ΑΠΟΨΕΙΣ

Το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος!

Το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος!

Εάν δεν επιλυθούν τα δομικά προβλήματα που εμποδίζουν την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και του εξαγωγικού κλάδου, δεν θα μπορέσει να «ορθοποδήσει» η Ελλάδα, γράφει στους New York Times ο Αρίστος Δοξιάδης. Το ρυθμιστικό πλαίσιο, ο φόβος και ο ρόλος των ολιγαρχών.

Kερδίσαμε μια ανάσα, τα δύσκολα είναι μπροστά

Kερδίσαμε μια ανάσα, τα δύσκολα είναι μπροστά

Δεν είχαμε εντολή ρήξης με τους εταίρους γράφει ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου. Οι τέσσερις επιτυχίες της διαπραγμάτευσης και τα ανοικτά μέτωπα. Κρίσιμο το στοίχημα της αξιοπιστίας, απαιτείται εσωκομματική συνοχή και ευρύτερες συσπειρώσεις.

Kapoor: Η Ελλάδα αλλάζει το παιχνίδι στην ευρωζώνη

Kapoor: Η Ελλάδα αλλάζει το παιχνίδι στην ευρωζώνη

Πώς κρίνονται οι όροι του νέου ελληνικού deal και το προτεινόμενο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Τι αλλάζει στους ρόλους του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ. Η «συνθηκολόγηση» της Ελλάδας και ποιος τελικά βγαίνει κερδισμένος.

Γκάλμπρεϊθ: Δεν συνθηκολόγησε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Eurogroup

Γκάλμπρεϊθ: Δεν συνθηκολόγησε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Eurogroup

Η συμφωνία του Eurogroup δεν ήταν νίκη της Γερμανίας, λέει ο σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη. Τι σημαίνει η «παράταση» και ποια η διαφορά μεταξύ «προγράμματος» και «μνημονίου». Τι εννοούσε ο Βαρουφάκης όταν έλεγε ότι συμφωνεί με το 70% του μνημονίου.

Krugman: Η Ελλάδα τα πήγε καλά!

Krugman: Η Ελλάδα τα πήγε καλά!

Επανέρχεται ο γνωστός οικονομολόγος στο θέμα της ελληνικής συμφωνίας και αποφαίνεται ότι η Ελλάδα βγήκε σε σημαντικά καλύτερη θέση. Ποιος είναι ο λόγος που τον οδηγεί στο συμπέρασμα. Πότε βλέπει την πραγματικά «μεγάλη μάχη».

FP: Καιρός να πετάξουμε τη Γερμανία έξω από την ευρωζώνη

Η άγκυρα που σέρνει στον πάτο την ευρωπαϊκή οικονομία δεν είναι η Αθήνα, αλλά το Βερολίνο, υποστηρίζει ο Patrick Chovanec σε άρθρο του στο Foreign Policy. Γιατί η Γερμανία πρέπει να αλλάξει την πολιτική της στις αποταμιεύσεις.

Hugo Dixon: Πώς μπορεί να γυρίσει την παρτίδα ο Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός πρέπει να εκπλήξει τους πιστωτές προχωρώντας σε ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις. Τι θα πρέπει να περιλαμβάνει η «λίστα της Αθήνας». Οι εσωκομματικές αντιδράσεις και τα "χαρτιά" του δημοψηφίσματος και των εκλογών.

Krugman: Μοιάζει με ελληνική ήττα αλλά…

Τίποτα ουσιαστικό δεν λύθηκε, σημειώνει ο γνωστός οικονομολόγος σχολιάζοντας τη συμφωνία. Τα θολά σημεία και γιατί η Ελλάδα πρέπει τώρα να οργανωθεί.

Tί πέτυχε ο Αλέξης, πέρα από τις... λέξεις!

Η δίμηνη «γέφυρα», το παράθυρο για μειωμένα πλεονάσματα και λιγότερη λιτότητα, αλλά και τα σφιχτά «γκέμια» από την πλευρά των δανειστών. Οι προκλήσεις για την κυβέρνηση και η ευκαιρία για μεγάλες ανατροπές στο εσωτερικό. Πρώτο ορόσημο η... Δευτέρα.

Foreign Policy: Η Ελλάδα δεν πρέπει να υποκύψει στο bullying της Γερμανίας

Το σχέδιο τεσσάρων σημείων της ελληνικής κυβέρνησης για να βγει η χώρα από την κρίση δεν είναι μόνο ηθικά σωστό, αλλά και οικονομικά σωστό, υποστηρίζει με άρθρο του στο Foreign Policy ο Philippe Legrain (*). Η Αθήνα έχει πολύ μεγαλύτερο «πάτημα» για να προωθήσει τις θέσεις της απ' όσο θα πίστευε κανείς.

Για το μνημόνιο και την κυβέρνηση της αριστεράς

Bloomberg: Το ελληνικό πρόγραμμα απλά δεν βγαίνει!

Κάτω τα πρότυπα σχολεία, ζήτω το... πρότυπο της μιζέριας

Βασικός κίνδυνος... η λάθος ατζέντα

BBG: Αθήνα και Βρυξέλλες βρίσκονται σε «πόλεμο» για το τίποτα

Ο μυστικός άσσος που κρατά η Ελλάδα

Φλας αριστερά..., στροφή δεξιά

Μπορούμε να «κουρέψουμε» και μόνοι μας το χρέος!

Το στοίχημα είναι η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου

«Φτωχός συγγενής» έγιναν οι επενδύσεις

v