Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Microsoft πιέζει τον Nasdaq

Σημαντικές απώλειες καταγράφει ο τίτλος της Microsoft, συμπαρασύροντας ολόκληρο τον τεχνολογικό κλάδο στις ΗΠΑ, λόγω της καθυστέρησης στην έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows. Ισχυρές πιέσεις για Dell, Hewlett Packard και Gateway, ράλι για την Bristol-Myers Squibb.

Σημαντικές απώλειες καταγράφει ο τίτλος της Microsoft, συμπαρασύροντας ολόκληρο τον τεχνολογικό κλάδο στις ΗΠΑ, λόγω της καθυστέρησης στην έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows.

Ειδικότερα, η Microsoft Corp. ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει τη νέα έκδοση του λειτουργικού προγράμματος Windows Vista μέχρι μετά την φετινή εορταστική σεζόν, προκαλώντας πτώση της τιμής της μετοχής της κατά 3%.

Η μεγαλύτερη επιχείρηση κατασκευής λογισμικών ανέστειλε την κυκλοφορία της καταναλωτικής βερσιόν του Vista μέχρι τον Ιανουάριο 2007 έναντι προηγούμενου στόχου για το β’ εξάμηνο 2006, ενώ προς τους επιχειρηματικούς πελάτες, η Microsoft δεσμεύθηκε να διαθέσει την νέα έκδοση τον Νοέμβριο.

Η απόφαση της Microsoft αναμένεται να πλήξει τις πωλήσεις των ηλεκτρονικών υπολογιστών σε παγκόσμιο επίπεδο, με τις μετοχές των εταιριών Dell, Hewlett Packard και Gateway να αποτυπώνουν την αρνητική εξέλιξη, σημειώνοντας απώλειες που ξεπερνούν το 1,5%.

Εν τω μεταξύ, άνοδο 1,1% καταγράφει ο τίτλος της Apple Computer λόγω της πεποίθησης ότι η εταιρία θα επωφεληθεί από την καθυστέρηση.

Εκτός τεχνολογικού κλάδου, άνοδο 13% σημειώνει η μετοχή της Bristol-Myers Squibb λόγω συμφωνίας της εταιρίας με την Apotex για την καθυστέρηση της εμπορικής εκμετάλλευσης του φαρμάκου Plavix έως το 2011. Τη μετοχή αναβάθμισαν οι οίκοι UBS, Merrill Lynch, Citigroup και JP Morgan.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.228,05 μονάδες με απώλειες 0,06%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,86%, στις 2.294,54 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,11%, στις 1.295,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, μεικτές τάσεις επικρατούν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,02% στις 5.992,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,39% στις 5.168,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 5.895,08 μονάδες με απώλειες 0,28%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v