ΑΠΟΨΕΙΣ

Αντώνης Σαμαράς: Ο απολογισμός που δεν έγινε

Αντώνης Σαμαράς: Ο απολογισμός που δεν έγινε

Η διαδρομή από τα Ζάππεια ως την πρωτοφανή δημοσιονομική προσαρμογή, την επιστροφή σε ανάκαμψη και την έξοδο στις αγορές. Η διαπραγμάτευση χωρίς θεατρινισμούς και τι απέδωσε. Οι πρώτες κινήσεις για μείωση της φορολογίας και οι τομές στο μεταρρυθμιστικό μέτωπο.

Η ρύθμιση του χρέους και τα… καθρεφτάκια στους ιθαγενείς

Η ρύθμιση του χρέους και τα… καθρεφτάκια στους ιθαγενείς

Περισσότερο από επαναρρύθμιση του χρέους της, η χώρα έχει ανάγκη από δραστική καταπολέμηση του κρατισμού, ο οποίος είναι και η κύρια αιτία της κρίσης. Ανάπτυξη θα φέρουν η βιομηχανία και η παιδεία. Γράφει ο Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλος.

Ελληνικό δημόσιο: Ο... δεκάλογος του καλού μπαταχτσή

Οι πρακτικές που εφαρμόζει το ελληνικό δημόσιο, όταν δεν θέλει να ανταποκριθεί στις συμβατικές του υποχρεώσεις. Το παράδειγμα των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων προς τις ιδιωτικές κλινικές, που βαδίζουν προς «κούρεμα Νο 2».

Το χρήμα δεν πρέπει να μένει στα... κρατικά συρτάρια

Η ανάκαμψη εκτός από τη ρύθμιση του χρέους προϋποθέτει και αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων της οικονομίας. Η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, τα τεράστια πλεονάσματα και η συνταγή για στήριξη της οικονομίας.

Ο Αλέξης στη Χώρα των Θαυμάτων

Ο Αλέξης στη Χώρα των Θαυμάτων

Το μπαράζ τραγελαφικών καταστάσεων, που δείχνει ότι μάλλον ολόκληρη η Ελλάδα κατρακύλησε μέσα στη... λαγουδότρυπα. Οι ευθύνες κυβέρνησης και υπουργών και ποιες επιλογές έχουμε για να ξεφύγουμε. Γράφει ο Ν. Μιχαήλ.

Εταιρικά ομόλογα: Οι νέες επιλογές για αποδόσεις

Η αγορά των εταιρικών ομολόγων του Χρηματιστηρίου και οι ευκαιρίες που προσφέρει στους επενδυτές. Ποιοι άλλοι παράγοντες πρέπει να ληφθούν υπόψη. Οι χαμηλές αποδόσεις των προθεσμιακών καταθέσεων. Γράφει ο Αθ. Κοντονίκας.

Το «Imagine» και η ελληνική πραγματικότητα...

Το θρυλικό επικό και διαχρονικό αυτό τραγούδι συμπλήρωσε 45 χρόνια από τότε που ακούστηκε για πρώτη φορά. Τόσα χρόνια δηλαδή όσο και η μεταπολιτευτική δημοκρατική μας ζωή. Τι συνδέει αυτά τα δυό θα καταλάβετε παρακάτω.

Τρώμε με όρεξη την... προίκα των παιδιών μας

Η τρέχουσα πολιτική προστατεύει τους σημερινούς συνταξιούχους, ακόμα και αν αυτό συνεπάγεται αύξηση των φόρων. Ωστόσο οι πόροι του προϋπολογισμού που αφιερώνουμε για συντάξεις στερούνται από τους ανέργους. Γράφει ο Κ. Μαρκάζος.

Ο… ενήλικας ΣΥΡΙΖΑ, η νέα εποχή και το μεγάλο στοίχημα

Το κυβερνών κόμμα καλείται να κλείσει στο χρονοντούλαπο της σύγχρονης ελληνικής αριστερής ιστορίας την περίοδο των ούλτρα αριστερών συνιστωσών με ολίγη από «Πασοκογενείς» και να καταλάβει τον «απέναντι από τη Δεξιά» χώρο. Ο κύβος ερρίφθη, ο λόγος στο (νέο) κόμμα.

Οι εγχώριες αυταπάτες και τρία φορολογικά «παραμύθια»

Στη χώρα μας έχουν κυριαρχήσει τα στερεότυπα αναφορικά με την οικονομία. Οι φοροφυγάδες και οι αυστηρές ποινές. Η... «πανάκεια» της διασύνδεσης των ταμειακών με την εφορία. Οι φόροι και η ανάπτυξη. Γράφει ο Κ. Μαρκάζος.

Η αλλαγή του καπιταλισμού που δεν κατάλαβε ο Τσίπρας

Πότε η εθελούσια αποκάλυψη κεφαλαίων θα αξίζει... τα λεφτά της

Μεταπτυχιακά στην Ελλάδα: One size fits all?

Τα αρνητικά επιτόκια, οι τράπεζες και η παγίδα ρευστότητας

Πότε παραγράφονται οι φορολογικοί έλεγχοι

Η επίθεση Ερντογάν στην ιδρυτική γενιά της Τουρκίας

Οταν οι αριθμοί εκδικούνται τους πολιτικούς μας!

Οι λαϊκιστές πολιτικοί και η μάχη των... ψευδαισθήσεων

Προσδοκίες εναντίον πραγματικότητας στο κούρεμα δανείων

Γιατί έρχονται νέα επεισόδια στο ελληνικό «δράμα»

v