ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Τα όρια της Δημοκρατίας

Τα όρια της Δημοκρατίας

«Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται», κατά το γνωστό ρητό. Έτσι και στη Δημοκρατία, ανεξαρτήτως των όποιων λόγων επικαλεστούμε, μετά της απομακρύνσεως εκ της κάλπης…

Οι παροχές... ποτέ δεν πεθαίνουν

Οι παροχές... ποτέ δεν πεθαίνουν

Εκλογές έρχονται και προφανώς οι καιροί είναι ύποπτοι. Όμως, πλέον, πρόκειται περί πραγματικής πλειοδοσίας παροχών εκ μέρους αμφοτέρων των διεκδικητών της εξουσίας. Κρίμα.

Ο χαμένος κρίκος

Ο χαμένος κρίκος

Μια αλυσίδα αξίζει όσο ο πλέον αδύναμος κρίκος της, σύμφωνα με τη λαϊκή θυμοσοφία. Όταν, όμως, απουσιάζουν εντελώς ορισμένοι κρίκοι, τότε ίσως είναι καιρός να το ξανασκεφτούμε το πράγμα!

Οι κανόνες είναι κοινοί. Η ζυγαριά;

Οι κανόνες είναι κοινοί. Η ζυγαριά;

Η θεωρία λέει ότι όλοι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο και στις συνθήκες που έχουν υπογραφεί. Μέσος δρόμος δεν υπάρχει. Τώρα, πώς τα καταφέρνει η Κομισιόν και τον εφευρίσκει, είναι μία άλλη ιστορία...

Ό,τι χειρότερο!

Ό,τι χειρότερο!

Την ίδια ώρα που μαύρα σύννεφα καλύπτουν ολοένα και περισσότερο τον ευρωπαϊκό ορίζοντα καθώς  παίρνουν το «πάνω χέρι» οι δυνάμεις του «σκότους», στη χώρα μας επιμένουμε στις δικές μας... καταστροφικές παραδόσεις. Πρόκειται, όμως, για ό,τι χειρότερο.

Το αδιανόητο προ των πυλών

Τα πάντα είναι στον «αέρα» σχετικά με το Brexit και το αδιανόητο, πλέον, δεν αποκλείεται. Μία «άτακτη» αποχώρηση κράτους-μέλους από την ΕΕ έχει συνέπειες για όλους και αποτελεί το χειρότερο δυνατό σενάριο. Ακόμη και γι' αυτό, όμως, υπάρχουν... «λύσεις».

Το χαμένο στοίχημα της καθημερινότητας

Από το μηδέν ή περίπου. Από αυτό το σημείο οφείλει να γίνει η «επανεκκίνηση» για μία μεγάλη μερίδα του πληθυσμού αυτής της χώρας, αν όχι για την πλειονότητα, στη λεγόμενη μεταμνημονιακή εποχή. Μπορεί κάποιος να πείσει ότι είναι σε θέση να κάνει αυτή τη δουλειά;

Το στρατηγικό πλεονέκτημα

Γιατί πετυχαίνουμε εκτός συνόρων ενώ στην πατρίδα μας υστερούμε; Οι ίδιοι άνθρωποι δεν είμαστε; Όσο προφανής κι αν είναι η απάντηση -και άρα δεδομένη- οφείλουμε να μην την ξεχνάμε...

Το στίγμα του χρέους

Όταν κάποιος βάζει το χέρι στην τσέπη με σκοπό να επενδύσει, δεν κοιτά το πεδίο των εντυπώσεων αλλά εκείνο της ουσίας. Σε αυτό το πεδίο, λοιπόν, η όποια χρησιμότητα των στοιχείων περί φορολογίας στην Ελλάδα, που ανακοίνωσε χθες ο ΟΟΣΑ. 

Αυτό που λείπει...

Λίγους μήνες μετά την τυπική εκπνοή του διαβόητου «μνημονίου» και ελάχιστους πριν από μία κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, τι έχει να παρουσιάσει ο τόπος μας; Σύμφωνα με το Politico, διακρινόμαστε στην κατηγορία του...“disruption”.

Ο ώριμος κόκορας!

Μας... ψάχνουν!

Κάτω τα χέρια απ' τα παιδιά!

Τι περιμένετε;

Η γάτα με το ποντίκι

Μήπως είναι ήδη αργά για την Ευρώπη;

Αλήθειες και ψέματα για το άσυλο

Η πολιτική δεν είναι επάγγελμα

Αλλάζουν τα χούγια;

Με «αν», η Ιστορία δεν... γράφεται

v