«Γαντζώνεται» στο Κουρσκ η Ουκρανία, οι νέες εκτιμήσεις των ΗΠΑ

Το Κίεβο μπορεί να κρατήσει για μήνες τα ρωσικά εδάφη που κατέλαβε, εκτιμούν αξιωματούχοι. Ομαλοποιείται ο εφοδιασμός. Παραμένουν τα προβλήματα στο ανατολικό μέτωπο.

«Γαντζώνεται» στο Κουρσκ η Ουκρανία, οι νέες εκτιμήσεις των ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι η Ουκρανία θα είναι σε θέση να κρατήσει τα εδάφη που κατέλαβε στο ρωσικό Κουρσκ της Ρωσίας για αρκετούς μήνες, αν όχι περισσότερο, σύμφωνα με ανώτερους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Η Ουκρανία μέχρι στιγμής δεν έχει αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα με τον εφοδιασμό των δυνάμεών της στην περιοχή του Κουρσκ, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μόνο περιορισμένες αντεπιθέσεις και επικεντρώθηκαν στην προέλαση στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με αξιωματούχους, οι οποίοι μίλησαν σε δημοσιογράφους υπό τον όρο της ανωνυμίας την Τετάρτη και τους οποίους επικαλείται το Bloomberg.

Οι δυνάμεις του Κιέβου βλέπουν τώρα επίσης μια σταθερότερη ροή πυρομαχικών πυροβολικού μετά από μήνες ταλαιπωρίας λόγω ελλείψεων, ανέφεραν οι αξιωματούχοι. Η σταθερότερη ροή οβίδων πιστώνεται εν μέρει στις προσπάθειες των συμμάχων, συμπεριλαμβανομένης μιας πρωτοβουλίας υπό την ηγεσία της Τσεχίας για παράδοση των πυρομαχικών και μιας προσπάθειας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και της Γαλλίας.

Η επίθεση της Ουκρανίας το καλοκαίρι στην περιοχή του Κουρσκ άφησε αρχικά τους συμμάχους του Κιέβου εντυπωσιασμένους με τη γρήγορη επιτυχία της. Αλλά προκάλεσε επίσης ανησυχία σε ορισμένους αξιωματούχους ότι το κόστος της επιχείρησης θα μπορούσε να αποδειχθεί υψηλό, εάν η Μόσχα αντεπιτεθεί και εκδιώξει τις ουκρανικές δυνάμεις.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι η χώρα του θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτό το έδαφος ως διαπραγματευτικό χαρτί στις συνομιλίες, αν και δεν είναι σαφές πότε θα μπορούσαν να γίνουν οι διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα, δεδομένου ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν εμφανίζεται πρόθυμος να το κάνει.

Η Ουκρανία προσπαθεί να βρει πώς να αμυνθεί καλύτερα τον χειμώνα, αλλά επίσης αρχίζει να κάνει σχέδια για το επόμενο έτος, στα οποία περιλαμβάνονται πρόσθετες ταξιαρχίες που θα λάβουν καλύτερο εξοπλισμό και εκπαίδευση, δήλωσαν ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v