Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια ανάκαμψη στη Wall μετά την αύξηση επιτοκίων

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, δείχνοντας ότι οι επενδυτές θεωρούν την χθεσινή αρνητική αντίδραση στην 15η αύξηση επιτοκίων από την αμερικανική κεντρική τράπεζα, υπερβολική.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, δείχνοντας ότι οι επενδυτές θεωρούν την χθεσινή αρνητική αντίδραση στην 15η αύξηση επιτοκίων από την αμερικανική κεντρική τράπεζα, υπερβολική.

Η χθεσινή απόφαση της Federal Reserve να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στο 4,75% αλλά κυρίως η έλλειψη αναφοράς από το νέο της πρόεδρο, Ben Bernanke σε επικείμενη λήξη της περιόδου σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ, οδήγησε σε απώλειες τους βασικούς δείκτες αναφοράς του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

”Το συμπέρασμα είναι ότι το χθεσινό ξεπούλημα φαίνεται να αποτελεί μια βραχυπρόθεσμη διόρθωση” επισημαίνει ο Richard Dickson, αναλυτής της Lowry Research. Ενώ πολλοί traders ανησυχούν ότι οποιαδήποτε βραχυπρόθεσμη διόρθωση ενδέχεται να μεταβληθεί σε ισχυρή πτώση, ο Dickson επισημαίνει ότι τα διαθέσιμα στοιχεία από την τεχνική ανάλυση δείχνουν ότι ”το ανώτατο σημείο στην αγορά δεν έχει καταγραφεί ακόμη”.

Στα εταιρικά νέα, με νέες πιέσεις που μεταφράζονται σε απώλειες 2% για τον τίτλο της, υποδέχτηκαν οι επενδυτές της General Motors το καθυστερημένο ετήσιο ενημερωτικό δελτίο της, το οποίο αναφέρει ότι επίκειται αναθεώρηση των οικονομικών αποτελεσμάτων από το 2003 έως το τρίτο τρίμηνο του 2005.

Άνοδο 1,7% σημειώνει ο τίτλος της 3M, μετά την αναβάθμιση της σύστασης της Merrill Lynch σε buy από neutral.

Απώλειες 1,5% εμφανίζει ο τίτλος της Caterpillar, μετά την υποβάθμιση από την UBS σε neutral από buy.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.193,05 μονάδες με κέρδη 0,35%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,29%, στις 2.310,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,20%, στις 1.295,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ανοδικές τάσεις επικρατούν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,41% στις 5.959,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,36% στις 5.167,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 5.898,08 μονάδες με κέρδη 0,36%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v