ΑΠΟΨΕΙΣ

Τι είναι τα CFD ή «Συμβόλαια επί της Διαφοράς»

Τι είναι τα CFD ή «Συμβόλαια επί της Διαφοράς»

Τα «παράγωγα» που προσφέρουν στους επενδυτές τη δυνατότητα να εκμεταλλεύονται τις διακυμάνσεις της τιμής των «υποκείμενων» χρηματοοικονομικών προϊόντων. Πώς λειτουργούν, ποια είναι τα πλεονεκτήματά τους. Γράφει ο Π. Στεριώτης.

Η παγκόσμια οικονομία και ο... τετραγωνισμός του κύκλου

Η παγκόσμια οικονομία και ο... τετραγωνισμός του κύκλου

Γιατί δεν «δουλεύουν» τα πρωτοφανή μέτρα που έχουν αναλάβει οι κεντρικές τράπεζες για αύξηση ρευστότητας και αντιμετώπιση των παθογενειών στο σύστημα. Ποιο είναι το μόνο «φάρμακο» για την παγκόσμια οικονομία. Τα «κόκκινα λαμπάκια», οι τράπεζες και οι αναταράξεις. Γράφει ο Κ. Μποτόπουλος.

Κίνητρα, αντικίνητρα και... εξαιρέσεις

Κίνητρα, αντικίνητρα και... εξαιρέσεις

Πώς η σωρεία εξαιρέσεων έχουν καταστήσει φορολογικό και ασφαλιστικό μια κινούμενη... κουρελού. Η παγκόσμια πρωτοτυπία του Συντάγματος που κατοχυρώνει συντεχνιακά προνόμια. Οι εγχώριες πρακτικές, οι «κακοί» ξένοι και η μεγάλη ληστεία των αγέννητων Ελλήνων.

Επενδύσεις σε γραμματόσημα: Κάν' το όπως ο Bill Gross της PIMCO

Επενδύσεις σε γραμματόσημα: Κάν' το όπως ο Bill Gross της PIMCO

Τα «μυστικά» της εναλλακτικής επένδυσης στα σπάνια γραμματόσημα. Οι σχετικοί δείκτες, οι προσδοκώμενες αποδόσεις και η ενεργή ενασχόληση του Bill Gross της PIMCO και των Κινέζων εκατομμυριούχων. Γράφει ο Σπ. Παπαθανασίου.

Ο ελληνικός παραλογισμός με... απλά παραδείγματα!

Ο ελληνικός παραλογισμός με... απλά παραδείγματα!

Εάν δεν σταματήσουν οι πολίτες να συντηρούν το πελατειακό σύστημα, δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ και τίποτα. Το θέατρο του παραλόγου που επικρατεί στο ελληνικό δημόσιο μέσα από χαρακτηριστικές περιπτώσεις. Γράφει η Μ. Πολίτου.

C. Sagir (Zaman): Τέλος η ελευθερία Τύπου στην Τουρκία

Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Zaman μάς αποκαλύπτει την τουρκική πραγματικότητα ως προς τη δημοκρατία, τις ατομικές ελευθερίες και τις ευρωπαϊκές υποκρισίες. Γιατί η Ευρώπη σιωπά απέναντι στην καταπάτηση των δικαιωμάτων από την Άγκυρα.

H Ευρωπαϊκή Εταιρία, το πλαίσιο και οι ελληνικές επιφυλάξεις

Γιατί ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Εταιρίας μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της σύγχρονης επιχειρηματικότητας και να εξοπλίσει τον επαγγελματία με τα απαιτούμενα εφόδια. Τα χαρακτηριστικά του θεσμού, το κεφάλαιο, η έδρα και η διοίκηση. Γράφει η Αλεξία Κ. Κουκκουλλή.

Ο χρηματοοικονομικός αναλφαβητισμός και το βαρύ τίμημα

Η ύπαρξη διαφορετικών ονομασιών που χρησιμοποιούνται για την περιγραφή του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού είναι αποτέλεσμα της πολυπλοκότητας του φαινομένου. Ωστόσο η αντιμετώπισή του ίσως προστατεύσει τους πολίτες από επερχόμενες φούσκες. Γράφει ο Ν. Φίλιππας.

Τσακραμπάρτι (EBRD): Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την Ελλάδα

Έχουν γίνει σημαντικά βήματα, αλλά μένουν να γίνουν ακόμα περισσότερα - για να τηρηθούν οι διεθνείς υποχρεώσεις, αλλά και για να δημιουργηθούν οι συνθήκες για μια ισχυρή και βιώσιμη ανάκαμψη, σημειώνει ο πρόεδρος της EBRD.

Οι προοπτικές της σερβικής αγοράς ακινήτων

Οι ενδείξεις για αναπτυξιακή ώθηση στην αγορά της Σερβίας, τα κοινά οικονομικά συμφέροντα με Ελλάδα και οι ευκαιρίες στο real estate. Οι φορολογικοί συντελεστές για την ακίνητη περιουσία, οι αντιπαροχές και πώς περιορίζεται η γραφειοκρατία. Γράφει ο Γ. Λίτσας.

Ευθύνες και αδιέξοδα των δημοσιογράφων

Το νέο γερμανικό σχέδιο για «κουρέματα» κρατικού χρέους

Παπανδρόπουλος: Oι δύο Ελλάδες και το αύριο

Ο IGB, το «σπρώξιμο» των ΗΠΑ και το θέατρο του παραλόγου!

Jakobsen: Γιατί αναμένεται δύσκολος Μάρτιος στις αγορές

Κρατισμός και λαϊκισμός, το μέλι των εκβιαστών

Οποιος έχει ηθικό πλεονέκτημα είναι επικίνδυνος

Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση και τα Ενεργειακά Συστήματα

Οι αριθμοί φωτογραφίζουν τους «ενόχους» της φοροδιαφυγής

Γραφειοκρατία και ευτράπελα με τα κοινοτικά κονδύλια

v