ΑΠΟΨΕΙΣ

Γιατί δεν θα δούμε ποτέ ανάπτυξη χωρίς εξωστρέφεια

Το θέμα για τη χώρα δεν είναι να της χαρίζουν οι δανειστές κομμάτι από τα χρέη, αλλά να μπορεί να παράγει επαρκή πλούτο προς δανεισμό. Να σπάσει η οικονομία τα δεσμά της διαπλοκής. Με ποιον τρόπο θα μειωθεί η ανεργία. Γράφει ο Αθ. Παπανδρόπουλος.

Μια σημαντική εργασιακή πρωτοβουλία της Nestle

Προοπτικές σε ένα διεθνώς ζοφερό εργασιακό περιβάλλον προσφέρει το πρόγραμμα «Συμμαχία για τη Νέα Γενιά» που υλοποιεί πανευρωπαϊκά η Nestle. Πώς εφαρμόζεται στην Ελλάδα. Οι εκρηκτικές διαστάσεις του προβλήματος. Τι δείχνουν οι μελέτες του ILO.

Εμείς... θα μας κουρεύαμε το δημόσιο χρέος;

Πόσο ρεαλιστικό είναι να ζητάμε «κούρεμα» από τους Ευρωπαίους, όταν δεν έχουμε πείσει ούτε τους εαυτούς μας πως μπορούμε να γίνουμε κανονικό κράτος; Πού σκοντάφτουν οι προσπάθειες Σαμαρά για «επιτυχή διαπραγμάτευση» και Τσίπρα για «σκίσιμο του μνημονίου».

Οι «πίσω γραμμές» της στρατηγικής Τσίπρα στη ΔΕΘ

Οι «πίσω γραμμές» της στρατηγικής Τσίπρα στη ΔΕΘ

Μια δεύτερη ανάγνωση των εξαγγελιών Τσίπρα από τη ΔΕΘ. Ποια μέτρα είναι στη σωστή κατεύθυνση και ποια έχουν «τρύπες». Η μετάθεση του κέντρου βάρους από τον ΣΥΡΙΖΑ, τα πραγματικά οικονομικά περιθώρια και το κλειδί της παραγωγικής ισχύος.

Η Ελλάδα δεν σώζεται με ιδεοληψίες και... μεταξωτές κορδέλες

Η σημαντική αλλαγή πλεύσης της κυβέρνησης Ολάντ ισχυροποιεί τον γαλλογερμανικό άξονα στην ευρωζώνη, από πλευράς οικονομικής πολιτικής. Οι «κίνδυνοι» για την Ελλάδα και η ανάγκη για νέες πολιτικές δυνάμεις. Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πώς οι συντεχνίες τρέφουν τον φορολογικό λαβύρινθο

Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις όπως η... «φορολογία σε λίγες σελίδες». Το πολιτικό σύστημα, οι συντεχνίες και γιατί κανείς δεν θέλει πραγματικά να λύσει το πρόβλημα. Πώς επηρεάζει η τεχνολογία. Γράφει ο Κ. Μαρκάζος.

Saxo: Πώς «παίζουμε» το δημοψήφισμα της Σκωτίας

Η στερλίνα κάθε άλλο παρά έχει αποτιμήσει μια επικράτηση του «Ναι» στη Σκωτία. Το spread μεταξύ των βρετανικών και αμερικανικών κρατικών ομολόγων δείχνει ότι οι αγορές περιμένουν ένα «Όχι». Ποιες θέσεις μπορούν να αποφέρουν κέρδη στους επενδυτές;

Ο... τρύπιος κουμπαράς της δημόσιας παιδείας

Το πρόβλημα είναι βαθύτερο, από αυτό που μας σερβίρουν τα κανάλια, οι συνδικαλιστές και οι πολιτικοί. Απλά εμείς για να λαϊκίσουμε, το περιορίζουμε στις κενές θέσεις και στις χαμηλές αποδοχές των εκπαιδευτικών μας.

Kρούγκμαν: H παγίδα που περιμένει τους Σκοτσέζους

Οι Σκοτσέζοι μπορεί να ελπίζουν ότι θα γίνουν σαν τον Καναδά, αλλά κινδυνεύουν να γίνουν μια Ισπανία χωρίς τον ήλιο, προειδοποιεί ο Πολ Κρούγκμαν. Τεράστιοι οι κίνδυνοι από μια πολιτική ανεξαρτησία με κοινό νόμισμα την στερλίνα. Τι δείχνει η εμπειρία της ευρωζώνης.

Χρέος: Γιατί ένα light «κούρεμα» δεν αρκεί

Το δημόσιο χρέος είναι απίθανο να μειωθεί στο 120,0% το 2022. Αυτό αποτελεί κοινό μυστικό σε όλους τους εμπλεκόμενους και απορρέει από το αλφαβητάρι της οικονομικής θεωρίας. Ωστόσο η στρατηγική της επιμήκυνσης της χρονικής διάρκειας αποπληρωμής του χρέους με παράλληλη μείωση των επιτοκίων δεν αρκεί.

Η κρίση και η σημασία της στροφής στην καινοτομία

Pritchard: Τα τρικ του Ντράγκι δεν θα σώσουν την ευρωζώνη

Μέτοχοι και τράπεζες απέναντι στο... τέρας!

Τα «δικά μας παιδιά» και τα... μυαλά που φεύγουν

Saxo Bank: Τελειώνει η ασφάλεια του ελβετικού φράγκου

Ο Σημίτης και η ζοφερή προφητεία του Γκόντλι

Η παγκοσμιοποίηση της ανεργίας και τα αίτιά της

Η αλληλεπίδραση των ελλειμμάτων και η ελληνική πραγματικότητα

ΦΠΑ: Άλλος ένας προγραμματισμός... στο ποδάρι!

Το βαρύ τίμημα της... «αργής» δικαιοσύνης

v