Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βγενόπουλος: Ωρες πολέμου δεν κάνεις κριτική

"Είμαστε σε πόλεμο και πρέπει να πολεμήσουμε", δήλωσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος παρουσιάζοντας το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης της MIG. Όσο είμαι πρόεδρος ο όμιλος θα έχει έδρα την Ελλάδα ,ξεκαθάρισε.

"Είμαστε σε πόλεμο και πρέπει να πολεμήσουμε. Μένει μόνο να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να πετύχουμε και να δούμε φως στο τούνελ, στην οικονομία", δήλωσε ο πρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος σε συνέντευξη τύπου, συμπληρώνοντας πως την ώρα του πολέμου δεν έχει νόημα η συζήτηση και η κριτική. Σημείωσε πως "τελευταία έχει γίνει ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει. Δεν είναι ευχάριστα αυτά που συμβαίνουν, ακόμα και από αυτούς που διαπραγματεύτηκαν για λογαριασμό της Ελλάδας, αλλά αποτελούν τη μόνη λύση. Επιστροφή στη δραχμή θα σημάνει καταστροφή και ένα ποσοστό ανεργίας ίσως στο 50-55%. Λύσεις που θα μπορούσαν να υπάρξουν προ του μνημονίου δεν είναι διαθέσιμες".

Στην ίδια συνέντευξη τύπου ο κ. Βγενόπουλος αναφέρθηκε στην υποχρέωση όλων των μεγάλων ομίλων και της MIG να επιστρέφουν μέρος των ωφελειών τους στους πελάτες και στην κοινωνία, ακόμα και σε περιόδους όπου δεν παράγονται κέρδη για τους μετόχους.

Κατά τα τέσσερα τελευταία χρόνια, ο όμιλος MIG διέθεσε 2 δισ. για μισθούς, 638,7 εκατ. ευρώ για φόρους, 275,3 εκατ. για εργοδοτικές εισφορές, ενώ στα 157,5 εκατ. έφτασαν οι εισφορές των εργαζόμενων στο όμιλο. Τέλος, στα 903,2 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι επενδύσεις.

Έντονη δραστηριότητα παρουσιάζει επίσης και το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του ομίλου με σειρά πρωτοβουλιών, με τελευταίο παράδειγμα τη δωρεά 9.000 δενδρυλλίων μαστιχόδεντρων, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές από τη φετινή καταστροφική πυρκαγιά στη Χίο.

Τέλος, ο κ. Βγενόπουλος διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση όσο αυτός είναι πρόεδρος η MIG να αλλάξει φορολογική έδρα. Κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε οφέλη τον όμιλο, ωστόσο ένας όμιλος που πηγαίνει χέρι-χέρι με την κοινωνία δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να σκεφτεί κάτι τέτοιο.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο όμιλος θα συνεχίσει να δίνει έμφαση στην εγχώρια παραγωγή. Ως παραδείγματα ανέφερε τη χρήση, σε αντίθεση με ανταγωνιστή του, ελληνικού γάλακτος στον χώρο του γιαουρτιού και τη χρήση ελληνικής σημαίας στα πλοία του ομίλου που εκτελούν δρομολόγια στην Αδριατική. "Χρειάζεται η αλληλοϋποστήριξη. Όλοι μαζί ή θα πάμε καλά ή δεν θα πάμε", κατέληξε ο κ. Βγενόπουλος.

* Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της MIG στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v