ΑΠΟΨΕΙΣ

Το φάντασμα της... προσωπικής ευθύνης

Το φάντασμα της... προσωπικής ευθύνης

Παραφράζοντας τον Κάρολο Μαρξ του «Κομμουνιστικού Μανιφέστου», θα λέγαμε ότι ένα φάντασμα στοιχειώνει τον απανταχού λαϊκισμό: αυτό της προσωπικής ευθύνης. Γράφει ο Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλος.

Γιατί η μετάβαση σε νέο οικονομικό μοντέλο δεν είναι μόνο «πράσινη»

Γιατί η μετάβαση σε νέο οικονομικό μοντέλο δεν είναι μόνο «πράσινη»

Για να επιτευχθεί η μετακίνηση προς μια οικονομία που σέβεται το περιβάλλον, θα πρέπει να συνδυαστεί η αποτελεσματικότητα και η ηρεμία. Πρέπει και να επαναπροσδιοριστούν οι δραστηριότητες που δημιουργούν πλούτο στους ανθρώπους. Γράφει ο Κων. Ζοπουνίδης.

Ποιος κερδίζει στο κυνήγι του πελάτη;

Ποιος κερδίζει στο κυνήγι του πελάτη;

Οι κοσμοϊστορικές αλλαγές που επιφέρει το άλμα στην απήχηση που έχουν οι τεχνολογικές πλατφόρμες. Γιατί κινδυνεύουν όποιες εταιρείες βρεθούν στον... δρόμο τους και τι πρέπει να κάνουν. Γράφει ο Θεόδωρος Ν. Κρίντας.

Η νέα εποχή και οι... εχθροί της

Η νέα εποχή και οι... εχθροί της

Αρκετά βίαια η πανδημία άνοιξε για την Ευρώπη και την Ελλάδα, που είναι κομμάτι της, τον δρόμο για είσοδο σε μια νέα εποχή. Γράφει ο Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλος.

Κίνδυνος εκτίναξης του χρέους από τις αλλαγές στην επικουρική σύνταξη

Κίνδυνος εκτίναξης του χρέους από τις αλλαγές στην επικουρική σύνταξη

Γιατί η ελληνική οικονομία κινδυνεύει να βρεθεί υπό πίεση και υπό αυστηρή επιτήρηση μέχρι το 2062. Ο λογαριασμός της μετάβασης στο νέο σύστημα επικουρικής ασφάλισης και το κόστος ευκαιρίας. Γράφουν οι Σ. Ρομπόλης - Β. Μπέτσης.

Πώς ο φορολογικός ανταγωνισμός έσωσε την Ευρώπη

Η πρόταση του Τζο Μπάιντεν και των G7 για έναν ελάχιστο φορολογικό συντελεστή και γιατί η ιστορία διδάσκει ότι μπορεί να μην είναι και τόσο... καλή ιδέα. Η κινητικότητα του κεφαλαίου και το κράτος. Γράφει ο Τάκης Μίχας.

Τι χρειάζεται για να απογειωθεί η μεταλλευτική βιομηχανία

Πρέπει να αρθούν τα εμπόδια που δυσχεραίνουν την ανάπτυξη της εξορυκτικής δραστηριότητας, υποστηρίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων Αθ. Κεφάλας. Οι προκλήσεις και οι αβεβαιότητες.

Νεοφιλελευθερισμός εναντίον καπιταλισμού

Απληστία μετόχων, συγκέντρωση πλούτου, περιορισμός του ανταγωνισμού, έξαρση της προσοδοθηρίας και ιδεολογική καθυστέρηση, υπονομεύουν καινοτομία, δημιουργία και ανταγωνισμό. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Οι αλλαγές του νέου εξωδικαστικού μηχανισμού

Οι βασικές διαφορές του παλιού εξωδικαστικού μηχανισμού σε σχέση με το νέο. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις υποβολής αίτησης για οφειλέτες που είχαν προηγουμένως αιτηθεί την ένταξή τους. Γράφει ο δικηγόρος Γιώργος Κεφαλάς.

Το αίνιγμα του πληθωρισμού και η σχέση με τις αγορές

Ο νέος γρίφος για μετοχές-ομόλογα και οι επόμενες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών. Το ράλι στα χρηματιστήρια εμπορευμάτων. Η εκτύπωση χρήματος, τα επιτόκια και τα παράδοξα της οικονομικής ορθοδοξίας. Γράφει ο Πέτρος Στεριώτης.

Τα πιο «επικίνδυνα» Ελληνικά Μετοχικά Αμοιβαία

Η ψηφιακή πρόκληση και η ανάγκη για νέου τύπου ηγέτες

Οι παλιές συνταγές και το νέο μοντέλο επενδύσεων

Ηρθε η ώρα για τη μεγάλη επιχειρηματική επανάσταση

Ευρώπη: Η κληρονομιά των 65 χρόνων και οι νέες προκλήσεις

Γιατί οι τράπεζες πρέπει να υπολογίσουν την παράμετρο ESG στα δάνεια

Τα κρυπτονομίσματα, οι γκουρού και η θεωρία των παιγνίων

Πού υπερτερούν οι Κοινωνικά Υπεύθυνες Επενδύσεις

Γιατί η Χαμάς είναι η καλύτερη φίλη του Ερντογάν

Τα εμπορεύματα και ο κρίσιμος επενδυτικός κανόνας

v