ΑΠΟΨΕΙΣ

Αντικειμενικές: Τέσσερις χτυπητές αδυναμίες

Αντικειμενικές: Τέσσερις χτυπητές αδυναμίες

Τέσσερις αδυναμίες παρουσιάζουν οι νέες αντικειμενικές τιμές για τους οικισμούς που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Τι συμβαίνει σε χώρες της ευρωζώνης. Γράφει ο Χ. Χαραλαμπόπουλος.

Ευρωομόλογο: Οι εντυπώσεις και η ουσία

Ευρωομόλογο: Οι εντυπώσεις και η ουσία

Η ιδέα του ευρωομολόγου είναι ελκυστική, αλλά δεν θα λύσει το ελληνικό πρόβλημα χρέους. Κρίσιμο στοιχείο παραμένει η συναίνεση και ο παράγοντας Γερμανία. Γράφει ο Κώστας Μποτόπουλος.

Η νέα «καυτή» ατζέντα των αγορών

Η νέα «καυτή» ατζέντα των αγορών

Πολύ συχνά έχουμε γίνει μάρτυρες της ανικανότητας των αγορών να προσαρμοστούν προεξοφλητικά απέναντι σε εκκολαπτόμενες οικονομικές τάσεις. Μήπως σήμερα ξεκινά και πάλι «αθόρυβα» ένας νέος κύκλος εξελίξεων;

Η απαξίωση του Ντυνάν: Μια προσωπική μαρτυρία!

Η απαξίωση του Ντυνάν: Μια προσωπική μαρτυρία!

Από το 2003 κρατά η απαξίωση του κοινωφελούς χαρακτήρα του Ντυνάν. Τα παράπονα προσωπικού και νοσηλευομένων, ο Α. Μαρτίνης, η στάση της Πολιτείας. Ο Μ. Γελαντάλις γράφει την προσωπική του εμπειρία.

Η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει!

Η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει!

Ίσως να φαίνεται αιρετικό, αλλά η Ελλάδα έχει μεγάλη ελπίδα να ανακάμψει και τελικά άλλες χώρες να αντιμετωπίσουν πρόβλημα χρέους. Μια πιθανή λύση και το τρίπτυχο της αισιοδοξίας για τα δημόσια οικονομικά.

Οι «κοπρίτες» και οι… «αρχικοπρίτες»!

Ο Πάγκαλος δεν χρειάστηκε ποτέ να εργαστεί με τον τρόπο που όλοι μας εννοούμε. Έκανε καριέρα στο Δημόσιο, πείθοντας προφανώς τους «κοπρίτες» ότι είναι ο… αρχηγός τους. Κι αυτοί τον ψήφιζαν! Του Π. Κουδούνη.

ΕΚΤ: Τι αλλάζει στις συναλλαγές

Η νέα πλατφόρμα, η οποία θα ξεκινήσει το 2014 και θα εξυπηρετεί τον διακανονισμό τόσο των διασυνοριακών συναλλαγών όσο και των εγχώριων συναλλαγών σε χρήματα κεντρικής τράπεζας. Ποιοι θα συμμετέχουν.

Επενδύσεις: Τι "παίζουμε" το 2011

Επενδυτικές επιλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που ενδεχομένως να αξίζουν την προσοχή μας μέσα στη χρονιά που ξεκινά σε λίγες μέρες: Σοφοκλέους, ξένα χρηματιστήρια, εμπορεύματα, νομίσματα.

Οι μοντέρνοι Σπαρτιάτες και η κρίση

Οι Έλληνες μπορούν να εφαρμόσουν το πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας και να επιτύχουν έναν σύγχρονο άθλο, όπως οι Σπαρτιάτες του Λεωνίδα, 2.500 χρόνια πριν. Οι προϋποθέσεις.

XA: Το ολέθριο έτος και οι προσδοκίες για το 2011

Ένας μίνι απολογισμός του φετινού annus horribilis για το Χ.Α. Τα ομόλογα, η "αχίλλειος πτέρνα" και τα προβλήματα επιβίωσης. Οι εκτιμήσεις για το μακροοικονομικό περιβάλλον και τις εισηγμένες το 2011. Γράφει ο Δ. Τζάνας.

Ευρώ: Ο σχεδιασμός και η πόρτα της εξόδου

Δημόσιες προτάσεις: Να αλλάξει τώρα ο νόμος!

Αδικία και ατιμωρησία φέρνουν αναρχία

Επιχειρηματίες:Είδαν το τυρί & πιάστηκαν στη φάκα

Ευρωομόλογο: Όταν το τζίνι βγει από το μπουκάλι

Ο πρωθυπουργός πρέπει να ζει σε γυάλα!

Ελλάς, η χώρα των... τρελών!

Παγκοσμιοποίηση: Πίσω είχε η αχλάδα την ουρά!

Ελλάδα: Άλλο επιμήκυνση, άλλο μνημόνιο…

Η μόνη διέξοδος από την κρίση

v