Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Stratfor: Ήρθε η ώρα της Τουρκίας

Stratfor: Ήρθε η ώρα της Τουρκίας

Η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού έδωσε την «αφορμή» για αναβίωση της παλιάς αντιπαλότητας μεταξύ Τουρκίας - Ρωσίας. Οι περίπλοκες ενεργειακές σχέσεις και το «κλειδί» των Στενών του Βοσπόρου. Η εμπλοκή της Ευρώπης στη Συρία και ο... αμερικανικός παράγοντας.

ETE: Οι αριθμοί πίσω από την πώληση της Finansbank

ETE: Οι αριθμοί πίσω από την πώληση της Finansbank

Το έμμεσο κεφαλαιακό όφελος από την πώληση, η κεφαλαιακή υπερεπάρκεια που θα απασχολήσει την αγορά το 2016, αλλά και οι ζημίες απομείωσης που θα πάρει η ΕΤΕ από το τρέχον τρίμηνο.

TAGS ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Stratfor: Αλλη μια πικρή νίκη για την Ελλάδα

Stratfor: Αλλη μια πικρή νίκη για την Ελλάδα

Η κυβέρνηση διατήρησε την ισχνή πλειοψηφία μετά και την ψήφιση του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων αλλά αντιμετωπίζει νέες (δυσκολότερες) προκλήσεις. Φουντώνει το πρόβλημα του προσφυγικού δημιουργώντας εστίες έντασης.

«Ανθεί» το λαθρεμπόριο όπλων στην Ευρώπη

«Ανθεί» το λαθρεμπόριο όπλων στην Ευρώπη

Οι διαδρομές του λαθρεμπορίου όπλων και πώς καταλήγουν από τα Βαλκάνια και τη Λιβύη στην «καρδιά» της Ευρώπης. Πόσο εύκολο είναι να αγοράσει κανείς όπλο και ποιος είναι ο... τιμοκατάλογος.

Ψηφιακές πληρωμές: Μεγάλα οφέλη για καταναλωτές, εταιρείες και Δημόσιο

Ψηφιακές πληρωμές: Μεγάλα οφέλη για καταναλωτές, εταιρείες και Δημόσιο

Εως 450 ευρώ το χρόνο το κέρδος για τον καταναλωτή από τη χρήση της ηλεκτρονικής τραπεζικής, με το μέσο κέρδος ανά συναλλαγή να εκτιμάται στα 13 ευρώ. Ακόμα μεγαλύτερα τα οφέλη για εταιρίες. Οι προοπτικές και οι δυνατότητες των ηλεκτρονικών πληρωμών στην Ελλάδα.

TAGS ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Σ. Συρμακέζης: «Στη Eurobank ξεκινάμε φιλόδοξο πρόγραμμα»

Την ανάγκη να βελτιώσουν άμεσα οι τράπεζες τις υπηρεσίες e-banking τονίζει ο γενικός διευθυντής της Eurobank. Τοα μεγάλο στοίχημα των ψηφιακών πληρωμών και οι επενδύσεις της τράπεζας. Κάλεσμα στο δημόσιο να επιταχύνει τη μετάβαση στη νέα εποχή.

TAGS ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Φάρμακο για τη «μαύρη οικονομία»

Πώς οι ηλεκτρονικές συναλλαγές μπορούν να συμβάλουν στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την ενίσχυση των κρατικών εσόδων. Για πρόσθετα φορολογικά έσοδα 1,6 δισ. ευρώ από τον πρώτο χρόνο κάνει λόγο το ΙΟΒΕ. Τι σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών.

TAGS ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Ο κόσμος ξεχνάει τα... μετρητά

Αύξηση 8,9% στα 389 δισ. ευρώ εμφάνισαν το 2014 οι συναλλαγές χωρίς χρήματα. Τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των τραπεζών έναντι των νέων «παικτών» στις ηλεκτρονικές πληρωμές. Τι δείχνουν οι τάσεις για επιταγές, πληρωμές μέσω καρτών και ηλεκτρονικά πορτοφόλια.

TAGS ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Πώς χρησιμοποιούν οι Ελληνες τα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών

Τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στην κουλτούρα των ηλεκτρονικών πληρωμών αναλύει ο Ευ. Γκατζώνας της ΤτΕ. Τις παραδοσιακές συναλλαγές προτιμά το 53% των Ελλήνων. Αυξημένη η χρήση αλλά πενιχρά τα εισοδήματα από νέους. Ποιο είναι το κόστος της διαχείρισης μετρητών.

TAGS ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Η πρόκληση των ηλεκτρονικών πληρωμών

Πού αποδίδεται η χαμηλή διείσδυση των ηλεκτρονικών πληρωμών στην Ελλάδα. Οι παρανοήσεις και τα μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης. Πώς θα καλυφθεί ο χαμένος χρόνος. Γράφει η αρμόδια τομεάρχης της Τράπεζας Πειραιώς Ελ. Ορφανίδου.

TAGS ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Νέο πεδίο μάχης οι άμεσες πληρωμές και οι πληρωμές μέσω κινητού

Πληρέστερα, φιλικότερα, ασφαλέστερα!

Οι νέοι «παίκτες» στις ψηφιακές πληρωμές και τα στοιχήματα των τραπεζών

Επανάσταση φέρνει η αναμορφωμένη οδηγία για τις ηλεκτρονικές πληρωμές

Η Γερμανία ετοιμάζεται για μια ακόμα μάχη με την ΕΕ

Stratfor: Πού θα κριθεί το ανατολίτικο παζάρι ΕΕ-Τουρκίας

Stratfor: Οι πολλαπλές επιπτώσεις από τις επιθέσεις στο Παρίσι

Stratfor: Πώς περιπλέκει το «παιχνίδι» η κατάρριψη του Su-24

Νέα τακτική κατά του ISΙS από τη Δύση

Stratfor: Δεν αναμένεται στρατιωτική κλιμάκωση Τουρκίας-Ρωσίας

v