Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!
Η παρούσα κυβέρνηση διαθέτει στο ενεργητικό της επιτυχίες οι οποίες είναι υπεράνω αμφισβήτησης, με πλέον πρόσφατη την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από τη χώρα μας. Όπως είναι αντιστοίχως ακριβές ότι έλαβε κατά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση ισχυρή εντολή, εκ μέρους του εκλογικού σώματος, να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και δη ριζικές.
Από αυτόν τον στόχο ωστόσο, ακόμη απέχουμε. Αν μη τι άλλο, η προσπάθεια έχει μόλις ξεκινήσει.
Έτσι, λοιπόν, όταν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος χθες προς εκπροσώπους του διεθνούς επενδυτικού κεφαλαίου, στο Λονδίνο, λέγει ότι διαθέτει ισχυρή εντολή για την προώθηση μεταρρυθμίσεων και επικαλείται το φορολογικό νομοσχέδιο ως απόδειξη τούτου, δίνει μόνον ένα τμήμα της εικόνας.
Όταν είναι απολύτως σαφές ότι η κυβέρνηση κατέφυγε στην “λύση” της επιβολής τεκμηρίων, σε μία προσπάθεια αποφυγής εντατικότερων προσπαθειών πάταξης της φοροδιαφυγής στην οποία εντρυφεί σημαντική μερίδα της προσφιλούς τάξης των ελευθέρων επαγγελματιών, το να υποστηρίζει το αντίθετο, με την επίκληση μάλιστα του όρου “μεταρρύθμιση”, παρέχει μόνον τμηματική θεώρηση των πραγμάτων.
Το υπόλοιπο τμήμα αυτής της εικόνας, όμως, πρέπει κάποτε να συμπληρωθεί και τώρα είναι η ώρα.
Εάν η παρούσα κυβέρνηση, υπό το φως τόσο της ισχυρής και νωπής εντολής που διαθέτει αλλά και της απουσίας ουσιαστικής αντιπολίτευσης δεν προχωρήσει τώρα στις μεγάλες τομές που έχει ανάγκη ο τόπος, πότε θα προχωρήσει; Πότε θα υπάρξουν ευνοϊκότερες συνθήκες των σημερινών;
Σχεδόν ένα εξάμηνο μετά την εξασφάλιση αυτής της ισχυρής εντολής για μεταρρυθμίσεις, την οποία δικαίως επικαλείται ο φίλτατος κ. Μητσοτάκης, τι έργο έχει να επιδείξει η κυβέρνηση σε ζέοντα ζητήματα, είτε της επιχειρηματικής δράσης, είτε της κοινωνίας των πολιτών;
Πού είναι ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση των υπηρεσιών του Εθνικού Συστήματος Υγείας; Πού είναι οι προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές και πού είναι οι νέες διοικήσεις των νοσοκομείων, οι οποίες θα αναδειχθούν, βάσει του νόμου της φιλτάτης Ν. Κεραμέως;
Αντίστοιχα, για ποια ασφάλεια δικαίου μπορούμε να κάνουμε λόγο σε αυτήν τη χώρα και πώς μπορούμε να διεκδικούμε επενδύσεις από το εξωτερικό όταν ελάχιστα έχουν γίνει για την επιτάχυνση του ρυθμού απονομής δικαιοσύνης στην πατρίδα μας ή ακόμη όταν η υπόθεση του κτηματολογίου όπως και εκείνη των δασικών χαρτών παραμένουν ακόμη, σε μεγάλο βαθμό ανεκπλήρωτες;
Έχει υπόψη του ο πρωθυπουργός πότε αναρτήθηκαν για τελευταία φορά κυρωμένοι δασικοί χάρτες, φερ’ ειπείν, στην Β. Α. Αττική και για ποιους λόγους; Το 2021, δηλαδή, προ διετίας. Κι ας εκκρεμούν τουλάχιστον 2.000 ενστάσεις και αιτήσεις διόρθωσης προδήλων λαθών. Οι δε λόγοι, οι οποίοι δεν είναι καν της παρούσης, παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές καταστάσεις…
Έτσι, λοιπόν, όταν καλούμε το διεθνές επενδυτικό κεφάλαιο να έρθει στην πατρίδα μας να βάλει τα χρήματά του οφείλουμε να του παρέχουμε ολόκληρη την εικόνα. Να του λέμε τα κατορθώματά μας αλλά να του λέμε και ότι πάσχουμε και υστερούμε σε σειρά ζητημάτων. Να κάνουμε δε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να λυθούν αυτά τα ζητήματα.
Τόσο για το καλό το δικό μας, όσο και εκείνων που καλούμε να εμπιστευτούν την πατρίδα μας.
Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.