ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Καθαρές λύσεις

Καθαρές λύσεις

Από όποια πλευρά του φράκτη κι αν κάθεται κανείς, τα ερωτήματα που έθεσε η πρωτοβουλία των 53+ για την «επόμενη μέρα» του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εύλογο ενδιαφέρον. Ζητούν καθαρές λύσεις και ξεκάθαρες απαντήσεις.

Ο εσωτερικός εχθρός

Ο εσωτερικός εχθρός

Τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, φαίνεται πως βασιλεύει ο «εσωτερικός εχθρός». Το στοιχείο εκείνο που αντιμάχεται τις πλέον θεμελιώδεις των αξιών επί των οποίων εδράζονται αμφότερα τα οικοδομήματα.

Το δόγμα του αναγκαίου κακού

Το δόγμα του αναγκαίου κακού

Πρέπει να παραμείνουν ως σύμμαχοι. Μολονότι υπάρχουν «αγκάθια» στη σχέση τους -και αυτά δεν αφορούν μόνον τους S 400- η Τουρκία συνιστά «αναγκαίο κακό» για τις ΗΠΑ.

Η αδέξια δεξιά

Η αδέξια δεξιά

Ορισμένα πράγματα σε αυτή τη ζωή απαιτούν περισσότερο τρόπο παρά κόπο. Ωστόσο, κάποιοι φαίνεται ότι είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν κυρίως στον κόπο. Κρίμα.

Φυτώρια

Φυτώρια

«Ό,τι σπείρεις, θα θερίσεις» είχε πει κάποτε μία ψυχή προς τους Γαλάτες. Έτσι και με τα πανεπιστήμια. Εάν σπείρεις γνώση, θα δρέψεις γνώση. Εάν «μπαχαλάκηδες»…

Οριστικά εκτός παιχνιδιού

Την ίδια ώρα που προσπαθούμε να ανακτήσουμε «έδαφος» που χάσαμε στην κρίση, όλοι οι άλλοι κινούνται προς μία νέα κατάσταση πραγμάτων. Αυτήν της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

Η αναμονή της μεσαίας τάξης

Μόνοι «χαμένοι», για ακόμη μία φορά, οι «μεσαίοι» μισθωτοί. Αντίθετα, στους «κερδισμένους» -εκτός από τους χαμηλόμισθους- οι φοροδιαφεύγοντες και οι υψηλόμισθοι. Δίκαιο; Μάλλον όχι.

Η λύση του ευρωπαϊκού στρατού

Προστασία αντί αμυντικών προμηθειών είναι το δόγμα Τραμπ για το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη. «Η Γαλλία δεν έχει υπογράψει γι' αυτό», προειδοποιεί ο Μακρόν και στην περίπτωση αυτή, έχει απόλυτο δίκιο. Η υπόλοιπη Ευρώπη ακούει;

Το ναυάγιο στα νησιά

Δεν είναι μόνον ότι «αρμενίζαμε στραβά» με το προσφυγικό/μεταναστευτικό, αλλά ότι έχουμε ήδη ναυαγήσει και δεν το έχουμε πάρει καν χαμπάρι. Τουλάχιστον, αυτό δείχνουν οι «ομολογίες» Χρυσοχοΐδη ενώπιον της Ευρωβουλής.

Θέλει δουλειά πολλή...

Καλή η διαφήμιση αλλά πρέπει να ανταποκρίνεται και στα πραγματικά δεδομένα. Διαφορετικά θεωρείται ως παραπλανητική και μπορεί να κρατήσει μακριά τους… πελάτες!

Να μετράνε όλα!

Φόροι εναντίον λογικής

Η χρεοκοπία του νοικοκύρη

Ο γιαλός είναι στραβός…

Το γαλλικό λάθος που πληρώνει η Αθήνα

Δίνοντας θάρρος και «πάτημα»

Καθαρές δουλειές

Το θεμελιώδες λάθος του ευρώ

Το παιχνίδι των αριθμών και η υποτίμηση της νοημοσύνης

Το Joker και τα αυτονόητα

v