ΑΠΟΨΕΙΣ

Η νέα εποχή της μετά-δημοσιογραφίας

Η νέα εποχή της μετά-δημοσιογραφίας

Η ψηφιακή επανάσταση και όχι μόνον αλλάζει το δημοσιογραφικό τοπίο, αλλά και ανοίγει νέες ευκαιρίες για τον εξειδικευμένο Τύπο. Οι αλλαγές, οι προκλήσεις και οι νέες τάσεις. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Οταν ο κομμουνισμός γυρίζει από την πίσω πόρτα

Οταν ο κομμουνισμός γυρίζει από την πίσω πόρτα

Οι ανησυχούντες για την ακροδεξιά στην Ευρώπη, ας δουν καλύτερα ποιοι τη στηρίζουν και ποιοι την ψηφίζουν. Η αστική τάξη, η ελίτ και ο ευρωπαϊκός εθνικολαϊκισμός. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Η αφύπνιση του περιφερειακού και κλαδικού Τύπου

Η αφύπνιση του περιφερειακού και κλαδικού Τύπου

Η βαθιά κρίση των ΜΜΕ φέρνει πιο κοντά τις Ενώσεις που εκπροσωπούν τον περιφερειακό, τοπικό και κλαδικό Τύπο της χώρας. Η δυναμική που παρουσιάζουν και η ηχηρή απουσία της κυβέρνησης. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο μόνος δρόμος για την Ελλάδα

Ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο μόνος δρόμος για την Ελλάδα

Μεγάλες αλήθειες για την Κεντροαριστερά και τον κρατισμό κρύβει άρθρο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Α. Παπανδρέου από το 1987. Η πρόβλεψη για εθνική πτώχευση λόγω της υπερκατανάλωσης με δανεικά και οι ξένες επενδύσεις.

Μια δεύτερη πηγή σταθερού εισοδήματος

Μια δεύτερη πηγή σταθερού εισοδήματος

Γιατί το μέρισμα των εισηγμένων μπορεί να αποτελέσει ικανοποιητική εναλλακτική πηγή εισοδήματος. Πώς πρέπει να επιλέγονται οι εταιρείες. Οι κίνδυνοι και οι ευκαιρίες για τους επενδυτές. Γράφει ο Βασίλης Παζόπουλος.

Πόσο ελκυστικοί είναι οι δρόμοι του μεταξιού

Ποια είναι τα όρια της γεωπολιτικής επιρροής που η Κίνα μπορεί να αποκτήσει στον μεταβαλλόμενο κόσμο μας και υπό ποιους όρους. Η στρατηγική για την πρωτοβουλία «Belt and Road». Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Τα 100 δισ. που… λείπουν και το «τέρας» της γραφειοκρατίας

Πού θα βρεθούν τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ που χρειάζεται η ελληνική οικονομία για να ανοίξει την πόρτα της ανάπτυξης και ποιοι τελικά θα τα επενδύσουν;

Κρυμμένα μυστικά για τις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα

Οι ξένες επενδύσεις αποτελούν σπάνιο είδος στη χώρα τα τελευταία... σαράντα χρόνια. Πώς έχουν κινηθεί προ και εν μέσω κρίσης, οι αλλαγές με διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ποιοι κλάδοι δεν προσελκύουν ξένα κεφάλαια και γιατί.

Η συνταγή για αποτελεσματική τοπική αυτοδιοίκηση

Με ποιες παρεμβάσεις, που δεν απαιτούν χρήματα αλλά εξοικονομούν πόρους, μπορεί να βελτιωθεί η λειτουργία και η διαφάνεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Γιατί πρέπει να συζητηθεί ακόμα και η κατάργηση των Περιφερειών. Γράφει ο Θ. Χατζηιωαννίδης.

Eiναι «δεξιά» τα ιδιωτικά πανεπιστήμια;

Οταν η αριστερά στην Ελλάδα υπερασπίζεται το μονοπώλιο της κρατικής παιδείας, δεν υπερασπίζεται αριστερές αξίες αλλά τη χειρότερη όψη του ευρωπαϊκού κρατισμού. Γράφει ο Τάκης Μίχας.

Πώς θα προφυλαχθούν οι εταιρίες από τα... στελέχη τους!

H ανελεύθερη Δημοκρατία απειλεί την Ευρώπη!

Η άγνωστη λέξη «καθήκον» και η παραγωγή... τεμπέληδων

Ποια προσόντα ανοίγουν πόρτες στην αγορά εργασίας

Κάνετε λάθος, κύριε Μητσοτάκη!

Οι γερμανικές εκλογές και η επόμενη μέρα για Ελλάδα

Το ευρωπαϊκό διακύβευμα της γερμανικής κάλπης

Οι επενδύσεις, η «στροφή» Τσίπρα και τα πραγματικά προβλήματα

Άνγκελα Μέρκελ, ένα... πολιτικό UFO!

Πόσο πραγματικά στοίχισε η περίοδος Βαρουφάκη

v