ΑΠΟΨΕΙΣ

El-Erian: Με μία από τα ίδια δεν σώζεται η Ελλάδα

El-Erian: Με μία από τα ίδια δεν σώζεται η Ελλάδα

Οι νέοι επενδυτές ψάχνουν για καλύτερες ενδείξεις ότι η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει το απογοητευτικό οικονομικό της παρελθόν. Δεν αποκλείεται νέα αναδιάρθρωση χρέους. Τι χρειάζεται η χώρα. Γράφει ο El-Erian.

ΕΔΟΕΑΠ: Η σφαγή αποταμιεύσεων και οι ευθύνες

ΕΔΟΕΑΠ: Η σφαγή αποταμιεύσεων και οι ευθύνες

Η σχεδόν πλήρης εξαΰλωση των διαθεσίμων του ΕΔΟΕΑΠ που υποχρεωτικά κατατίθενται στην ΤτΕ και εξίσου υποχρεωτικά -με νόμους- επενδύονται σε κρατικές αξίες αποτελεί μείζoν θέμα για όλο τον δημοσιογραφικό κόσμο.

Κύριοι, κάψτε τις καρέκλες σας

Κύριοι, κάψτε τις καρέκλες σας

Χαμένη, πολιτικά, από χέρι η νέα κυβέρνηση, καλείται να ανατρέψει όλα τα προγνωστικά. Η προίκα της παράτασης κι η ανάγκη για εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και δημιουργίας προσδοκιών.

Robert D. Kaplan: Ανήκει η Ελλάδα στην Ευρώπη;

Robert D. Kaplan: Ανήκει η Ελλάδα στην Ευρώπη;

Ακόμα και αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, θα παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ. Αδύναμη οικονομικά, αλλά ισχυρή γεωπολιτικά. Το ρωσικό χαρτί. Οι σχέσεις με Κινέζους. Γράφει ο Robert Κaplan στο Stratfor.

Η Ελλάδα να εκμεταλλευτεί τη μεγάλη ευκαιρία

Η Ελλάδα να εκμεταλλευτεί τη μεγάλη ευκαιρία

Μονομερής καταγγελία των συμβατικών δεσμεύσεων της χώρας θα ήταν καταστροφική για την Ελλάδα. Όμως η χώρα έχει μπροστά της μια μεγάλη ευκαιρία, που μπορεί και πρέπει να εκμεταλλευτεί. Γράφει ο Ν. Μηταράκης.

El-Erian: Ο χρόνος τελειώνει για τους πολιτικούς

Η αντίδραση των αγορών στο πακέτο διάσωσης των ισπανικών τραπεζών δείχνει ότι χάνεται η εμπιστοσύνη στις πολιτικές απαντήσεις της Ευρώπης, λέει ο Μ. El-Erian. Τι πρέπει να γίνει για να ανακτηθεί ο έλεγχος της κατάστασης.

Η ΔΗΜΑΡ, το Μνημόνιο και οι καθαρές λύσεις

Οι περικοπές δαπανών να χρηματοδοτήσουν την επαναφορά του κατώτατου μισθού. Η εύρεση 12 δισ. από περικοπές και πάταξη φοροδιαφυγής, οι προτάσεις και η βάση για (επανα)διαπραγμάτευση.

Τα βραχυπρόθεσμα «κλειδιά» του Γενικού Δείκτη

Ποιοι παράγοντες θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη βραχυπρόθεσμη εικόνα της χρηματιστηριακής αγοράς μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Τα τεχνικά σήματα και το ασταθές περιβάλλον. Τι βλέπει η SOLIDUS ΑΧΕ.

Guardian:Στις ισπανικές τράπεζες κρίνεται το ευρώ

Η κρίση στην Ισπανία ανάγκασε τους Ευρωπαίους ηγέτες να παραδεχτούν το πραγματικό πρόβλημα του ευρώ, το οποίο δεν είναι άλλο από την αντιμετώπιση των προβληματικών τραπεζών, εκτιμά η Guardian.

Τράπεζες: Ο μεγάλος «ένοχος» της κρίσης!

Αφού πρώτα δαπάνησαν 4,5 τρισ.(!) για να τον σώσουν, το 37% του ΑΕΠ της ΕΕ, οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν να ελέγξουν τον υπερτροφικό τραπεζικό τομέα. Το ερώτημα είναι μήπως άργησαν πολύ εις βάρος της Ευρώπης!

Φίλιππας: Γιατί οι επενδυτές δρουν ως... αγέλη

Το «κουτσό» οικονομικό όραμα του ΣΥΡΙΖΑ

ΝΔ: Προτάσεις παρηγοριά στον άρρωστο!

Δικαιολογείται η συνεχής υποτίμηση στο ΧΑ;

H τραγική ανεπάρκεια της σοσιαλδημοκρατίας

Arianna Huffington: Η ελληνική τραγωδία

Οι τέσσερις υπεύθυνοι για την ελληνική τραγωδία

Oι «εραστές» της δραχμής και οι… καταθέσεις

«Θυσίες με όριο αλλιώς… δραχμή»!

Το νέο δίπολο, το μνημόνιο και τα αυτονόητα!

v