου

Τα 10 μεγαλύτερα... μπαούλα χρυσού στον κόσμο

Τα ντεσού του νέου χρηματιστηριακού Δείκτη

Ιδιωτικοποίηση ΟΠΑΠ: Colpo Grosso με τα… λαχεία

Κατάρα ή ευλογία η παραοικονομία στην Ελλάδα;

v