ΑΠΟΨΕΙΣ

Επενδυτικά σφάλματα & behavioural finance

Επενδυτικά σφάλματα & behavioural finance

Επενδυτές και διαχειριστές χαρτοφυλακίων διαπράττουν, αποδεδειγμένα, σειρά επενδυτικά σφάλματα. Ο ρόλος του behavioural finance στις επενδύσεις. Το παράδειγμα των ελληνικών ταμείων. Γράφει ο Ν. Φίλιππας.

Ξετυλίγοντας τον μίτο της

Ξετυλίγοντας τον μίτο της "βοήθειας"

Η βοήθεια των ΕΕ - ΔΝΤ προς την Ελλάδα συγκεκριμενοποιήθηκε, όμως τα νομικά προβλήματα "ελλοχεύουν" και ο δανεισμός θα είναι κάθε άλλο παρά αυτόματος. Πού βρίσκεται ο μίτος σήμερα. Γράφει ο Κ. Μποτόπουλος.

Θα παραδοθούμε χωρίς μάχη;

Θα παραδοθούμε χωρίς μάχη;

Μεταξύ των υψηλών spreads και του σχεδίου διάσωσης που δεν «πείθει», δεν υπάρχουν πολλές διέξοδοι. Ή θα δηλώσουμε ανήμποροι, ή θα κόψουμε τις φλυαρίες και θα πάρουμε μέτρα που θα «ξαφνιάσουν» τις αγορές.

Μόνο μια επανάσταση μας σώζει!

Μόνο μια επανάσταση μας σώζει!

Τα σκληρά μέτρα που έλαβε η χώρα δεν αρκούν για να τη βγάλουν από το αδιέξοδο. Διότι δεν αντιμετωπίζουν τις βαθύτερες αγκυλώσεις που κάνουν την οικονομία αλλά και την κοινωνία μας αντιπαραγωγική.

Αποτιμώντας τη «νίκη» των Βρυξελλών

Αποτιμώντας τη «νίκη» των Βρυξελλών

Τα λάθη του παρελθόντος, τα ερωτηματικά που παραμένουν και οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν για ουσιαστική επαναπροσέγγιση των σχέσεών μας με την ισχυρότερη δύναμη της Ευρώπης. Γράφει ο Σπ. Παπαθανασίου.

Eurogroup:Πίσω από τις γραμμές της απόφασης

Ούτε πανικός ούτε πανηγυρισμοί μετά το Eurogroup. Τα δύσκολα για την oικονομία είναι μπροστά και το παιχνίδι δεν έχει κριθεί. Τα δεδομένα και τι αναμένεται στο άμεσο μέλλον. Γράφει ο Κ. Μποτόπουλος.

"Πρόβλημα η βραχυπρόθεσμη κερδοσκοπία"

Tα κράτη οφείλουν να δράσουν σε δύο άξονες: αποθάρρυνση της βραχυπρόθεσμης κερδοσκοπικής δραστηριότητας αλλά και ενθάρρυνση αυτής με μακροπρόθεσμα χαρακτηριστικά. Γράφει ο Δ. Τζάνας.

Φόρος Πολυτελείας: Ποιους θα κάψει το…πυροτέχνημα

Μέσα στο βομβαρδισμό των μέτρων έπεσε και μία... φωτοβολίδα με "καυστικές" συνέπειες για κάποιους κλάδους. Ξέχασαν ότι δεν βρισκόμαστε στη δεκαετία του '70 αλλά στην εποχή των ανοιχτών συνόρων και του Ιnternet.

Τρυπάτσας: Να εξέλθουμε κερδισμένοι από την κρίση

Τις πρωτοβουλίες του ΧΑΚ για αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της οικονομικής κρίσης αναλύει το στέλεχός του, Ν. Τρυπάτσας. Στην πρώτη γραμμή μειώσεις χρεώσεων και εξοικονομήσεις.

Γιατί χάσαμε το τέλος της κρίσης

Τις αιτίες για τις οποίες η Ελλάδα δεν έχει εξέλθει ακόμη από την κρίση παραθέτει ο κ. Θ. Κρίντας ξεχωρίζοντας την έλλειψη ενός προγράμματος ανάκαμψης αλλά και τον δανεισμό που κατευθύνθηκε σε αντιπαραγωγικούς τομείς.

Φοροδιαφυγή και κοινωνική αναταραχή

Ελληνική κρίση: Η χρηματοοικονομική διάσταση

ΟΑ-Aegean: Επιτέλους, η λογική στο…πιλοτήριο

Γινόμαστε η… Lehman της Ευρώπης;

Η ελληνική οικονομία και η Ελένη Μενεγάκη!

Ευθύνη της κυβέρνησης η υπόθεση Ψωμιάδη

Γιατί είναι δύσκολο να βγει μια χώρα από το ευρώ

Η Ελλάδα στο χείλος της αβύσσου

Τα παράδοξα των ελληνικών ομολόγων!

Εγγλέζος: Η αγορά ζητά διαφάνεια και σεβασμό!

v