Ξανά, στο ίδιο έργο θεατές…

Έκτακτες καλοκαιρινές παραστάσεις στη Βουλή. Το έργο λέγεται Siemens και έχει, όπως όλοι γνωρίζουμε, ξαναπαιχτεί. Ως αποτέλεσμα, η ανταπόκριση του κοινού αναμένεται να είναι περιορισμένη και οι παραστάσεις λίγες…

Ξανά, στο ίδιο έργο θεατές…
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Η πρωτοβουλία που ανέλαβαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, χθες, για τη συλλογή υπογραφών συναδέλφων τους με στόχο τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ώστε να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για τέσσερις πρώην υπουργούς αναφορικά με το σκάνδαλο της γερμανικής Siemens, εμφανίζεται να αγνοεί ένα πράγμα.

Το έργο είναι «παιγμένο» και το κοινό του πλέον μικρό.

Την ίδια ώρα που το κύριο ζητούμενο, τόσο στις πλατείες όσο και στην κοινωνία, είναι η εξασφάλιση διαφάνειας και ισονομίας, ο πολιτικός κόσμος της χώρας εμφανίζεται να αναλώνεται για ακόμη μια φορά σε ενέργειες προφανούς συμψηφιστικού χαρακτήρα, μέσω των οποίων μικρή υπηρεσία παρέχεται στον σκοπό της απονομής δικαιοσύνης.

Δεν είναι η θέση μου να κρίνω ποιος εμπλέκεται, και σε τι βαθμό, στο πολυδαίδαλο σκάνδαλο της Siemens και στις μυριάδες πτυχές του.

Αυτό, όμως, που όλοι γνωρίζουμε είναι ότι εδώ και έξι μήνες, από τον Ιανουάριο, τα πολιτικά κόμματα της χώρας κατέθεσαν στον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση αυτή.

Ένα πόρισμα στο οποίο, μάλιστα, όλα τα κόμματα συμφωνούσαν στην ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης, μέσω προανακριτικής επιτροπής, αν και υπήρχαν διαφοροποιήσεις ως προς τα πρόσωπα στα οποία έπρεπε αυτή να στραφεί.

Ένα εξάμηνο μετά, γιατί επελέγησαν τα συγκεκριμένα τέσσερα πρόσωπα;

Γιατί μόνον Τσοχατζόπουλος και Μαντέλης από το ΠΑΣΟΚ; Επειδή έχουν «ακυρωθεί» πολιτικά;

Γιατί Αλογοσκούφης και Μαρκογιαννάκης από τους «απέναντι»; Για να υπάρχει αντίβαρο;

Τότε το ΠΑΣΟΚ εμφανιζόταν να προτάσσει 12 πολιτικά πρόσωπα, σήμερα γιατί ο κατάλογος έχει συρρικνωθεί σε τέσσερα και μάλιστα δύο από κάθε κόμμα εξουσίας, ενώ αγνοούνται ακόμη και πρόσωπα που δημοσίως έχουν παραδεχθεί ότι έλαβαν χρήματα, έστω και για λογαριασμό, όπως ισχυρίζονται, κόμματος;

Αντίστοιχα, γιατί έπρεπε να κυλήσουν έξι μήνες, έως ότου υπάρξει έστω και αυτή η πρόταση και πλέον, βάσει του κανονισμού της Βουλής, να χρειάζεται να δοθεί πραγματικός αγώνας χρόνου ώστε η προανακριτική, εφόσον συσταθεί, να έχει εκδώσει το πόρισμά της έως τις 30 Σεπτεμβρίου;

Δεν πείθετε, φίλτατοι.

Δεν πείθετε ούτε σχετικά με τις προθέσεις σας για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά, κυριότερα, δεν πείθετε ούτε και σε ό,τι αφορά τη στάση σας έναντι της ευρύτερης ανάγκης να αλλάξουν τα πράγματα στη χώρα μας, ώστε να τερματιστεί αυτό το ιδιότυπο καθεστώς ασυλίας πολιτικών προσώπων που παίρνουν μέρος στο φαγοπότι του δημόσιου χρήματος, όλα αυτά τα χρόνια.

Πόσοι πολιτικοί, το όνομα των οποίων έχει εμπλακεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σε υποθέσεις σκανδάλων ή διασπάθισης δημοσίου χρήματος, έχουν οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης και πόσοι έχουν τιμωρηθεί;

Πρωτοβουλίες όπως αυτή που αναλάβατε, φίλτατοι του ΠΑΣΟΚ, συμβάλλουν στην περαιτέρω αποδόμηση ενός ήδη σαθρού κράτους δικαίου και ενός ήδη κλονισμένου αισθήματος δικαίου, και είναι ήδη απαξιωμένες στα μάτια του κοινού και των ψηφοφόρων σας.

Γιατί πρέπει να τις υποστούμε, με αυτήν τουλάχιστον τη μορφή, για ακόμη μια φορά;


* Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τον αρθρογράφο; Τι γνώμη έχετε;

To Εuro2day.gr ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v