Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Στο προσκήνιο αποτελέσματα και εταιρικά νέα

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι τρεις βασικοί δείκτες στη Wall Street, καθώς τα αποτελέσματα της Μorgan Stanley, τα νέα από το μέτωπο της General Motors, αλλά και η σταθεροποίηση των αποδόσεων στην αγορά ομόλογων βελτιώνουν το κλίμα, ωστόσο το θέμα της Microsoft επιβαρύνει τον τεχνολογικό κλάδο. Κέρδη στην Ευρώπη, σε νέα υψηλά Λονδίνο και Παρίσι.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι τρεις βασικοί δείκτες στη Wall Street, καθώς τα αποτελέσματα της Morgan Stanley, τα νέα από το μέτωπο της General Motors, αλλά και η σταθεροποίηση των αποδόσεων στην αγορά ομόλογων βελτιώνουν το κλίμα, ωστόσο το θέμα της Microsoft επιβαρύνει τον τεχνολογικό κλάδο. Κέρδη στην Ευρώπη, σε νέα υψηλά Λονδίνο και Παρίσι.

Ειδικότερα, τα αμερικανικά δεκαετή ομόλογα κινούνται ανοδικά, με τις αποδόσεις να υποχωρούν στο 4,70%, μετά τη χθεσινή σημαντική πτώση λόγω των ανησυχιών για επιτάχυνση του πληθωρισμού.

Στο εταιρικό μέτωπο, πιέσεις δέχεται η μετοχή της Microsoft Corp. η οποία ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει τη νέα έκδοση του λειτουργικού προγράμματος Windows Vista μέχρι μετά την φετινή εορταστική σεζόν.

Η μεγαλύτερη επιχείρηση κατασκευής λογισμικών ανέστειλε την κυκλοφορία της καταναλωτικής βερσιόν του Vista μέχρι τον Ιανουάριο 2007 έναντι προηγούμενου στόχου για το β’ εξάμηνο 2006, ενώ προς τους επιχειρηματικούς πελάτες, η Microsoft δεσμεύθηκε να διαθέσει την νέα έκδοση τον Νοέμβριο.

Ανοδικά κινείται ο τίτλος της Apple Computer λόγω της πεποίθησης ότι η εταιρία θα επωφεληθεί από την καθυστέρηση.

Κέρδη αποκομίζει η μετοχή της General Motors μετά την είδηση ότι το σωματείο των εργαζομένων και η Delphi Corp. κατέληξαν σε συμφωνία για την αποχώρηση 13.000 ωρομίσθιων εργαζομένων.

Ενισχύεται ο τίτλος της Morgan Stanley η οποία ανακοίνωσε ότι κατά το α’ τρίμηνο η κερδοφορία της βελτιώθηκε κατά 17%, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Θετική η εικόνα της Bristol-Myers Squibb λόγω συμφωνίας της εταιρίας με την Apotex για την καθυστέρηση της εμπορικής εκμετάλλευσης του φαρμάκου Plavix έως το 2011. Τη μετοχή αναβάθμισαν οι οίκοι UBS, Merrill Lynch, Citigroup και JP Morgan.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.303 μονάδες με κέρδη 0,61%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,22%, στις 2.299 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,48%, στις 1.303 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε 0,27% στις 6.007,50 μονάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δείκτης ”είχε να δει” κλείσιμο πάνω από τις 6.000 μονάδες από το Μάρτιο του 2001. Ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο 0,35% στις 5.932,31 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 αποκόμισε κέρδη 0,90% στις 5.194,78 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο 2001.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v