Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Εθνική: Στο 3,25% τα ευρωεπιτόκια στα τέλη 2007

Εθνική: Στο 3,25% τα ευρωεπιτόκια στα τέλη 2007

Περαιτέρω σταδιακή άνοδο των επιτοκίων της ΕΚΤ κατά την επόμενη διετία προβλέπει η Διεύθυνση Αναλύσεων της Εθνικής Τράπεζας. Η ΕΚΤ αναμένεται να αυξήσει περαιτέρω το επιτόκιό της κατά 25 μ.β. τον Μάρτιο και κατά 25 μ.β. τον Σεπτέμβριο του 2006, ανεβάζοντάς το στο 2,75% στο τέλος της επόμενης χρονιάς, ενώ θα προσεγγίσει το 3,25% στο τέλος του 2007.

Εθνική: Εκτιμήσεις για οικονομίες 9 χωρών

Εθνική: Εκτιμήσεις για οικονομίες 9 χωρών

Βελτίωση των μακροοικονομικών δεδομένων στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης το 2006 και ενίσχυση των συνθηκών πιστωτικής και νομισματικής συγκράτησης προβλέπει η Εθνική Τράπεζα στην περιοδική έκδοση ”South Eastern Europe and Mediterranean Emerging Market Economies Bulletin”.

Τι συζητήθηκε σε τηλεδιάσκεψη Εθνικής, Alpha, EFG

Τι συζητήθηκε σε τηλεδιάσκεψη Εθνικής, Alpha, EFG

Τη συγκράτηση του κόστους, την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου δανείων, αλλά και τη βελτίωση του ΝΙM επιβεβαίωσαν τα μεγέθη 9μήνου της Εθνικής, της Alpha και της Eurobank, διαπιστώνει ο Ν. Γεωργιάδης, υπεύθυνος ανάλυσης της VRS, παραθέτοντας παράλληλα τα highlights από τα conference calls.

Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ: Η χρονιά των τραπεζών

Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ: Η χρονιά των τραπεζών

Οι τράπεζες έσωσαν την παρτίδα των κερδών, όμως η μοναξιά τους στους σχετικούς πίνακες των κερδισμένων δεν επιτρέπει θριαμβολογίες σε ότι αφορά το μέλλον, σχολιάζει αναφορικά με τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου ο Μάνος Χατζηδάκης της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ. Οι ”εκπλήξεις”. Τι μέλλει γενέσθαι στο δ΄ τρίμηνο.

Eurobank Sec: Με 36,7% έτρεξαν τα κέρδη του FT 20

Eurobank Sec: Με 36,7% έτρεξαν τα κέρδη του FT 20

Αύξηση 36,7% σημείωσαν τα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας κέρδη εννεαμήνου των εταιριών του FTSE 20, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurobank Securities. Τα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας κέρδη του Mid 40 ενισχύθηκαν κατά 15,6%. Δείτε το αναλυτικό αρχείο.

Και εγένετο... In2life!

Το euro2day απέκτησε έναν ακόμη σκοπό. Να ομορφύνει τη ζωή μας μ’ ένα ηλεκτρονικό ”ένθετο” περιοδικό, που συνδυάζει... Εντέχνως την Τέρψη, τις Επιθυμίες και την ανάγκη για Απόδραση από την καθημερινότητα με την αναζήτηση της Ευεξίας.

Hellastat: Μελέτη για τον κλάδο οπτικών μέσων

Η επιδείνωση των ζημιογόνων αποτελεσμάτων του 2003 αποτέλεσε την κυριότερη εξέλιξη για τον κλάδο παραγωγής και αναπαραγωγής οπτικοακουστικών μέσων κατά το 2004, σύμφωνα με μελέτη της Hellastat. Οι 11 εταιρίες του κλάδου το 2004 εμφάνισαν συνολικές ζημίες 4,22 εκατ. ευρώ, ενώ η δανειακή επιβάρυνση παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Μεγάλη απειλή, το ζήτημα της πειρατείας.

Kantor: Σε φάση επαναπροσδιορισμού η βιομηχανία

Σε φάση ανάκαμψης εισήλθε το 2004 η ελληνική βιομηχανία, αφού μετά από τρία χρόνια συνεχούς υποχώρησης, ο όγκος βιομηχανικής παραγωγής το 2004 αυξήθηκε κατά 1,2%, όπως επισημαίνει η Kantor στην ετήσια έκθεσή της. Η ενίσχυση οφείλεται αποκλειστικά στην μεγάλη άνοδο το α’ 6μηνο λόγω Ολυμπιακών Αγώνων.

Hellastat: Μεγαλύτερη πίστωση για τις επιχειρήσεις

Αύξηση του εμπορικού κύκλου, δηλαδή των ημερών χρηματοδότησης της επιχείρησης με κεφάλαιο κίνησης, καταγράφει έρευνα της Hellastat σε περισσότερες από 25.000 επιχειρήσεις από όλο το φάσμα της ελληνικής οικονομίας. Πλέον δεσμεύουν για 30 ημέρες ρευστά διαθέσιμα για τη χρηματοδότηση της λειτουργίας τους, έναντι 23 ημερών το 2003 και 25 το 2002.

Δυσμενείς εξελίξεις σε κατασκευές

Δυσμενείς προδιαγράφονται οι εξελίξεις στον κατασκευαστικό κλάδο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των κ. Δ. Κούτρα (Ακτωρ) και Κ. Κουβαρά (Aβαξ), καθώς οι 14 εταιρίες με πτυχίο ανώτατης τάξης αναμένεται να παρουσιάσουν σημαντική μείωση μεγεθών με ταυτόχρονη άνοδο των δανειακών τους υποχρεώσεων. Τα αίτια. Πού στρέφουν το βλέμμα τους οι εταιρίες.

Hellastat: Μελέτη για τις χάρτινες συσκευασίες

ΙΟΒΕ: Ζητούνται νέες πολιτικές για την ενέργεια

Stat Bank: Μείωση στις πωλήσεις ”μαύρων” συσκευών

Μελέτη της ICAP για τα Καλλυντικά

Εθνική: Ανω του 3% η ανάπτυξη το 2005-2006

Hellastat: Ερευνα για τον τομέα των logistics

Marfin Bank: ”Πληθωριστικές Ανησυχίες”

Τράπεζες: ”Ισχυρό” γ΄ τρίμηνο ”βλέπει” η Εγνατία

Stat Bank: Τα ”διαμάντια” της ελληνικής οικονομίας

Hellastat: Μελέτη για τα γαλακτοκομικά προϊόντα

v