Ακρόαση για hedge funds στη Γερουσία των ΗΠΑ

Μια επιτροπή τραπεζικών θεμάτων της Γερουσίας των ΗΠΑ θα ξεκινήσει ακροαματική διαδικασία από την επόμενη εβδομάδα για τα hedge funds και το πώς η εκρηκτική τους ανάπτυξη επηρεάζει τις αγορές, σε μια εξέλιξη που θα αποτελέσει ντεμπούτο για τον φορέα εκπροσώπησης που ίδρυσε ο κ. Jim Chanos.

του Stephen Schurr στο Λονδίνο

Μια επιτροπή τραπεζικών θεμάτων της Γερουσίας των ΗΠΑ θα ξεκινήσει ακροαματική διαδικασία από την επόμενη εβδομάδα για τα hedge funds και το πώς η εκρηκτική τους ανάπτυξη επηρεάζει τις αγορές.

Η τραπεζική επιτροπή Επενδύσεων και Αξιόγραφων της Γερουσίας, υπό την προεδρία του ρεπουμπλικανού Chuck Hagel, έχει προσκαλέσει πρόσωπα από τον κλάδο των hedge funds αλλά και από τις ρυθμιστικές αρχές της χώρας, για να συζητήσουν πώς ο κλάδος, με κεφάλαια υπό διαχείριση πλέον των 1.200 δισ. δολ. επηρεάζει τις κεφαλαιαγορές.

Μεταξύ αυτών που αναμένεται να εμφανιστούν είναι ο John Gaine, πρόεδρος της Managed Funds Association, ο Jim Chanos, ιδρυτής του hedge fund Kynikos Associates και επικεφαλής του Coalition of Private Investment Companies, ενός νέου φορέα εκπροσώπησης των hedge funds. Επίσης, κλήθηκε να παρευρεθεί ο Emil Henry, πρόσφατα διορισμένος στο Υπουργείο Οικονομικών ως γραμματέας για τα χρηματοοικονομικά ιδρύματα.

Η ακρόαση λαμβάνει χώρα καθώς τα hedge funds δέχονται εξονυχιστική διερεύνηση από τις νομοθετικές και ρυθμιστικές αρχές. Η τελευταία σημαντική ακρόαση αφορούσε το σχέδιο της Securities and Exchange Commission να τα αναγκάσει σε καταχώρηση.

Οι ακροάσεις -που έχουν προγραμματιστεί για τις 28 Μαρτίου- αποσκοπούν στη βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των hedge funds και των νομοθετικών αρχών.

Παράλληλα, αποτελούν ντεμπούτο στην αντιμετώπιση των ρυθμιστικών αρχών για την CPIC, τον φορέα που ίδρυσε εφέτος ο κ. Chanos για να εκπαιδεύει και να πληροφορεί τις ρυθμιστικές αρχές για τα hedge funds.

© The Financial Times Limited 2006. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v