Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: Overweight για μετοχές - νομίσματα

Σύσταση ”overweight” υιοθετεί για τις μετοχές η Citigroup στην έκθεση The View με ημερομηνία Απρίλιος 2006. Θετικός είναι ο οίκος και για τις προοπτικές των ισοτιμιών έναντι του δολαρίου, ενώ δεν κρύβει κάποια ανησυχία για την πιθανή αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων από την ανάκαμψη της ανάπτυξης παγκοσμίως.

Citigroup: Overweight για μετοχές - νομίσματα
Τη σημαντικότερη ”ομόθυμη” άνοδο της ανάπτυξης στον κόσμο για την τελευταία δεκαετία επισήμαναν τα στελέχη της Επιτροπής Επενδυτικής Στρατηγικής της Citigroup κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του οργάνου.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση The View (Απρίλιος 2006), η ανάπτυξη θα κινηθεί με ταχύτερους ρυθμούς στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη, αλλά και στην Ιαπωνία που φαίνεται έτοιμη να αναπληρώσει το χαμένο έδαφος των τελευταίων χρόνων.

Μια τέτοια εξέλιξη, επισημαίνεται στο report, ενέχει τον κίνδυνο των ελλείψεων σε πρώτες ύλες, κάτι που αν συμβεί θα πυροδοτήσει πληθωριστικές πιέσεις και συνεπώς συρρίκνωση των επιχειρηματικών κερδών και αυξήσεις επιτοκίων.

Για τις μετοχές η σύσταση της Citigroup είναι ”overweight”, ενώ για τις επενδύσεις σταθερού εισοδήματος είναι ”underweight” και για τα ρευστά ”neutral”. Αισιόδοξη είναι για τις μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης στις ΗΠΑ και ουδέτερη για μεσαίους-μικρότερους τίτλους.

Θετικά αντιμετωπίζει και τις προοπτικές των ευρωπαϊκών και των ιαπωνικών μετοχών, όπως και όλων των ισοτιμιών, έναντι του δολαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v