ΑΠΟΨΕΙΣ

Η νύχτα που ο Ερντογάν παραλίγο να χάσει την Τουρκία

Η νύχτα που ο Ερντογάν παραλίγο να χάσει την Τουρκία

Η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία ενδέχεται να ενθαρρύνει την προσπάθεια Ερντογάν να αυξήσει τις εξουσίες του, γράφει στο Foreign Policy o Noah Blaser. Η στήριξη των πολιτών, τα κίνητρα του στρατού και γιατί ο μόνος σίγουρος χαμένος θα είναι η Δημοκρατία. Οι διεθνείς προεκτάσεις.

Πότε... χάσαμε τη φορολογική μας συνείδηση

Πότε... χάσαμε τη φορολογική μας συνείδηση

Πώς καλλιεργείται τελικά η φορολογική συνείδηση και ποιες ποινές είναι πλέον κατάλληλες για τους φοροπαραβάτες στην Ελλάδα; Τα μαθήματα ηθικής, η έρευνα της διαΝΕΟσις και η διαφωτιστική «πυραμίδα» που έφτιαξαν οι Αυστραλοί.

Γιατί η Ελλάδα αλλάζει χέρια

Η πλήρης αποτυχία της εγχώριας αστικής και επιχειρηματικής τάξης να τιθασσεύσει τον άκρατο κρατισμό και την «κοινωνία των κολλητών» δυστυχώς φέρνει τη χώρα και το μέλλον της στα χέρια ξένων.

Ο εκλογικός νόμος, οι «καραμπόλες» στο ΠΑΣΟΚ και το win-win Τσίπρα

«Μα, γιατί το ΠΑΣΟΚ θέλει να μας ξαναδώσει 50 έδρες;» φέρεται ειπών ο Α. Τσίπρας σε συνομιλητές του, αλλά γνωρίζει καλά ότι το εκλογικό παιχνίδι δεν έχει κριθεί. Το αρχικό «ναι» στην πρόταση, η αλλαγή στάσης της Γεννηματά, ο Βενιζέλος και οι «αντάρτες».

Η... μούντζα της εφορίας

Η... μούντζα της εφορίας

Όταν εκατομμύρια Έλληνες είναι περήφανοι επειδή φοροδιαφεύγουν, γιατί θα αποτελέσει όνειδος η είδηση ότι ο γείτονας ή ο τάδε επώνυμος χρωστάει στην εφορία; Οι παλιές αποτυχημένες συνταγές, τα... φασκελώματα της λίστας και τι πρέπει να γίνει.

Η βιομηχανία του ποδοσφαίρου και ο... χορός των μαφιόζων

Θα ξεπεράσει τα 4 τρισεκατομμύρια ευρώ το 2016 ο συνολικός τζίρος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και των δορυφορικών δραστηριοτήτων του. Η βρομιά, τα στημένα και η βιομηχανία του τζόγου.

Τράπεζες: Και αν κάνουν λάθος οι θεσμοί;

Τι μηνύματα έστειλε ο «άκομψος» τρόπος αλλαγής στο τιμόνι του ΤΧΣ. Η αντίληψη ότι έρχονται ξένοι managers και οι επιπτώσεις που προκαλεί ήδη σε τράπεζες-αγορά. Τα πλεονεκτήματα αλλά και οι κίνδυνοι από μια τέτοια λύση. Τι δείχνει το παράδειγμα της Κύπρου.

TAGS ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Πώς θα προσελκύσουμε τις κινεζικές επενδύσεις

Μια εναλλακτική λύση που θα μπορούσε να συμβάλει στην προσέλκυση επενδύσεων είναι η δημιουργία μέσα στην ελληνική επικράτεια ειδικών γεωγραφικών ζωνών στις οποίες θα επικρατούσαν κατ' εξαίρεση μειωμένοι φόροι και εισφορές. Τα σχέδια της κυβέρνησης και οι ευθύνες των δανειστών.

Η Ευρώπη πρέπει να ξαναβρεί τον... εαυτό της!

Για να ξαναβρεί η Ευρώπη τον χαμένο δυναμισμό της και να ξεφύγει από την παραλυτική απαισιοδοξία που της επιβάλλουν οι λαϊκιστές νεκροθάφτες της, είναι ανάγκη κάποιοι να αφυπνίσουν το οικουμενικό πνεύμα της.

Τα παραμύθια της φοροδιαφυγής και η... αφαίμαξη των συνεπών

Διαβάζουμε ότι θα ελεγχθούν επιτέλους όλοι οι φορολογικοί παράδεισοι και θα πιαστούν όσοι φοροδιαφεύγουν. Μέχρι τότε όμως, θα αντιμετωπιζόμαστε όλοι σαν κλέφτες, θα καλούμαστε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες και θα υπερφορολογούμαστε!

Πότε φορολογείται η προσαύξηση της περιουσίας

Γιατί πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι για τις επενδύσεις

Το ποδόσφαιρο, οι θρησκευτικές προεκτάσεις και το... χρήμα με ουρά

Δούρου για Κίνα: Ισχυρότερος δεσμός το κοινό συμφέρον

Θέλουν να κάνουν τις τράπεζες... Δημόσιο!

Μπροστά ή... πουθενά η Ευρωπαϊκή Ενωση

Μωραϊτάκης: Γιατί έρχονται ύφεση και «κόφτης»

Οι Βρετανοί διαλύουν τη χώρα τους, όχι την Ευρώπη

Ανάπτυξη με σχεδιασμένη δημιουργική... αναρχία!

Το Brexit ως αφορμή και εφαλτήριο κατά του λαϊκισμού

v