ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Βγήκαν οι ψηφοφόροι από τα μνημόνια;

Βγήκαν οι ψηφοφόροι από τα μνημόνια;

Μάθαμε τίποτε από την κρίση που ταλανίζει τόσα χρόνια τον τόπο μας ή ακόμη φταίει… η αναθεώρηση των στατιστικών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, που οδηγηθήκαμε στο μνημόνιο; Απάντηση δεν μπορεί να υπάρξει πριν την επόμενη… κάλπη!

Με το κεφάλι στην άμμο!

Με το κεφάλι στην άμμο!

Η πρόσφατη συμφωνία Ρωσίας - Τουρκίας για την επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας και η αποφυγή νέας σύρραξης με τους εκεί ισλαμιστές αντάρτες είναι βέβαιον ότι αποσόβησε ακόμη ένα κύμα μεταναστών προς την Ευρώπη. Την ίδια ώρα, όμως, η ΕΕ «σφυρίζει αδιάφορα»…

Σουπερμάρκετ η Ελλάς!

Σουπερμάρκετ η Ελλάς!

Στη χώρα της δωρεάν παιδείας υπάρχει «μέρισμα» από το φαινόμενο του brain drain; Αντίστοιχα, η τριτοβάθμια εκπαίδευση, που τόσο κοστίζει στον φορολογούμενο, προσφέρει αυτά που έχει ανάγκη η εγχώρια αγορά εργασίας;

Ήταν στραβό το κλήμα…

Ήταν στραβό το κλήμα…

Εάν η χώρα μας ευημερούσε και εμφάνιζε υψηλή ανάπτυξη και χαμηλή ανεργία, ίσως να υπήρχε χώρος για τέτοιες… πολυτέλειες. Όμως, δεν είμαστε εκεί. Όσο αναλωνόμαστε σε αυτές τις… πρακτικές τόσο θα αποκλίνουμε από τον στόχο.

Το μνημόνιο που δεν έχει έρθει… ακόμη!

Το μνημόνιο που δεν έχει έρθει… ακόμη!

Από μνημόνια μπορεί να χορτάσαμε αλλά… προκοπή ακόμη να δούμε. Ο λόγος ίσως να είναι τόσο απλός όσο και προφανής. Δεν έχουμε ακόμη συνάψει το πλέον θεμελιώδες των μνημονίων.

Το δίκοπο μαχαίρι Μητσοτάκη

Απολύτως αναγκαία πολλά εξ όσων παρέθεσε ο φίλτατος κ. Κυρ. Μητσοτάκης κατά το τελευταίο διήμερο από τη Θεσσαλονίκη. Εμπεριέχουν, ωστόσο, και ένα θεμελιώδες παράδοξο, το οποίο είναι «κλειδί» για την ελληνική εξίσωση.

Ξυπόλητοι στ’ αγκάθια

Πώς μπορείς να αλλάξεις κάτι ριζικά, χωρίς να «ακουμπήσεις» τα θεμέλιά του; Εάν δεν το πράξεις, μόνο «μπαλώματα» θα καταφέρεις. Κατά τα φαινόμενα, το γεγονός αυτό ακόμη να το κατανοήσουμε σε αυτόν τον τόπο.

Η ξεχειλωμένη… Ευρώπη

Το τείχος προστασίας που ορθώνουν οι αυξημένες πλειοψηφίες και η ομοφωνία που απαιτείται για την… εκπαραθύρωση κρατών-μελών από την ΕΕ θέτουν σε κίνδυνο τις πλέον βασικές αρχές και αξίες της ίδιας της ΕΕ. Δείτε τις περιπτώσεις Πολωνίας και Ουγγαρίας.

Ο Πινοσέτ, η Βενεζουέλα και το μαύρο μας το χάλι!

Ενώ η χώρα καλείται να κάνει κρίσιμες επιλογές, ο πολιτικός διάλογος εξαντλείται σε συνθήματα. Η ανάγκη ευρύτερων συναινέσεων και η επικίνδυνη κλιμάκωση της ρητορικής στον δρόμο προς τις κάλπες.

Όταν μιλούν οι αγορές!

Δεν έχει σημασία εάν ήταν απλώς ψιλόβροχο και όχι μία γερή βροχή. Αυτό που σημειώθηκε χθες στις αγορές ελληνικών ομολόγων και μετοχών καταγράφηκε ως μία θετική αντίδραση. Μία επιβεβαίωση της απουσίας «εκπλήξεων».

Το μετα-μνημόνιο αφήγημα Τσίπρα

Η απάτη ποτέ δεν πεθαίνει!

Νόμοι, αστοχίες και… λαμογιές

Η ανίερη ευρωπαϊκή συμμαχία

Πυροβολώντας τα πόδια μας

Το δίλημμα της Φώφης

Χαμένος χρόνος

Ο διπλός κίνδυνος εξ ανατολών

Στην ευθεία των εκλογών

Νόμος και ουσία

v