Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφερε το χειρότερο μνημόνιο

Τα δύο κόμματα διέλυσαν την εθνική οικονομία και έφεραν ένα δυσβάσταχτο μνημόνιο, τονίζει ο Κ. Γκιουλέκας. Ο μόνος λόγος για τον οποίο ο Τσίπρας σέρνει για τρίτη φορά φέτος τον λαό στις κάλπες είναι για να τακτοποιήσει τις εσωκομματικές ισορροπίες.

  • του Κωνσταντίνου Γκιουλέκα*
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφερε το χειρότερο μνημόνιο

Αν ο Αλέξης Τσίπρας είχε το σθένος να αναλάβει το πολιτικό κόστος, θα έλυνε τα εσωτερικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ στα κομματικά όργανα και δεν θα χρειαζόταν τις εκλογές ως μέσο απόδρασης από αυτά. Η προσφυγή στις κάλπες δεν προσφέρει τίποτα αυτή τη στιγμή στον τόπο.

Ο μόνος λόγος για τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας σέρνει για τρίτη φορά φέτος τον ελληνικό λαό στις κάλπες είναι για να τακτοποιήσει τις εσωκομματικές ισορροπίες στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τελικά, το κομματικό συμφέρον υπερτερεί έναντι του εθνικού συμφέροντος στο κυβερνών κόμμα και η μοίρα του τόπου εξαρτάται από τις σχέσεις του κ. Τσίπρα με τον κ. Λαφαζάνη, τον κ. Στρατούλη, τον κ. Λεουτσάκο...

Τον περασμένο Ιανουάριο ο Αλέξης Τσίπρας υφάρπαξε την ψήφο των συμπολιτών μας με ψεύτικες υποσχέσεις. Υποσχέθηκε την κατάργηση του μνημονίου με ένα νόμο, την αύξηση του μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη 13η σύνταξη και πολλά άλλα. Όχι μόνο δεν πραγματοποίησε τίποτε από όσα υποσχέθηκε, αλλά μαζί με τον κ. Καμμένο έφεραν το χειρότερο μνημόνιο που γνώρισε ποτέ η χώρα.

Παράλληλα, η σύγκριση ανάμεσα στο πού βρισκόμασταν τον περασμένο Ιανουάριο, με μια οικονομία που είχε αρχίσει να λειτουργεί θετικά, με μια ανεργία σε πτωτική πορεία, με τους δείκτες της ανάπτυξης να έχουν θετικό πρόσημο, και ανάμεσα στη σημερινή κατάσταση της συνολικής επιδείνωσης όλων των δεικτών, της αύξησης της ανεργίας, της βύθισης της χώρας στη ύφεση, με ορατό ακόμη τον κίνδυνο του Grexit, είναι το βασικό επιχείρημά μας ότι υπάρχει αξιόπιστη εναλλακτική λύση μπροστά στο σημερινό αδιέξοδο.

Αυτά οφείλουμε να καταδείξουμε ως Νέα Δημοκρατία, λέγοντας μόνο την αλήθεια στον ελληνικό λαό, προκειμένου εκείνος να αποφασίσει.

Δεν μπορεί να συνεχίσει ο ΣΥΡΙΖΑ να επικαλείται το θέσφατο της Αριστεράς. Θέλουν να παρουσιάζονται ως κάτι καινούριο και μιλούν για ήθος της Αριστεράς, όταν διορίζουν στρατιές ημετέρων στα υπουργεία, ακόμη και την παραμονή της προκήρυξης των εκλογών. Μέσα στους επτά μήνες διακυβέρνησής τους διέλυσαν την εθνική οικονομία και έφεραν ένα δυσβάσταχτο μνημόνιο. Σήμερα ο προεκλογικός ΣΥΡΙΖΑ αντιπολιτεύεται και μαλώνει με τον κυβερνητικό εαυτό του. Τώρα ο Αλέξης Τσίπρας υπόσχεται μία Ελλάδα χωρίς μνημόνια. Λες και εδώ και επτά μήνες δεν κυβερνούσαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Λες και δεν είχαν την ευθύνη της διαπραγμάτευσης. Λες και η βύθιση στην ύφεση δεν ήταν αποτέλεσμα των δικών τους τραγικών χειρισμών.

Ακόμη και στο ζήτημα της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη μία φορά ψέματα στον ελληνικό λαό. Ο ίδιος παρουσίασε τη φορολόγηση με 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση ως προαπαιτούμενο για τη συμφωνία. Με χθεσινή δήλωση, όμως, του εκπροσώπου της Κομισιόν ξεκαθαρίστηκε ότι ουδέποτε οι Βρυξέλλες ζήτησαν το 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση από την ελληνική κυβέρνηση.

Και δεν έφτανε μόνο αυτό, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την υπηρεσιακή κυβέρνηση να αναστείλει αυτό το μέτρο -το οποίο ο ίδιος εμπνεύστηκε και έφερε- και εντελώς υποκριτικά εξαγγέλλει ότι η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα το καταργήσει, όταν, μάλιστα, το συγκεκριμένο μέτρο της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση συμπεριλαμβάνεται στο σχέδιο προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που συζητήθηκε στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του κόμματος, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Το βέβαιο είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει κοντή μνήμη και στις 20 Σεπτέμβρη θα δώσει την απάντησή του σε όλη αυτή την υποκρισία και τα ψέματα.

 

Ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας είναι βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας 

 


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v