ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Είναι ή δεν είναι το νόμισμά μας το ευρώ;

Είναι ή δεν είναι το νόμισμά μας το ευρώ;

Η επικείμενη προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης που συνέστησαν Ε.Ε. και ΔΝΤ αποτελεί ασφαλώς μια διέξοδο από τη σημερινή κρίση που μαστίζει τη χώρα. Αποτελεί όμως και μια ευρωπαϊκή ήττα.

Ό,τι δεν δηλώνεται, κατάσχεται;

Ό,τι δεν δηλώνεται, κατάσχεται;

Έναν χρόνο μετά την εξαγγελία του μέτρου της κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων που δεν δηλώνονται, αυτό παραμένει κενό γράμμα. Γιατί απορούμε, λοιπόν, όταν αμφισβητείται η αξιοπιστία μας;

Cash Greeks και Έλληνες κορόιδα…

Cash Greeks και Έλληνες κορόιδα…

Το να βγάζει κανείς χρήματα δεν είναι έγκλημα. Το αντίθετο μάλιστα. Όμως, υπάρχουν και κανόνες που πρέπει να γίνονται σεβαστοί, διαφορετικά η όλη «άσκηση» απλώς δεν έχει νόημα.

Αν το κράτος απέτυχε, υπάρχει ο ιδιώτης…

Αν το κράτος απέτυχε, υπάρχει ο ιδιώτης…

Αν μόνος στόχος της δημοσιοποίησης περιπτώσεων κραυγαλέας φοροδιαφυγής είναι ο εκφοβισμός στον φορολογικά "ίσιο δρόμο", ως τακτική έχει αποτύχει και πρέπει να αλλάξει.

Όταν η εσωτερική αγορά κλείνει, κοίτα έξω

Όταν η εσωτερική αγορά κλείνει, κοίτα έξω

Την ώρα που η χώρα εισέρχεται στην πιο άγρια οικονομική ύφεση της μεταπολεμικής της Ιστορίας και η εσωτερική της αγορά περιορίζεται δραματικά, η μόνη δυνατή διέξοδος είναι η εξωστρέφεια.

Ευτυχώς που πτωχεύσαμε…

Η συγκεκαλυμμένη πτώχευση προς την οποία εμφανίζεται να οδεύει η χώρα αποτελεί, προφανώς, ένα πικρό ποτήρι. Είναι ίσως και το καλύτερο παράθυρο για το μέλλον. Πάντως τα ηνία θα τα αναλάβουν άλλοι.

Νισάφι πια με το ανίκανο Δημόσιο...

Εάν η χθεσινή αποκάλυψη ότι 23 εφορίες δεν έχουν καν δώσει στοιχεία για την πορεία είσπραξης των εσόδων κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους δεν ισοδυναμεί με ομολογία ήττας, τότε τι αποτελεί;

Δεν είναι πάντα ωραίοι όσοι έχουν χρέη…

Όταν το παλιό σου χρέος είναι ακριβό, γιατί το καινούργιο θα έπρεπε να είναι φθηνότερο; Ας μην είμαστε βιαστικοί και κυριότερα ας προσέχουμε τι κάνουμε από εδώ και πέρα…

Ευρω-χρεοκοπία «από κούνια»;

Ο καβγάς που ξέσπασε στη Γερμανία με αφορμή το τελικό «ναι» της καγκελαρίου Ά. Μέρκελ στο σχέδιο στήριξης της Ελλάδας έχει προφανώς βάση. Η υπόθεση της Ελλάδας έφερε στην επιφάνεια τα θεμελιώδη προβλήματα του ευρώ.

Ποιος δουλεύει ποιον σε αυτήν την παρέα;

Πιθανότατα σωθήκαμε και χαράς ευαγγέλια. Αλλά μόνο για εμάς; Ποιον συμφέρει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στην ΕΕ η διατήρηση της σημερινής υπόστασης του ευρώ; Η απάντηση είναι εύκολη: τη Γερμανία.

Ευρωπαίος τραπεζίτης με όραμα

Οπλισμένο πιστόλι ή χαλασμένη σφεντόνα;

Θα δουλέψει κανείς ή δουλευόμαστε;

Τα χειρότερα δεν έχουν περάσει

Το ευρώ τιμή δεν έχει…

Βάλτε managers να κάνουν τη δουλειά…

Και πάλι καλά που δανειζόμαστε…

Δανειολήπτες όλων των χωρών, ευτυχείτε

Όταν οι τραπεζίτες σώζουν πολιτικούς

Ποιος πραγματικά θέλει αδύναμο το ευρώ;

v