Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Βρετανικό δημοψήφισμα: Οι επιχειρήσεις ετοιμάζονται για «δύσκολη νύχτα»

Βρετανικό δημοψήφισμα: Οι επιχειρήσεις ετοιμάζονται για «δύσκολη νύχτα»

Πως ετοιμάζονται στελέχη επιχειρήσεων, traders και τραπεζίτες για να αντιμετωπίσουν ακραία φαινόμενα. Ενισχύονται τα τεχνολογικά συστήματα υπό το φόβο εκτίναξης των συναλλαγών. Σε συναγερμό οι κεντρικές τράπεζες.

Οι προοπτικές των ελληνικών κρατικών και εταιρικών ομολόγων

Οι προοπτικές των ελληνικών κρατικών και εταιρικών ομολόγων

Τους επόμενους μήνες τα πάντα θα εξαρτηθούν από το ρίσκο χώρας και το risk premium των εταιριών. Η μεγάλη πτώση των αποδόσεων που δίνουν ομόλογα «χαμηλού ρίσκου» ίσως αναγκάσει χαρτοφυλάκια να ψάξουν αποδόσεις σε τίτλους που «έμειναν πίσω». Γράφει ο Π. Στεριώτης.

Η ουτοπία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η πραγματικότητα

Η ουτοπία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η πραγματικότητα

Η δήλωση Τουσκ περί ευρωπαϊκής "ουτοπίας" αποτελεί υπενθύμιση ότι η Ευρώπη είναι θεμελιωδώς μια διχασμένη ήπειρος. Η διαφορά στις κουλτούρες Βορρά-Νότου, οι γεωπολιτικές εξελίξεις και γιατί ο καλύτερος τρόπος για να σωθεί η ΕΕ ίσως είναι η "αποσυναρμολόγησή" της.

Η Αθήνα γλίτωσε και πάλι τη χρεοκοπία

Η Αθήνα γλίτωσε και πάλι τη χρεοκοπία

Η Ελλάδα πήρε μια ακόμα αναβολή με τις αποφάσεις του Eurogroup, όμως αυτό δεν σημαίνει πως τα προβλήματά της έχουν τελειώσει. Οι συμβιβασμοί ΔΝΤ-Γερμανίας και η πραγματικότητα για τους Έλληνες πολίτες. Γιατί δεν είναι εγγυημένη η υλοποίηση της υπόσχεσης για το χρέος.

ΕΛΠΕ: «Καίει» χρήμα με μεγάλη ταχύτητα

ΕΛΠΕ: «Καίει» χρήμα με μεγάλη ταχύτητα

Κατά 1,38 δισ. ευρώ μειώθηκαν στο α' τρίμηνο τα ταμειακά διαθέσιμα από αρνητικές καθαρές ταμειακές ροές. Η ζημία για τον όμιλο από τα capital controls. Οι μεγάλες αυξομειώσεις στις ταμειακές ροές και τα... ερωτήματα για τα ΕΛΠΕ.

TAGS ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Stratfor: Τα δημοψηφίσματα απειλούν την ΕΕ

Όλο και περισσότερα δημοψηφίσματα για ζητήματα που σχετίζονται με την ΕΕ "βλέπει" τα επόμενα χρόνια το Stratfor. Η λαϊκή ετυμηγορία ως "εργαλείο" για να εξασφαλιστούν παραχωρήσεις από την ΕΕ και γιατί μπορεί τελικά να... βγει σε κακό.

Πρώην σύμμαχοι τώρα γίνονται αντίπαλοι για το ελληνικό χρέος

Ενδεχόμενο νέας κρίσης φέτος για την Ελλάδα, με τους ίδιους πρωταγωνιστές σε διαφορετικούς ρόλους, "βλέπει" το Stratfor. Η διχογνωμία Γερμανίας-ΔΝΤ για την ελάφρυνση χρέους και η στάση των ευρωπαϊκών χωρών του Νότου.

Οικονομία-ΧΑ: Από τον κίνδυνο χώρας, στον κίνδυνο... φτώχειας

Οι νέες προσδοκίες και οι κίνδυνοι που αναδύονται για οικονομία και Χρηματιστήριο μετά την αναμενόμενη θετική αξιολόγηση της Ελλάδας. Το κυβερνητικό αφήγημα, η στάση των Ευρωπαίων και οι επιπτώσεις των νέων μέτρων.

Τουρισμός: Πάμε στοίχημα να... χάσεις;

Το στοίχημα του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Α. Ανδρεάδη και η επισημοποίηση της «κόντρας» κυβέρνησης-ΣΕΤΕ για τον τουρισμό. Η διάσταση απόψεων και τα ανοιχτά μέτωπο.

TAGS ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Βαριές καταγγελίες Βγενόπουλου εμπλέκουν τη Θάνου

Μηνυτήρια αναφορά υπέβαλε ο επικεφαλής της MIG. Ζητά έρευνα για ποινικά αδικήματα όπως η απόπειρα εκβίασης και η παράβαση καθήκοντος στα οποία φέρεται να εμπλέκεται η πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Το αίτημα στον Παρασκευόπουλο και η έκκληση στον Αλ. Τσίπρα.

Stratfor: Ο Ερντογάν θέλει εξουσία με οποιοδήποτε κόστος

Ο Αραβικός κόσμος μπαίνει στην εποχή περικοπών και... απεργιών

Stratfor: Γιατί η Βόρεια Ευρώπη... «απειλεί» την ΕΕ

Stratfor: Γόρδιος δεσμός για την Ευρώπη οι τζιχαντιστές

Stratfor: Ανατρέπονται οι δομές της Ευρώπης

Stratfor: Πώς χτύπησαν οι τρομοκράτες στις Βρυξέλλες

Stratfor: Κίνδυνος για Ιταλία να γίνει η επόμενη Ελλάδα

Stratfor: Γιατί η Ρωσία ανακοίνωσε απόσυρση από τη Συρία

Stratfor: Πώς μπλέκεται η Ρωσία στο ντιλ με πρόσφυγες

Stratfor: Ελληνογερμανικός «άξονας» λόγω... προσφυγικού

v