ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Ο Μητσοτάκης και το παιχνίδι της εμπιστοσύνης

Ο Μητσοτάκης και το παιχνίδι της εμπιστοσύνης

Για να σε δανείζουν, κατά τρόπο βιώσιμο, πρέπει να σε εμπιστεύονται. Έτσι, λοιπόν, καλές και άγιες οι μεταρρυθμίσεις αλλά και οι δεσμεύσεις, δεσμεύσεις. Ότι είναι σκληρές το γνωρίζαμε…

Εκτός θέματος

Εκτός θέματος

Ελεύθεροι να κουβεντιάζουμε για ό,τι θέλουμε είμαστε σε αυτό τον τόπο. Θα ήταν χρήσιμο, όμως, η συζήτηση αυτή να αφορά και στα επί της ουσίας προβλήματα που ακόμη αντιμετωπίζουμε.

Δάνεια, εντυπώσεις και ουσία

Δάνεια, εντυπώσεις και ουσία

Η υπόθεση που ήρθε πρόσφατα στη δημοσιότητα περί τον αν. υπουργό Υγείας Π. Πολάκη αφορά, όπως τόσες άλλες, το πεδίο των εντυπώσεων αλλά και της ουσίας. Το ζήτημα είναι ότι σπάνια τις διαχωρίζουμε.

Η κεντροαριστερά, τα ανοίγματα και τα... «φθαρμένα υλικά»

Η κεντροαριστερά, τα ανοίγματα και τα... «φθαρμένα υλικά»

Οι ευρύτερες συμμαχίες «δικαιώνονται» όταν συνοδεύονται από «προστιθέμενη πολιτική αξία». Το μέχρι τούδε «άνοιγμα» του ΣΥΡΙΖΑ απέφερε αντιδράσεις. Θα έχει και συνέχεια;

Τα συνήθη θύματα

Τα συνήθη θύματα

Το «μαστίγιο» έχει τη θέση του και τον ρόλο του, αλλά το ίδιο θα όφειλε να ισχύει και για το «καρότο». Από κοινού με την προστασία από τους πλειστηριασμούς, έπρεπε να υπάρχει και η επιβράβευση της συνέπειας.

Η Ελλάδα που βλέπει τις δεκαετίες να περνούν

Η χώρα μας πορεύεται με… κενά επί δεκαετίες, εξαιτίας της αδυναμίας της να εξασφαλίσει την απαραίτητη συναίνεση για να αλλάξει το Σύνταγμα. Κατά τα φαινόμενα, θα συνεχίσει να πορεύεται έτσι για καιρό…

Παρωπίδες και αυτονόητα

«Όταν κάνεις κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν σημαίνει ότι είσαι ΝΔ και όταν κάνεις κριτική στη ΝΔ, δεν σημαίνει ότι είσαι ΣΥΡΙΖΑ», είπε χθες μία ψυχή. Αν και δεν είχε άδικο, η θέση αυτή εξακολουθεί να ηχεί ξένη για τα ελληνικά πολιτικά πράγματα.

Μη γίνουμε πάλι πρωτοσέλιδο

Ούτε στην ατζέντα της συνεδρίασης του Eurogroup ήταν η Ελλάδα, ούτε υπήρχαν σημαντικές εξελίξεις σχετικά με τη χώρα μας. Απορίες και ερωτήματα, ωστόσο, άρχισαν να διατυπώνονται. Ποιο το όφελος;

Ο πολλαπλός κίνδυνος

Δημοκρατία έχουμε και στις δημοκρατίες, τα όποια αδιέξοδα λύνονται τελικά στις κάλπες. Μπορούν να υπάρξουν, όμως -εάν δεν προσέξουμε- και επιπτώσεις.

Μηνύματα και δώρα…με φόντο τις κάλπες

Αποδέχεται, εμμέσως, ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι δυσβάσταχτα αλλά δηλώνει ότι θα συζητήσει τυχόν αλλαγή τους μόνον με τους «άλλους». Το λες και… δωράκι, διότι βεβαίως μπορείς να το πεις και αλλιώς.

Ο δρόμος προς την... κόλαση

Τουλάχιστον… μιλάμε

Ο λογαριασμός της πόλωσης

Απ’ το ολότελα…

Ονομαστική... Δημοκρατία!

Ενα καλό πρώτο βήμα

Ο κατώτατος, η ουσία και οι εντυπώσεις

Κλωτσώντας το... τενεκεδάκι

Οι Πρέσπες και οι ανοικτές πληγές

Κι όμως… γίνεται!

v