ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Ελληνοτουρκικά: Το μόνο μήνυμα

Ελληνοτουρκικά: Το μόνο μήνυμα

Οι κανόνες του παιγνίου έχουν τεθεί και είναι σε γνώση όλων των συμμετεχόντων. Όπως επίσης είναι γνωστό ότι δεν είναι διαπραγματεύσιμοι. Υπό τις περιστάσεις, ήταν το μόνο προσήκον μήνυμα. 

Ο κορωνοϊός, η μάσκα και ο... φερετζές

Ο κορωνοϊός, η μάσκα και ο... φερετζές

Γιατί πρέπει να κρυβόμαστε; Ο κορωνοϊός θερίζει. Την προηγουμένη εβδομάδα είχαμε 42 νεκρούς την ημέρα. Δεν είναι μόνο ζήτημα προσωπικής ευθύνης η αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Απαιτούνται και μέτρα.

Το... premium της διαφθοράς και το κόστος στην ανάπτυξη

Το... premium της διαφθοράς και το κόστος στην ανάπτυξη

Οταν η Ελλάδα σπάει τα... κοντέρ στη διαφθορά, ο ξένος επενδυτής που θέλει να κάνει business στη χώρα το συνυπολογίζει στις αποφάσεις του. Και στρέφεται αλλού. Μήπως να το δούμε... πιο σοβαρά;

Ούρσουλα μην «καρφώνεσαι»!

Ούρσουλα μην «καρφώνεσαι»!

Για ποιον δουλεύει η πρόεδρος της Κομισιόν; Για το Βερολίνο ή για όλες τις πρωτεύουσες των κρατών-μελών της ΕΕ; Αν κρίνουμε από τους «φετφάδες» που εξαπολύει, μάλλον το πρώτο!

EE: «Καρότο και μαστίγιο» για την Ιταλία

EE: «Καρότο και μαστίγιο» για την Ιταλία

Αποτελεί «ατύχημα εν αναμονή η Ιταλία»; Οι λόγοι που κάνουν τους Ευρωπαίους να ανησυχούν και το διττό στοίχημα που παίζεται με τη γείτονα χώρα. Εκτιμήσεις από τη γερμανική πλευρά.

Το δημογραφικό, το brain drain και η λύση

Την υπογεννητικότητα που μαστίζει τη χώρα τη γνωρίζουμε από τη δεκαετία του '80. Όπως επίσης και τη μετανάστευση παλαιότερα και το brain drain, πιο πρόσφατα. Η λύση του προβλήματος, δε, είναι και αυτή γνωστή.

Χρήστος Στυλιανίδης: Στην κόψη του ξυραφιού

Την ώρα που μαίνονταν οι πυρκαγιές στα Μέγαρα και στη Σαλαμίνα, ο υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης απένειμε εύσημα και συγχαρητήρια στην κυβέρνηση της οποίας είναι μέλος, για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Πεντέλη. Όσοι έχασαν τα σπίτια τους, άραγε, τι έχουν να πουν;

Οι κίνδυνοι των επερχόμενων εκλογών

Σε έναν τέλειο κόσμο, η απλή αναλογική θα αρκούσε. Ακόμη και το κλιμακωτά ενισχυμένο εκλογικό σύστημα που διαθέτει σήμερα η χώρα μας, επίσης, θα αρκούσε. Όμως ο κόσμος μας απέχει από το να είναι τέλειος, κατά πολύ.

Ουκρανικό: Ρομπέρτα, πάρ’ το αλλιώς!

Κορυφαίος Έλληνας διαχειριστής κεφαλαίων υποστήριξε πρόσφατα ότι υπάρχει και «τρίτος δρόμος» για την ΕΕ έναντι της Ρωσίας. Ούτως ή άλλως, οι έως τώρα κυρώσεις εναντίον του καθεστώτος Πούτιν πιο επιζήμιες ήταν για την ΕΕ παρά για τη Ρωσία…

Το μετέωρο βήμα του ευρώ

Εάν «χτυπήσει κόκκινο» η υπερχρεωμένη Ιταλία, δεν θα υπάρξει ντόμινο επιπτώσεων για ολόκληρη την Ευρωζώνη; Προς τι λοιπόν τα φληναφήματα που σχετίζονται με ενδεχόμενη στήριξη των ομολόγων της από την ΕΚΤ;

Ευρώπη: Η ώρα του λογαριασμού

Ελληνοτουρκικά: Πάρτε τους «τρελούς» στα σοβαρά!

Συνέλθετε!

Αμα ανοίξεις το κουτί...

Ελληνοτουρκικά: Έχει και ο κατευνασμός τα όριά του

Ο «δύσκολος χειμώνας» και το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης

Εκλογές: Ο Κυριάκος έκανε την επιλογή της ευθύνης

Η Δικαιοσύνη στο σκαμνί

Το Δημόσιο, ο θερμοστάτης και η ουσία

Ο καταναλωτής, το κατενάτσιο και η κάλπη

v