ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Η «συμφωνία» Μητσοτάκη - Τσίπρα

Η «συμφωνία» Μητσοτάκη - Τσίπρα

Είναι στα πάντα αντίθετοι, πλην ενός σημείου, επί του οποίου έχουν ταύτιση απόψεων. Αυτό είναι, κατά τη γνώμη τους, που θα κρίνει την έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης και θα μπορέσει να οδηγήσει στον σχηματισμό κυβέρνησης. Προφανώς, δε, έχουν δίκιο!

Ανοίξτε γρήγορα τα «χαρτιά σας» για την ενέργεια

Ανοίξτε γρήγορα τα «χαρτιά σας» για την ενέργεια

Πρέπει να φθάσουμε έως την ύστατη ώρα, ώστε να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες του κυβερνητικού σχεδιασμού; Αν τα μέτρα ανακοινωθούν κάποια στιγμή τον επόμενο μήνα, πότε θα προλάβουν να προετοιμαστούν τα νοικοκυριά;

Τα μηνύματα μιας «άλλης Ελλάδας»

Τα μηνύματα μιας «άλλης Ελλάδας»

Ποια Ελλάδα θέλουμε και ποια αντέχουν οι ώμοι μας; Η απάντηση, κατά τρόπο ιδιαιτέρως προσήκοντα, μπορεί να αντληθεί από τα λεγόμενα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του μηνύματος που εξέπεμψε χθες.

Ο Δαρβίνος, ο Πέτσας και η συγγνώμη

Ο Δαρβίνος, ο Πέτσας και η συγγνώμη

Ο κ. Στ. Πέτσας δεν είπε χθες κάτι το καινοφανές. Το ατυχές περί τα λεγόμενά του ήταν η απουσία ενσυναίσθησης και ο κυνισμός περί το ενεργειακό δράμα που θα αντιμετωπίσουν εκατομμύρια πολίτες αυτής της χώρας τον χειμώνα. Οι ίδιοι πολίτες που θα ψηφίσουν, την άνοιξη.

Η Τουρκία, το δέντρο και το δάσος

Η Τουρκία, το δέντρο και το δάσος

Στεκόμαστε αμέριμνοι ενώπιον των απειλών που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας από τη γείτονα; Τουλάχιστον αυτό τεκμαίρεται από την οξύτητα του πολιτικού διαλόγου και την αδυναμία συνεννόησης, σχεδόν επί οποιουδήποτε θέματος, εκ μέρους των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

Ο Μητσοτάκης και το δίλημμα «εγώ ή οι άλλοι»

Από το «Καραμανλής ή τα τανκς» έως σήμερα, έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Η ζήτηση για ένα φόβητρο όμως υφίσταται πάντα. Προ μίας χαλαρής ψήφου στις εκλογές (της απλής αναλογικής), λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά με το δίλημμα, «σώφρονα ή καταστροφική διακυβέρνηση;».

Το μήνυμα Μενέντεζ στην Τουρκία και το επικίνδυνο παζάρι Ερντογάν

Επί πόσο θα μπορεί να «παίζει» τη Δύση ο Ερντογάν; Τα περιθώρια στενεύουν, τόσο για τον ίδιο, όσο και για το «σύστημα» συνολικά. Ούτε η Δύση είναι αυτό που κάποτε ήταν, ούτε όμως και η Τουρκία...

«Χάσαμε» την Ελλάδα, stop!

Είναι δυνατόν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να ερίζουν σχετικά με τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, τα οποία συμφωνήθηκαν με την γείτονα το 1926; Κατά πόσον εξυπηρετεί δε το εθνικό συμφέρον αυτή η δημόσια έριδα;

Μετέωρα βήματα στον Έβρο

Τι συνέβη στον Έβρο ή ακριβέστερα, τι συμβαίνει στον Έβρο; Η υπόθεση των 38 μεταναστών που φέρονταν ως εγκλωβισμένοι σε νησίδα επί του ποταμού, συνόρου μας με την Τουρκία, εγείρει σειρά ερωτημάτων.

Ο Γόρδιος δεσμός των παρακολουθήσεων

Προστασία της εθνικής ασφάλειας αλλά και του κράτους δικαίου. Πρόκειται περί αντίφασης μεταξύ όρων ή απλά για μία ανάγκη που πρέπει να ικανοποιηθεί; Σε οποιαδήποτε περίπτωση ο δρόμος πρέπει να οδηγεί στη Δύση.

Φοροδιαφυγή, παρατράγουδα και ουσία

Κορωνοϊός: Δύο λάθη δεν κάνουν ένα σωστό

Το ελληνικό ναυάγιο

Το διάγγελμα Μητσοτάκη, οι γκρίζες ζώνες και η δύσκολη συνέχεια

Παρακολουθήσεις: Τα καυτά ερωτήματα και τα πολιτικά δεδομένα

Η «σωστή πλευρά της ιστορίας» και άλλα αφηγήματα

Αυτοσχεδιάζοντας με την πανδημία

Παροχών και λαϊκισμού γωνία

Ο πλανήτης καίγεται... και όχι λόγω καύσωνα!

Ελληνοτουρκικά: Κέρδη στη μάχη του αυτονόητου

v