Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Αναπάντεχη κάμψη στα αποθέματα αργού

Αναπάντεχη πτώση κατά 1,3 εκατ. βαρέλια σημείωσαν την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 17 Μαρτίου τα στρατηγικά αποθέματα αργού πετρελαίου, διαμορφούμενα στα 338,6 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας. Υποχώρηση σημείωσαν και τα αποθέματα βενζίνης και διυλισμένων καυσίμων.

ΗΠΑ: Αναπάντεχη κάμψη στα αποθέματα αργού
Αναπάντεχη πτώση κατά 1,3 εκατ. βαρέλια σημείωσαν την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 17 Μαρτίου τα στρατηγικά αποθέματα αργού πετρελαίου, διαμορφούμενα στα 338,6 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας.

Είναι η πρώτη φορά από το Φεβρουάριο που τα αποθέματα του αργού παρουσιάζουν κάμψη, ωστόσο διατηρούνται 8,7% υψηλότερα από τα περσινά επίπεδα.

Τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 2,3 εκατ. βαρέλια στα 221,6 εκατ. βαρέλια και διαμορφώνονται 1,1% πάνω από τα επίπεδα του προηγούμενου έτους.

Κάμψη κατά 800.000 βαρέλια εμφάνισαν και τα αποθέματα διυλισμένων καυσίμων, διαμορφούμενα στα 126,7 εκατ. βαρέλια, ωστόσο παραμένουν 15% υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι.

Η τιμή του αργού πετρελαίου στην αγορά της Ν. Υόρκης υποχωρεί στα 62,12 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το Brent στο Λονδίνο ενισχύεται στα 62,41 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v