ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Ο (δημόσιος) πελάτης έχει πάντα δίκιο

Ο (δημόσιος) πελάτης έχει πάντα δίκιο

Ουδείς εχέφρων επιθυμεί ή επιδιώκει μειώσεις μισθών και συντάξεων. Μόνον από άφρονες, όμως, αφήνεται το βάρος της κρίσης αποκλειστικά στους ώμους του ιδιωτικού τομέα. Είναι, απλά, άδικο.

Στήριξη με ξένα κόλλυβα

Στήριξη με ξένα κόλλυβα

Θέλεις να ασκήσεις κοινωνική πολιτική; Δικαίωμά σου, αλλά πρέπει να βάλεις το χέρι στην τσέπη. Αν βάλεις το χέρι στην τσέπη κάποιου άλλου, τότε δεν λέγεται κοινωνική πολιτική αλλά κάπως... αλλιώς, ακόμη κι αν το βαφτίσεις «επιμερισμό ζημίας».

Μην πυροβολείτε τον... πολύτεκνο

Μην πυροβολείτε τον... πολύτεκνο

Θέλουμε ανάπτυξη αλλά κρατάμε υψηλά τους φόρους. Υποστηρίζουμε ότι το δημογραφικό είναι πρόβλημα αλλά φορολογούμε βαριά την… οικογένεια. Είναι ανίατη η περίπτωση, γιατρέ μου;

Τουρισμός: Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται;

Τουρισμός: Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται;

Αντιμέτωπος με μία πανδημία και τα υγειονομικά, οικονομικά, νομικά και ακόμη και πρακτικά προβλήματα που αυτή θέτει, είναι εφέτος ο ελληνικός τουρισμός. Ποια θα είναι η τύχη του;

Τα καλά λόγια να γίνουν χρήμα

Τα καλά λόγια να γίνουν χρήμα

Οι «ευκαιρίες» μπορούν να προσφέρουν οφέλη, μόνον εφόσον αξιοποιηθούν. Μέσα στην καταχνιά της πανδημίας, η Ελλάδα βρήκε τη δική της. Θα την αξιοποιήσει;

ΕΕ: Ποιος κάνει τελικά κουμάντο;

Έως εδώ και μη παρέκει. Η αμφισβήτηση του ευρωπαϊκού κράτους δικαίου από το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας είναι ευθεία και δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Οτιδήποτε διαφορετικό θα συνιστούσε ομολογία ήττας.

Τα γερμανικά ασημικά λάμπουν περισσότερο από τ' άλλα!

«Τα δικά σας, δικά μας και τα δικά μας, δικά μας», εμφανίζεται να μας λέει με τη στάση του το Βερολίνο, εσχάτως. Πρόκειται για μία νέα ευρωπαϊκή πραγματικότητα, η οποία μόνο σε «καλό» δεν μπορεί να οδηγήσει.

Υφεση: Η κοκορομαχία για τους αριθμούς και η ουσία

Η συμβολή του Τουρισμού στη διαμόρφωση του ΑΕΠ εξηγεί, ίσως, πολλά για τον φετινό υφεσιακό «πρωταθλητισμό» της Ελλάδας στην ΕΕ. Η άκρη του νήματος για την πορεία της οικονομίας, όμως, βρίσκεται αλλού…

Ο τουρισμός και το νέο φάουλ της Κομισιόν

Για την Ελλάδα, ο τουρισμός μπορεί να είναι η κυριότερη πηγή εισοδήματος, για τον βιομηχανικό Βορρά της Ευρώπης, όμως, η ιεράρχηση είναι διαφορετική. Κάτι που αντανακλάται και στις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η εστίαση και το... damage control

Υπάρχει σαφής λογική στην ταχύτερη επαναλειτουργία των επιχειρήσεων κλάδου εστίασης. Όχι μόνο για να διασωθούν αυτές ή τα έσοδα του προϋπολογισμού αλλά και η… δημόσια υγεία.

Το πραγματικό «μάθημα» της πανδημίας για το κράτος

Ανορθόδοξη σκέψη

Η λογική της σύνεσης

Πού θα κριθεί η επόμενη ημέρα

Ησυχία, η Ευρώπη κοιμάται

Ακούστε την αγορά

Από τα λάθη κρινόμαστε

Μια χελώνα που την έλεγαν Ευρώπη

Ούτε μέρα για χάσιμο

Το συντομότερο μονοπάτι προς την ανάκαμψη

v