ΑΠΟΨΕΙΣ

Κρίντας: Πώς θα κατακτήσουμε το μέλλον

Κρίντας: Πώς θα κατακτήσουμε το μέλλον

Την ανάγκη χάραξης εθνικής στρατηγικής που θα στοχεύει στο να κατακτήσει το μέλλον τονίζει ο Θ. Κρίντας. Οι επενδύσεις στα τρόφιμα, στα βιολογικά προϊόντα, στη διαχείριση υδάτων και στην ενέργεια. Ο ρόλος του R&D.

Kapoor: Αγόρασε χρόνο ο Μάριο Ντράγκι

Kapoor: Αγόρασε χρόνο ο Μάριο Ντράγκι

Ο Mario Draghi δεν δικαιολόγησε τις υπερβολικές προσδοκίες για ριζική αλλαγή στάσης από την ΕΚΤ. Άφησε, όμως, χαραμάδες ελπίδας, οι οποίες αγοράζουν χρόνο για τους Ευρωπαίους ηγέτες. Γράφει ο S. Kapoor.

Γ. Παπουτσής: Τεράστια η ζημιά από το PSI+

Γ. Παπουτσής: Τεράστια η ζημιά από το PSI+

Λάθος το κούρεμα. Η εκτίναξη του κινδύνου χώρας, η μετάσταση στις πιστώσεις και η καταστροφή της εγχώριας επενδυτικής κοινότητας. Τρία σημεία για την αναστροφή της κατάστασης. Γράφει ο Γ. Παπουτσής.

Feldstein: Η ΕΚΤ θα κάνει μεγάλο λάθος

Feldstein: Η ΕΚΤ θα κάνει μεγάλο λάθος

Οι πρόσφατες δηλώσεις Draghi επανέφεραν τη συζήτηση για τα όρια της πολιτικής της ΕΚΤ. Το ζήτημα δεν είναι μόνο οι αρμοδιότητες της ΕΚΤ, αλλά και η αποτελεσματικότητα των πολιτικών, εκτιμά ο Μ. Feldstein.

Kapoor: Το μεγάλο λάθος στην ισπανική κρίση

Kapoor: Το μεγάλο λάθος στην ισπανική κρίση

Τα σκληρά μέτρα λιτότητας και οι απώλειες των τραπεζών είναι βαρίδια για την Ισπανία. Η κατάρρευση της φούσκας του real estate και η σύγχυση στους policy makers της Ε.Ε. H χώρα και η στήριξη των εταίρων.

Γενικός Δείκτης: Γκρίζα τα τεχνικά σήματα

Σημάδια πώλησης από τις 23 Ιουλίου που όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα δείχνει ο ΓΔ του ΧΑ. Τα επίπεδα των επόμενων αντιστάσεων και στηρίξεων. Γράφει ο κ. Σπύρος Παπαθανασίου της SOLIDUS ΑΕΠΕΥ.

O΄Neill: Διάλυση του ευρώ σε δύο χρόνια

Ο χρόνος που απομένει στα κράτη-μέλη της ευρωζώνης για να αποτρέψουν τη διάλυση του ευρώ είναι πολύ λίγος, δήλωσε ο Jim O’Neill της G.S., προσθέτοντας ότι η ΕΚΤ πρέπει να δεχθεί κούρεμα στα ελληνικά ομόλογα.

Επενδύσεις: Τι επιλέγουμε για το β΄ εξάμηνο

Πώς διαμορφώνουμε το χαρτοφυλάκιό μας σε μετοχές, ομόλογα, εμπορεύματα και νομίσματα για το Η2. Οι βασικοί παράγοντες που θα κρίνουν την παρτίδα. Γράφει ο Δ. Λιάκος, γενικός διευθυντής της Αιολικής ΑΕΕΧ.

Kapoor: Η Ευρώπη των δύο ταχυτήτων θα σπάσει

Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα κινδυνεύει. Το χάσμα Βορρά - Νότου διευρύνεται. Ο αντιευρωπαϊσμός κερδίζει συνεχώς έδαφος. Αν η κρίση φτάσει στη Γερμανία, τότε ίσως είναι αργά. Τι πρέπει να γίνει αμέσως. Ο ρόλος της ΕΚΤ.

Κάμερες και Δημοκρατία: Τα διλήμματα

Τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι κάμερες και η... υψηλού κόστους αστυνόμευση. Η παραβίαση της ελευθερίας των πολιτών. Το νομικό "κενό" για τον έλεγχο των καμερών. Γράφει ο Χ. Τσέλιος.

Δέκα τρόποι για ανάπτυξη μέσω Χρηματιστηρίου

Η ελληνική οικονομία γίνεται… καινούρια!

Πού απέτυχε το Eurogroup

Επενδύσεις: Πού… πήγαν τα λεφτά!

Γόρδιοι δεσμοί για τη νέα κυβέρνηση!

Η κρίση δικαιολογεί χαμηλότερα μισθώματα

Να συντονιστούν οι φορείς για ανάπτυξη

Stiglitz: Η τελευταία αναβολή για το ευρώ

Το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της Ευρώπης

Kapoor: Τα συν και πλην της Συνόδου Κορυφής

v