ΑΠΟΨΕΙΣ

Παγκόσμιο εισόδημα και οικογενειακή ευθύνη!

Παγκόσμιο εισόδημα και οικογενειακή ευθύνη!

Ανατρέπει τα δεδομένα η υποχρέωση του φορολογούμενου να προσκομίζει στοιχεία για το «παγκόσμιο» εισόδημα της… οικογένειάς του. Πώς τα δεσμά του γάμου γίνονται… δεσμά χρέους. Γράφει ο Χ. Τσέλιος.

Η Ευρώπη και ο αμερικανικός παράγοντας

Η Ευρώπη και ο αμερικανικός παράγοντας

Απόψεις που ξαφνιάζουν από τον Χρ. Χριστοδούλου πρώην ΥΠΟΙΚ Κύπρου. Πώς αναλύει τις απειλές που αντιμετωπίζει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Έντονη κριτική για τον ρόλο και τις ευθύνες μεγάλων δυνάμεων.

Έξι λόγοι για να αποκτήσετε συνταξιοδοτικά

Έξι λόγοι για να αποκτήσετε συνταξιοδοτικά

Λεφτά… δεν υπάρχουν, ωστόσο υπάρχουν έξι λόγοι που θα μπορούσαν να σας ωθήσουν να συνάψετε ένα συνταξιοδοτικό ή ένα παιδικό ασφαλιστικό πρόγραμμα. Τα ομόλογα και οι φοροαπαλλαγές. Γράφει ο Ζ. Καλαϊτζάκης.

Τρόικα: Χωρίς σχέδιο για την ελληνική οικονομία

Τρόικα: Χωρίς σχέδιο για την ελληνική οικονομία

Γιατί είναι δύσκολη η επανεκκίνηση των επενδύσεων το 2013. Προβληματίζει η στενότητα της ρευστότητας. Αγκάθια η εγχώρια και η ξένη ζήτηση. Το ζήτημα των εξαγωγών και της παραγωγικότητας. Γράφει ο Κ. Μελάς.

Το

Το "άδικο" αφορολόγητο των παιδιών

Μία τοποθέτηση κόντρα στις θέσεις και απόψεις των πολιτικών και των διαφόρων σχολιαστών που φιλοξενούνται στην TV. Ο «Ηρώδης» Στουρνάρας, η «δεξιά ιδεολογία» του Άδωνη και ο αντίλογος. Γράφει ο Κ. Μαρκάζος.

Το διαδίκτυο "φορέας" πολιτικών αλλαγών

Μια πολιτική ανάλυση του τ. υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου λες και είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της Ελλάδας - Η κρίση, οι πολίτες και οι… παρατρεχάμενοι του κατεστημένου.

WSJ: Θα την πληρώσουν οι φορολογούμενοι

Το deal της Ελλάδας δείχνει τον απαράβατο κανόνα των κρίσεων χρέους: οι φορολογούμενοι των πιστωτριών χωρών πληρώνουν τη ζημιά γιατί τα δάνεια που δίνουν οι ιδιώτες καταλήγουν στον ισολογισμό του δημοσίου.

Θα αντέξει ο γαλλογερμανικός άξονας;

Οι κινήσεις Αμερικανών και Βρετανών και οι λεπτές ισορροπίες σε Βερολίνο και Παρίσι. Τα μηνύματα προς Ολάντ και η γερμανική τρικλοποδιά. Υψηλού ρίσκου γεωπολιτικό παιχνίδι. Γράφει ο Μ. Ανδρονόπουλος.

Το νόμιμο, το ηθικό και η …φοροαποφυγή

Τα φοροεισπρακτικά μέτρα δείχνουν την αδυναμία του κράτους να πολεμήσει τη φοροδιαφυγή. Οι κινήσεις πανικού και οι συνέπειες. Η φοροαποφυγή και ο μανδύας νομιμότητας. Γράφει ο Γ. Κορομηλάς.

ΣΥΡΙΖΑ: Τριγμοί για το… «σουξέ» Τατσόπουλου!

Ανάστατη η Κουμουνδούρου από τα μηνύματα διαμαρτυρίας που δέχεται - Καταπέλτης για την αξιωματική αντιπολίτευση τα αποτελέσματα μυστικού γκάλοπ - Έντονες διαμαρτυρίες και από το εξωτερικό…

Και γκαστρωμένη, και... αειπάρθενος!

Saxo: Γιατί ...χρειαζόμαστε την κρίση!

Πού επενδύουμε μετά τις αμερικανικές εκλογές

Η Γάζα και η νέα τάξη πραγμάτων στη Μ. Ανατολή

Από τα «Ναούκια» στα… μνημόνια

Gross: Πότε θα "αποτοξινωθεί" η Ευρώπη

Το μαρτύριο της σταγόνας θα συνεχιστεί

Η μάχη για την απελευθέρωση της εκπαίδευσης

Το κίνημα "να κάνω κάτι δικό μου"

Η αφύπνιση των αστών

v