ΑΠΟΨΕΙΣ

Αραχωβίτης: Τι πετύχαμε στη σκληρή μάχη με τους δανειστές

Αραχωβίτης: Τι πετύχαμε στη σκληρή μάχη με τους δανειστές

Κάναμε λάθη τακτικής και λάθη απειρίας. Ομως δώσαμε μάχη που αν είχε δοθεί νωρίτερα, η χώρα θα ήταν σε καλύτερη μοίρα, τονίζει ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης. Ποιοι στρατηγικοί στόχοι επιτεύχθηκαν.

Θεοχάρης: Το κόστος του μεγάλου ψέματος

Θεοχάρης: Το κόστος του μεγάλου ψέματος

Η χώρα δεν αντέχει άλλα ψέματα. Έχουμε φτάσει στο χείλος του γκρεμού και κρεμόμαστε από ένα σχοινί. Μετά τα capital controls δεν έχει κανείς άλλοθι: υπάρχουν πάντα «χειρότερα», τονίζει ο βουλευτής του Ποταμιού.

TAGS Εθνικές Εκλογές 2015

Ποιο «παλιό» και ποιο «καινούργιο»;

Στην εκλογική αναμέτρηση της 20/9 η ιδεοληψία και η άγνοια συγκρούονται με την πραγματικότητα και τη γνώση, ως στοιχεία του μέλλοντος. Η ανεξήγητη λατρεία σε αντιδυτικούς σφαγείς και δικτάτορες και η τακτική της "επιθετικής επαιτείας". Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Σταϊκούρας: Το στρατηγικό σχέδιο της ΝΔ για την οικονομία

Σταϊκούρας: Το στρατηγικό σχέδιο της ΝΔ για την οικονομία

Οι 12 προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας για την ανάταξη της εγχώριας οικονομίας. Πώς θα μπορέσουν να μειωθούν οι φόροι για ιδιώτες και επιχειρήσεις. Τα λάθη και οι παλινωδίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Γράφει ο Χρήστος Σταϊκούρας.

TAGS Εθνικές Εκλογές 2015

«Πότε θα επιστρέψω τα λεφτά μου στις τράπεζες»

«Πότε θα επιστρέψω τα λεφτά μου στις τράπεζες»

Ανοικτή επιστολή πρώην στελέχους της αγοράς σε κόμματα, αρχές και τράπεζες. Τα δύο κομβικά σημεία για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και η ανάγκη προσφοράς ανταγωνιστικών προϊόντων από τις τράπεζες. Γιατί δεν πιάνουν οι... φοβέρες του αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ.

TAGS ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Γιατί δεν βγαίνει το σχέδιο Λαφαζάνη για δραχμή

Κριτική από... αριστερά ασκεί στο σχέδιο της ΛΑΕ για έξοδο από το ευρώ αλλά παραμονή στην ΕΕ ο Σταύρος Μαυρουδέας. Δεν αρκεί αλλαγή νομίσματος και ανταγωνιστική υποτίμηση για να λυθεί το πρόβλημα της Ελλάδας.

Πολάκης: Οχι συγκυβέρνηση με όσους οργάνωσαν τη διαπλοκή

«Υπάρχει και η κυβέρνηση ανοχής, το δίλημμα θα το απαντήσει ο λαός», λέει ο Π. Πολάκης, μέλος της ειδικής διϋπουργικής για τη Διαφθορά. Παρουσιάζει τις νομοθετικές παρεμβάσεις για τη διαπλοκή που έμειναν ημιτελείς, «δείχνει» τα πρώτα ισοδύναμα και εξηγεί πώς θα «τσακίσουμε τη ραχοκοκαλιά του πελατειακού κράτους».

TAGS Εθνικές Εκλογές 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τέρμα στον κατήφορο της χώρας

Βάλαμε τέρμα στον κατήφορο της χώρας, τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναλύοντας τα δείγματα γραφής της κυβέρνησης στην οικονομία, στην απασχόληση, στα έσοδα, στον τουρισμό και στη διαφθορά. Δεν αποκλείει προγραμματικές συγκλίσεις μετεκλογικά.

TAGS Εθνικές Εκλογές 2015

Κυβέρνηση συνεργασίας αλλά με τους... ειδικούς

«Νέο και άπειρο έως... άσχετο» δεν γίνεται, όταν μιλάμε για υπουργούς που καλούνται να διαχειριστούν εξειδικευμένο χαρτοφυλάκιο. Απαραίτητη η κυβέρνηση συνεργασίας, γιατί πρέπει να αποτελείται από τους... πετυχημένους ειδικούς. Γράφει ο Αλ. Μωραϊτάκης.

Πώς θα προκαλέσουμε ένα αναπτυξιακό σοκ

Οι λύσεις στην κρίση χρέους θα έρθουν από τη δημιουργία πλούτου μέσω μεγάλων, καινοτόμων, αναπτυξιακών έργων, γράφει ο τέως αν. υπουργός Οικονομικών. Απαιτείται ευρύτερη κινητοποίηση και δράση εκτός των συμβατικών πλαισίων διαχείρισης.

TAGS Εθνικές Εκλογές 2015

Οικονομία: Οι Κασσάνδρες, οι πολιτικοί και τα συμφέροντα

Είναι ώρα για έντιμες προγραμματικές συνεργασίες

Ιωαννίδης: Οι νέοι θέλουν μια αληθινά ευρωπαϊκή Ελλάδα

Μύθοι και αλήθειες για το δημόσιο χρέος

Η αλήθεια για απασχόληση και ανεργία

Δύο ερωτήσεις για τον Κώστα Λαπαβίτσα

Αναθεώρηση αλλά όχι ξήλωμα της συνθήκης Σένγκεν

Η εθνική στρατηγική που απογείωσε τον τουρισμό

Η Κίνα και η «ευημερία του κακού»

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφερε το χειρότερο μνημόνιο

v