Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

General Electric και HP ”ανεβάζουν” το Dow Jones

Με διεύρυνση των κερδών από τη χθεσινή συνεδρίαση άνοιξε η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, επωφελούμενη από τα κέρδη στις εταιρίες υψηλής κεφαλαιοποίησης General Electric και Hewlett Packard, αλλά και μια μεγάλη εξαγορά της Cisco Systems.

Με διεύρυνση των κερδών από τη χθεσινή συνεδρίαση άνοιξε η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, επωφελούμενη από τα κέρδη στις εταιρίες υψηλής κεφαλαιοποίησης General Electric και Hewlett Packard, αλλά και μια μεγάλη εξαγορά της Cisco Systems.

Πάντως, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, ο όγκος συναλλαγών στη Wall Street αναμένεται χαμηλός, ελλείψει και μακροοικονομικών ανακοινώσεων, κάτι που σημαίνει ενίσχυση της μεταβλητότητας.

Ειδικότερα, ο δείκτης S&P διαμορφώνεται σε υψηλά 4,5 ετών, στις 1.247,3 μονάδες, επίπεδα στα οποία διαμορφωνόταν τελευταία φορά τον Ιούνιο του 2001.

Στα εταιρικά νέα, κατά 2,6% ενισχύεται ο τίτλος της General Electric, με τους επενδυτές να επιβραβεύουν την απόφαση του κολοσσού να πουλήσει τη μονάδα αντασφάλισης στην Swiss Re προς 6,8 δισ. δολάρια, ενώ η εταιρία ανακοίνωσε και την ενίσχυση του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών στα 25 δισ δολάρια έως το 2007.

Εν τω μεταξύ, ο κολοσσός του εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών Cisco Systems ανακοίνωσε την εξαγορά της κορυφαίας αμερικανικής επιχείρησης κατασκευής αποκωδικοποιητών Scientific-Atlanta, προς 6,9 δισ. δολάρια.

H Hewlett-Packard ανακοίνωσε βύθιση 62% στα κέρδη του οικονομικού δ’ τριμήνου, εξαιτίας εφ άπαξ δαπανών και κόστους αναδιοργάνωσης συνολικής αξίας 1,1 δισ. δολαρίων.

Ωστόσο, η μετοχή της ενισχύεται κατά 5%, καθώς αναβάθμισε τους στόχους κερδών για το τρέχον τρίμηνο και το σύνολο του έτους, εκτιμώντας ότι έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει τα προβλήματα που πλήττουν τον κλάδο κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκτυπωτών.

Πιέσεις δέχεται ο τίτλος της Walt Disney μετά την ανακοίνωση μείωσης της κερδοφορίας κατά 27%.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.775,05 μονάδες με κέρδη 0,52%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,37%, στις 2.228,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,41%, στις 1.247,38 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ανοδικές τάσεις επικρατούν και στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,97% στις 5.512,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,80% στις 4.559,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 5.128,08 μονάδες με κέρδη 0,57%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v