Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Το μεγάλο ναυάγιο του South Stream

Το μεγάλο ναυάγιο του South Stream

Το πολύπλοκο γεωπολιτικό παιχνίδι που ανάγκασε τη Ρωσία να εγκαταλείψει το σχέδιο του South Stream, αναλύει το Stratfor. Οι εντάσεις ανάμεσα στην Gazprom και τις Βρυξέλλες και η επιλογή του Nord Stream. Πώς ανέτρεψε τα δεδομένα η κρίση στην ανατολική Ουκρανία.

Stratfor: Γιατί οι ελληνικές εκλογές προβληματίζουν τους πιστωτές

Stratfor: Γιατί οι ελληνικές εκλογές προβληματίζουν τους πιστωτές

Η προεκλογική περίοδος αλλά και το ενδεχόμενο να «τραβήξουν» οι συζητήσεις για συνασπισμό, ενδεχομένως να εμποδίσουν την Ελλάδα από την προετοιμασία για την αξιολόγηση. Οι εκπτώσεις στις μεταρρυθμίσεις και τα σενάρια για την επόμενη κυβέρνηση.

Οι «φουρτούνες» της Αφρικής

Οι «φουρτούνες» της Αφρικής

Ιδιαίτερα ευάλωτες σε μια ενδεχόμενη επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας οι χώρες της Αφρικής, βασικός εμπορικός εταίρος και προμηθευτής του Πεκίνου με πρώτες ύλες. Ποιες χώρες «βουλιάζουν» σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Stratfor: Πώς η νομισματική πολιτική της Κίνας θα αλλάξει τον κόσμο

Stratfor: Πώς η νομισματική πολιτική της Κίνας θα αλλάξει τον κόσμο

Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, οι όποιες αλλαγές στην Κίνα γίνονται αισθητές και έχουν αντίκτυπο σε όλον τον πλανήτη. Οι συνέπειες της υποτίμησης του γουάν σε ΗΠΑ, αναδυόμενες αγορές, Ιαπωνία και ευρωζώνη, και γιατί μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε πολιτικές εξελίξεις.

Τελειώνει ο «μήνας του μέλιτος» Ευρώπης - Κίνας

Τελειώνει ο «μήνας του μέλιτος» Ευρώπης - Κίνας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ανήσυχη με την προθυμία της Κίνας να παρακάμψει το διεθνές δίκαιο, προκειμένου να δημιουργήσει τη δική της σφαίρα επιρροής. Η απογοήτευση του Πεκίνου από τη στάση των Ευρωπαίων εταίρων και οι εμπορικές διαφορές.

Γιατί οι αγορές θυμήθηκαν τη... Lehman

Τα σενάρια μετά τη Μαύρη Δευτέρα. Το σοκ από τις εξελίξεις στην Κίνα και ο ρόλος-κλειδί της Fed. Ποιες ευρωπαϊκές αγορές πέρασαν στη ζώνη των αρκούδων μετά το κύμα ρευστοποιήσεων. Τι υποστηρίζουν οι αναλυτές και πού ποντάρουν οι αισιόδοξοι. Οι συγκρίσεις με το 2008 και ο ρόλος των hedge funds.

Η Κίνα αντιμέτωπη με το... πεπρωμένο της!

Θα είναι η Κίνα το επόμενο θύμα του συνδρόμου της γρήγορης ανάπτυξης; Η ιστορία έχει δείξει ότι όσο οι χώρες ανεβαίνουν σε ψηλότερα σκαλοπάτια της παγκόσμιας οικονομίας, τόσο αναπτύσσονται λιγότερο και πιο αργά...

Stratfor: Τα προβλήματα της Ελλάδας αγγίζουν μυθικές διαστάσεις

Παρά τις συμφωνίες με τους πιστωτές, η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι βιώσιμη. Γιατί επέλεξε ο Τσίπρας τον δρόμο των πρόωρων εκλογών και γιατί θεωρείται ριψοκίνδυνη η κίνηση αυτή. Οι εσωκομματικές διαφορές του ΣΥΡΙΖΑ, η θέση της αντιπολίτευσης και ο ρόλος των πιστωτών.

Stratfor: Η Κίνα πληρώνει το τίμημα της αλλαγής

Η ασιατική υπερδύναμη προσπαθεί απεγνωσμένα να δείξει στον κόσμο ότι δεν είναι η Κίνα του παρελθόντος. Η αλλαγή μοντέλου διακυβέρνησης, τα «παλαιά» συμφέροντα και ο «ανώμαλος δρόμος» προς την οικονομική μεταρρύθμιση.

Η Ευρώπη νιώθει τους... μετασεισμούς της ελληνικής συμφωνίας

Οι χειρισμοί της ελληνικής κρίσης φέρνουν στην επιφάνεια τα διαφορετικά οράματα Γαλλίας-Γερμανίας για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι ανάγκες του Βερολίνου και οι φόβοι του Νότου. Η αμφισβήτηση της Κομισιόν και το γερμανικό μήνυμα στον Γιούνκερ.

Το παζλ της Μέσης Ανατολής περιπλέκεται

Πώς η ελληνική κρίση αλλάζει τα δεδομένα στην Ευρώπη

Απαισιόδοξοι οι επενδυτές για την τιμή του χρυσού

Η Τουρκία ενισχύει τον ρόλο της στη Συρία

Πώς αλλάζει ο χάρτης στη Μέση Ανατολή

Μόσχα καλεί... Πεκίνο

Stratfor: Το μπαλάκι είναι ακόμα στο γήπεδο της Ελλάδας

Stratfor: Οι γεωπολιτικές επιπτώσεις ενός Grexit

Οι «φουρτούνες» των BRICS

Σε μέγγενη η ρωσική οικονομία

v