ΑΠΟΨΕΙΣ

Τι σημαίνει για τις επιχειρήσεις η αναθεώρηση του προτύπου GRI

Τι σημαίνει για τις επιχειρήσεις η αναθεώρηση του προτύπου GRI

Επιπτώσεις για τις ελληνικές εταιρείες έχει η αναθεώρηση του διεθνούς προτύπου του παγκόσμιου οργανισμού Global Reporting Initiative για τις Εκθέσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης. Γράφει ο Ν. Αυλώνας.

Τα ελληνικά πανεπιστήμια μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση

Τα ελληνικά πανεπιστήμια μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση

Η Αθήνα καλείται να αξιοποιήσει το υψηλής στάθμης ερευνητικό δυναμικό της, μετατρέποντας τη γνώση σε παραγωγικές ευκαιρίες. Τα κρατικά προγράμματα στήριξης, η ευκαιρία και τα απαραίτητα εργαλεία. Γράφει ο Ι. Κ. Χατζηγεωργίου.

Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και η σύνδεση με τη… διαφθορά

Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και η σύνδεση με τη… διαφθορά

Εκατομμύρια δολάρια διατέθηκαν στο Μεξικό, προκειμένου να «ανοίξουν» κρίσιμες αγορές σε ιδιωτικούς ομίλους. Οι αποκαλύψεις για τις «reformas estructurales», που προκάλεσαν σάλο εμπλέκοντας τρεις πρώην προέδρους της χώρας.

Οδηγός για σωστές αποφάσεις σε περιόδους κρίσης

Οδηγός για σωστές αποφάσεις σε περιόδους κρίσης

Τι μπορεί να γίνει όταν δεν υπάρχει χρόνος ή χρήμα για να συγκεντρωθούν οι απαραίτητες πληροφορίες. Τα απρόβλεπτα γεγονότα και οι προκλήσεις. Γράφει ο Κων. Ζοπουνίδης.

Αλλο η διοίκηση και άλλο η ηγεσία!

Αλλο η διοίκηση και άλλο η ηγεσία!

Οι βασικές διαφορές ανάμεσα στη διοίκηση επιχειρήσεων και την ηγεσία και γιατί θα επιβιώσουν τελικά μόνο όσοι ενστερνίζονται τις αρχές της δεύτερης. Ποιες δεξιότητες πρέπει να διαθέτουν. Γράφει η Μέγκαν Ράιτς.

Πού στοχεύει ο καπιταλισμός του Πεκίνου

Πώς σχεδιάστηκε ένας «καπιταλιστογενής κομμουνισμός», που έβαλε την ασιατική χώρα στην παγκόσμια πρωτοπορία. Η στρατηγική επένδυση στην τεχνολογία και τα λάθη της Δύσης. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Τα κόκκινα δάνεια, ο Κώδικας Δεοντολογίας και μια κρίσιμη απόφαση

Η κόντρα εργολάβου με εταιρεία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων και η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Ο Κώδικας Δεοντολογίας και ποιους όρους έθεσε το δικαστήριο στον servicer. Γράφει ο Γ. Ψαράκης.

Γιατί ο Τραμπ απεχθάνεται τις χειραψίες

Στο προ 18ετίας βιβλίο του με τίτλο «Πώς να γίνεις πλούσιος», ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έκρυβε απολύτως τίποτα για τον χαρακτήρα, τις προθέσεις και τις «αρχές» του! Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Η παράλογη ιδέα της «επεκτατικής λιτότητας»

Πώς δημιουργήθηκε η άποψη ότι η λιτότητα μπορεί να κάνει... καλό στην οικονομία. Η οικονομική θεωρία, η περίπτωση της Ελλάδας και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Γράφει ο καθηγητής Γ. Μαραγκός.

Γιατί το Ισραήλ είναι πραγματικός σύμμαχος της Ελλάδας

Στις ανακατατάξεις που ήδη εκκολάπτονται στην περιοχή μας, η χώρα μας και το Ισραήλ είναι οι μοναδικές φιλελεύθερες δημοκρατίες με προωθημένο κράτος δικαίου και καλό έμψυχο υλικό. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Πώς τονώνει τις εξαγωγές το ψηφιακό μάρκετινγκ

Οι αβέβαιες αποφάσεις των γιατρών και η έννοια της χρησιμότητας

Ο δείκτης «ευτυχίας» του ΟΗΕ και η Ελλάδα

Η κόντρα ΕΕ-ΗΠΑ για την BID και η θέση της Ελλάδας

Πώς η πανδημία ανατρέπει την οικονομική ιστορία

Προσθεδείτε για την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση

Νέες δύσκολες εποχές για μάνατζερ

Τραμπ: Ο άνθρωπος που θέλει να... κάνει την πλάκα του!

Οι καταστροφικές επιπτώσεις της COVID-19 στην Αφρική

Τι συμβαίνει στην Ελλάδα με τα κονδύλια για τους άπορους

v