ΑΠΟΨΕΙΣ

Το μοντέλο που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση

Το μοντέλο που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση

Ο επίτιμος πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος προχωρά σε επενδυτικές κινήσεις που ενισχύουν την εξωστρέφεια και ανταποκρίνονται σε πραγματικές προκλήσεις του αύριο. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Πρέπει άραγε να «σωθεί» η ΑΕΠΙ;

Πρέπει άραγε να «σωθεί» η ΑΕΠΙ;

Το σκάνδαλο της εταιρίας Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας και οι εφιαλτικές προβλέψεις της Μελίνας Μερκούρη και του Αλέξη Σεβαστάκη που επιβεβαιώθηκαν. Ο επίμαχος νόμος, η Κονιόρδου και το τεράστιο ηθικό πρόβλημα.

Εξωδικαστικός: Ακόμα δεν είδαμε το πρόβλημα κατάματα...

Εξωδικαστικός: Ακόμα δεν είδαμε το πρόβλημα κατάματα...

Γιατί επιβάλλεται να ξεκαθαρίσουν οι βιώσιμες από τις μη βιώσιμες επιχειρήσεις. Η γραφειοκρατία και τα προβλήματα που δεν αντιμετωπίζει το νομοσχέδιο. Γράφει ο Κ. Σεγρεδάκης.

Η βλασφημία του Παστίτσιου: Ενα έγκλημα χωρίς θύμα

Η βλασφημία του Παστίτσιου: Ενα έγκλημα χωρίς θύμα

Ζητούμενο για τη χώρα είναι να έχουμε νόμους που θα προστατεύουν όλες τις απόψεις, ακόμα και τις «βίαιες», αλλά ταυτόχρονα να απαγορεύουν όλες τις βίαιες πράξεις. Το παράδειγμα του blogger Γέροντα Παστίτσιου.

Ποιες πληγές άνοιξε η ένταξή μας στην ευρωζώνη

Ποιες πληγές άνοιξε η ένταξή μας στην ευρωζώνη

Οι δομικές αδυναμίες της ευρωζώνης και πώς γιγάντωσαν τα ελληνικά προβλήματα. Τα επιχειρήματα του De Grauwe για τις δυσμενείς επιπτώσεις και γιατί βιάστηκαν οι Ελληνες πολιτικοί. Γράφει ο Τάκης Μίχας.

Τα πέντε «φάουλ» στην εθελούσια δήλωση εισοδημάτων

Τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην εφαρμογή του νόμου για την εθελούσια δήλωση εισοδημάτων. Η εμπλοκή με δικαστικές εκκρεμότητες, οι συναλλαγές ακινήτων και οι ρυθμίσεις. Γράφει ο Μ. Μαρκουλάκος.

Η «απαιτητική» MiFID II, οι κίνδυνοι και η ευκαιρία

Οι υποχρεώσεις που απορρέουν από το απαιτητικό νέο κανονιστικό πλαίσιο MiFID II/MiFIR. Οι ανησυχίες και οι τεχνικές προκλήσεις. Πώς προετοιμάζονται οι εταιρίες στην Ελλάδα. Γράφει η Ελεάνα Μπάτση της KPMG.

Πότε η φορολογία είναι... «ληστεία»

Αν η ανταποδοτικότητα είναι η ειδοποιός διαφορά μεταξύ της συλλογής φόρων και της ληστείας, τι σημαίνει αυτό για τους κρατούντες στην Ελλάδα; Τα ανύπαρκτα δημόσια αγαθά. Γράφει ο Τάκης Μίχας.

Τι ξεχνάνε οι οπαδοί της δραχμής

Ακόμα και σήμερα, οι «δραχμιστές» αγνοούν πλήρως ποια είναι η εφιαλτική τεχνική διαδικασία εξόδου από την ευρωζώνη, η οποία μπορεί να ξεπεράσει σε διάρκεια την τριετία. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος

Ποιος φταίει για τo «σκάνδαλο» της ΑΕΠΙ

Οι ευθύνες για την περίπτωση της ΑΕΠΙ, η πολιτεία που «ξύπνησε» από τον λήθαργο και οι 3 σταθμοί στην ιστορία της προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας στη χώρα μας, που διαμόρφωσαν το νοσηρό σημερινό περιβάλλον.

Ο «θάνατος» των εφημερίδων και η επόμενη μέρα

Γιατί επιστρέφουν οι «δραχμιστές»

Η «ληστεία» με την αναδρομική ισχύ των φόρων

Οι στρατηγικές επενδύσεις της Κίνας στην Ευρώπη

Παγκόσμιες εταιρικές μάχες για όνομα και φήμη

Μεταρρυθμίσεις για... γέλια στην Ελλάδα της κρίσης

Ασφαλιστικό: Και αν ο Στέφανος Μάνος έχει δίκιο;

Σβήσαμε τα «φουγάρα» και ανάψαμε τις... ψησταριές

Ελλάδα, η χώρα που... δεν θέλει επενδύσεις

Το μπλόκο στους πλειστηριασμούς ενισχύει την κοινωνική αδικία

v