Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατηρείται το αρνητικό κλίμα στη Wall

Πτωτικά εξακολουθεί να κινείται η Wall Street, καθώς η ενίσχυση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων μετά τα στοιχεία για τις μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ και η ανοδική κίνηση των τιμών του ”μαύρου χρυσού”, ωθούν μερίδα των επενδυτών σε κατοχύρωση κερδών. Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη.

Πτωτικά εξακολουθεί να κινείται η Wall Street, καθώς η ενίσχυση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων μετά τα στοιχεία για τις μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ και η ανοδική κίνηση των τιμών του ”μαύρου χρυσού”, ωθούν μερίδα των επενδυτών σε κατοχύρωση κερδών. Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, αυξημένες κατά 5,2% εμφανίζονται οι μεταπωλήσεις κατοικιών το Φεβρουάριο, στις 6.910.000 οικίες από 6.560.000 τον Ιανουάριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν υποχώρηση στις 6.500.000 οικίες.

Αντίθετα, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας που συμπληρώθηκαν την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 18 Μαρτίου ανέρχονται σε 302.000 έναντι 313.000 αιτήσεων την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα. Οι αγορές περίμεναν ηπιότερη υποχώρηση του μεγέθους στις 305.000 αιτήσεις.

Τα macro, που ενισχύουν τις προσδοκίες για περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed, οδήγησαν σε πτωτική τροχιά την αμερικανική αγορά ομόλογων, με την απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς ομολόγου αναφοράς να ενισχύεται στο 4,74%.

Εν τω μεταξύ, στα 63,6 δολάρια το βαρέλι, με κέρδη 1,83%, κινείται η τιμή του αργού πετρελαίου στην αγορά της Ν. Υόρκης, καθώς οι επενδυτές αποτιμούν τα χθεσινά στοιχεία που έδειξαν αναπάντεχη υποχώρηση των στρατηγικών αποθεμάτων.

Σε επίπεδο κλάδων, φαρμακευτικές, αεροπορικές, εταιρίες πληροφορικής και λογισμικού αλλά και χρηματιστηριακές κινούνται χαμηλότερα, ενώ στο αντίποδα άνοδο καταγράφουν εταιρίες κατασκευής κατοικιών, πετρελαϊκών υπηρεσιών και ενέργειας.

Πτωτικά κινείται η μετοχή της General Motors μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας με τα σωματεία των εργαζομένων, κυρίως στην θυγατρική Delphi, όπου ήταν άμεση η απειλή των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Οι αναλυτές θεωρούν ότι το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που αναμένεται να περιορίσει τους εργαζόμενους στην εταιρία κατά 30.000 θα έχει βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις στα κέρδη της αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά ενδέχεται να αποτελέσει πυλώνα για την αποφυγή του ενδεχόμενου χρεοκοπίας.

Απώλειες καταγράφει ο τίτλος της Dell, μετά την ανακοίνωση της εταιρίας για εξαγορά της Aleinware Corp, εταιρίας κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει το τίμημα που κατέβαλε.

Κέρδη για τον τίτλο της Liberty Global που ανακοίνωσε τη ρευστοποίηση της UPS France S.A., της θυγατρικής της στα γαλλικά media, έναντι 1,25 δισ. ευρώ.

Άνοδο σημειώνει ο τίτλος της Yahoo μετά την αναβάθμιση της σύστασης της UBS σε buy από neutral λόγω χαμηλής αποτίμησης.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.272 μονάδες με απώλειες 0,39%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,25%, στις 2.297 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,24%, στις 1.301 μονάδες.

Μικτή εικόνα παρουσίασαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε 0,31% στις 5.990,10 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 0,25% στις 5.947,11 μονάδες, ενώ αμετάβλητος στις 5.194,78 μονάδες ”έκλεισε” ο CAC 40 στο Παρίσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v