ΑΠΟΨΕΙΣ

Τράπεζες: Πολύ ακριβές για να σωθούν

Τράπεζες: Πολύ ακριβές για να σωθούν

Τώρα που η Ευρώπη αποφάσισε ότι «καμία τράπεζα δεν είναι πολύ μεγάλη για να καταρρεύσει», το ερώτημα είναι ποιο θα είναι το επόμενο «θύμα». Η Deutsche Bank και οι «άχρηστοι» οικονομικοί απολογισμοί.

Πόσο αποτελεσματικός & επικίνδυνος είναι ο FT-25

Πόσο αποτελεσματικός & επικίνδυνος είναι ο FT-25

Πώς ο δείκτης οδηγεί σε μικρότερη απόδοση έναντι του ρίσκου που εμπεριέχει. Ποιες μετοχές έχουν τον "ελάχιστο" δυνατό κίνδυνο και ποιες το "μέγιστο". Οι διαφοροποιήσεις. Γράφει ο Π. Ξυδώνας.

Η τρόικα χάνει την αξιοπιστία της στην Κύπρο

Η τρόικα χάνει την αξιοπιστία της στην Κύπρο

Στην προσπάθειά της να "πουλήσει" το πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου, η τρόικα κινδυνεύει να "ξεχειλώσει" την αλήθεια. Οι λάθος παραδοχές και ο κίνδυνος για τις μελλοντικές διασώσεις στην Ευρώπη. Γράφει ο El-Erian.

Η Κύπρος και η πολιτική του ηθικού κινδύνου

Η Κύπρος και η πολιτική του ηθικού κινδύνου

Η κρίση στην Κύπρο έδειξε ότι η πραγματική διαμάχη δεν κρύβεται μεταξύ του ηθικού κινδύνου και της χρηματοοικονομικής σταθερότητας, αλλά αλλού, σύμφωνα με τον Jean Pisani-Ferry.

Στην Κύπρο ακόμη… ψάχνουνε την μπάλα!

Στην Κύπρο ακόμη… ψάχνουνε την μπάλα!

Τρεις εβδομάδες μετά το επεισοδιακό Eurogroup, στην Κύπρο ακόμη δεν έχουν καταλάβει τι τελικά έφταιξε! Ούτε έχουν ακόμη καταλήξει στο πώς θα πρέπει να αντιδράσουν. Απλά, ΟΛΟΙ βάλλουν εναντίον ΟΛΩΝ.

Πρόταση - τομή για το λιμάνι της Χαλκίδας

Πώς το λιμάνι της Εύβοιας θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ισχυρός μοχλός ανάπτυξης. Η σχολή ναυτικής εκπαίδευσης, τα σχέδια του ΟΛΠ και οι νέες θέσεις εργασίας. Γράφει ο Ανδρέας Δ. Παπανδρέου.

Η χώρα χρειάζεται Plan B

Εναλλακτικό σχέδιο χρειάζεται η κυβέρνηση καθώς οι αστάθμητοι παράγοντες είναι πάρα πολλοί, τονίζει ο Αλ. Μωραϊτάκης. Προβλέπει νέο κούρεμα και νέο γύρο ανακεφαλαιοποίησης για τις τράπεζες. Τι προτείνει.

Ρουμπινί: Κουράστηκε να... "σώζει" ο Βορράς

Οι ΗΠΑ βρίσκονται σχετικά στην καλύτερη οικονομικά θέση, ακολουθούμενες από την Ιαπωνία, λέει ο Νουριέλ Ρουμπινί. Στην Ευρώπη, ο Βορράς "κουράστηκε" τις διασώσεις, ενώ ο Νότος τη λιτότητα!

Κύπρος: Η κρίση και οι συνεργατικές τράπεζες

Ο ρόλος των Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων (ΣΠΙ) στο νέο περιβάλλον που δημιουργήθηκε στην Κύπρο. Τι είναι, ποιο το μέγεθός τους και ποια τα προβλήματα του κλάδου. Γράφει ο Γ. Α. Γιαννάκης.

"Η Κύπρος ίσως χρειαστεί και δεύτερη διάσωση"

Η Κύπρος μπορεί να χρειαστεί έναν ακόμα «γύρο» αναδιάρθρωσης, εκτιμά ο γκουρού των «κουρεμάτων», Λη Μπούκχαϊτ. Οι παράμετροι για τις τράπεζες έχουν αλλάξει, σημειώνει. Ο κίνδυνος από Ιταλία και Ισπανία.

Μήπως η Κύπρος είναι ήδη εκτός ευρώ;

Χρεοκοπίες και... δήθεν εταιρική διακυβέρνηση!

Στην Κύπρο πληρώνουν οι... φορολογούμενοι

Εποπτικές αρχές & ο μουτζούρης των τραπεζών

Μαύροι, λευκοί και γκρι κύκνοι!

Krugman: Η Κύπρος πρέπει να φύγει από το ευρώ

Kapoor: Η άλλη όψη του κυπριακού ντιλ

O’Neill: Η Κύπρος είναι ευκαιρία για... άλλους

Δημιουργείται έμμεσα το ευρώ δυο ταχυτήτων

Κύπρος: Πώς τελικά χάθηκε η μπάλα!

v