ΑΠΟΨΕΙΣ

ΣΕΔ: Ισότιμη μεταχείριση για όλους τους μετόχους!

ΣΕΔ: Ισότιμη μεταχείριση για όλους τους μετόχους!

Δεν πρέπει να ζημιωθούν και πάλι οι μέτοχοι μειοψηφίας. Ζητούμενα ο αναβαθμισμένος-ανεξάρτητος εσωτερικός έλεγχος και η υιοθέτηση κοινού κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης από τους φορείς της αγοράς, τονίζει ο πρόεδρος του ΣΕΔ, Μπ. Εγγλέζος.

Μυτιληναίος: Εθνική υπόθεση η σωτηρία της Λάρκο

Μυτιληναίος: Εθνική υπόθεση η σωτηρία της Λάρκο

Η «πτωχευμένη» Ελλάδα στην παρούσα συγκυρία δεν μπορεί να στηρίξει κανέναν, όμως μπορεί και πρέπει να παρέχει ανταγωνιστικό τιμολόγιο ρεύματος, υπογραμμίζει ο Ευ. Μυτιληναίος. Πώς κρύβεται το πρόβλημα και τι πρέπει να γίνει.

TAGS ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Οι βαριές ευθύνες των managers

Οι βαριές ευθύνες των managers

Οι managers δεν πρέπει να προσφέρουν στους εχθρούς τους το σκοινί με το οποίο θα τους κρεμάσουν, γράφει ο Αθ. Παπανδρόπουλος. Το κυνήγι του βραχυπρόθεσμου κέρδους σε βάρος των επιχειρήσεων και η άνοδος του λαϊκισμού.

Αποδομώντας τον Hans-Werner Sinn

Αποδομώντας τον Hans-Werner Sinn

Γιατί κάνει λάθος ο Hans-Werner Sinn στο πώς θα επέλθει ισορροπία στα εξωτερικά ισοζύγια των χωρών της ευρωζώνης. Η θεωρία του «καθαρού εμπορίου», ο κανόνας του χρυσού και ο κορσές της Συνθήκης του Μάαστριχτ. Γράφει ο Κ. Μελάς.

Summers-Krugman: Κίνδυνος «μακροχρόνιας ύφεσης» στη Δύση

Summers-Krugman: Κίνδυνος «μακροχρόνιας ύφεσης» στη Δύση

Μια ομιλία του πασίγνωστου Larry Summers τάραξε τα νερά στους διεθνείς οικονομικούς κύκλους. Γιατί η Δύση κινδυνεύει με μόνιμη ύφεση που ακόμη και οι φούσκες δεν μπορούν να αποτρέψουν. Συμφωνεί και επαυξάνει ο Krugman.

Γιατί δεν αρκούν οι μειώσεις επιτοκίων της ΕΚΤ

Μόνο με τα επιτόκια δεν θα τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα στην προσπάθεια ανάκαμψης στην Ε.Ε. Το σκεπτικό πίσω από τις αποφάσεις του Μάριο Ντράγκι και το παράδειγμα της... κλωστής. Γράφει ο Κ. Μελάς.

Εταιρική Διακυβέρνηση: Ζήτημα αιχμής στις ασφαλιστικές

Η Εταιρική Διακυβέρνηση αποτελεί το κλειδί για τις ασφαλιστικές, που καλούνται να αντιμετωπίσουν σημαντικές προκλήσεις: διαχείριση επαγγελματικών ταμείων, Solvency II και εγκατάσταση αποτελεσματικών συστημάτων διαχείρισης κινδύνου. Γράφει η Λ. Κοντογιάννη.

TAGS ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ

Ο παγκόσμιος εταιρικός πόλεμος έχει αρχίσει

Ποιες περιοχές θα πρωταγωνιστήσουν στη νέα τάξη πραγμάτων του... επιχειρείν. Οι ανατροπές, το δημογραφικό και οι αλλαγές στα καταναλωτικά πρότυπα. Τα τρία σημεία όπου πρέπει να εστιάσουν οι managers. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

O Mr Euro ζητά μέτωπο κατά Βερολίνου

Αν το Βερολίνο επιμείνει στη λιτότητα και το ευρώ διαλυθεί, η Γερμανία δεν θα πουλήσει ούτε μία Mercedes στην Ε.Ε., προειδοποιεί ο άνθρωπος που εισήγαγε το ευρώ. Δικαίως ζητά μέτωπο υπέρ της ανάπτυξης από Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, γράφει ο Αμπρ. Έβανς-Πρίτσαρντ.

Κρούγκμαν: Η S&P υποβάθμισε τον... Ολάντ

Η υποβάθμιση της Γαλλίας από την S&P οφείλεται περισσότερο στην απόφαση του Ολάντ να αυξήσει τους φόρους στους πλούσιους παρά στην αποδυνάμωση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, εκτιμά ο Π. Κρούγκμαν.

Nέα προβλήματα για τραπεζικούς κολοσσούς

«Προστατευτισμός» μόνο στην ανταγωνιστικότητα

Πώς να ανοίξετε επιχείρηση: Βήμα πρώτον!

Κρούγκμαν: Η Γερμανία βλάπτει την ευρωζώνη

Η βία δεν ξορκίζεται με λόγια

Ρουμπινί: Κίνδυνος νέας φούσκας στις αγορές

Επενδύσεις: Πόσο θετικά μας βλέπουν οι ξένοι

Τα Νόμπελ, οι οικονομολόγοι και οι... αστρολόγοι

Παγίδα η γερμανική πειθαρχία στην τραπεζική ένωση

Δολοφονούμε τους επιχειρηματίες στα μαιευτήρια!

v